Doorgaan naar hoofdcontent

kloosterrondwandeling tussen Aarle-Rixtel en Gemert

 


Ons Missieklooster is een routestartpunt binnen de grote wandeling Ons Kloosterpad. Route nummer 9 start hier, om precies te zijn. Dat was een initiatief van de provincie Noord-Brabant. Het leuke is dat er nu allerlei wandelingen in lusvorm ontstaan, met de knooppunten in die grote route als start- en eindpunt. Hoewel, op een ander punt beginnen kan natuurlijk ook.

De gemeente Laarbeek en Gemert-Bakel hebben in samenwerking met de provincie Noord-Brabant en Land van de Peel een nieuwe wandelroute gemaakt. De wandeling ' Over Heilig Bloed en religieuze ridders'  is een rondwandeling van 13 km. en leidt door de natuur en langs kloosters en voormalige kloosters, langs kapelletjes en langs andere bezienswaardigheden. 

De wandelroute is op diverse plekken te koop: via www.landvandepeel.nl/kloosterrondwandeling, maar ook hier bij de receptie van het klooster en bij de Herberg de Brabantse Kluis. 

De foto van het bord met meer informatie is goed te zien; het lijkt misschien een beetje grijs weer voor een wandeling, maar vandaag is wel het eerste sneeuwklokje gesignaleerd in de kloostertuin! Eigenlijk is elk weer mooi wandelweer. Veel wandelplezier!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe zit dat nou met 'nonnen' en 'zusters'?

Op het blogbericht van 2 juli kwam een interessante reactie: Hoe komt u erbij dat de aanduiding 'non' monialen betreft? Daar is geen sprake van. Het woord werd en wordt in Nederland helaas nog vaak gebruikt om vrouwelijke religieuzen in het algemeen aan te duiden en dan wel met een kleinerende en kwetsende bijklank. 'Non' moet daarom te allen tijde vermeden worden. 'Zuster' is voor alle vrouwelijke religieuzen correct katholiek taalgebruik. Over het algemeen beantwoord ik geen anonieme commentaren, omdat ze, wel, anoniem zijn. Dus ook geen antwoordmogelijkheid achter laten; ook dit commentaar heeft een no-reply. Toch maak ik een uitzondering, omdat het een commentaar is wat inderdaad uitleg behoeft. Ik ben nu 25 jaar in het klooster, in een apostolische gemeenschap, dus een zuster. Het woord 'non' is als sinds de vierde eeuw gebruikelijk voor Godgewijde vrouwen (oorsprong: Hiëronymus), van het latijnse 'nonnus', wat eerbiedwaa

Geen woorden...

Vijf maal hebben de klokken geluid voor een overleden medezuster, deze maand. Vijf maal hebben we ons best gedaan families van medezusters foto's toe te sturen van de waardige eenvoudige begrafenissen in kleine kring op ons kloosterkerkhof, omdat het door de maatregelen logischerwijze niet mogelijk was voor familie en vrienden van de zusters om te komen. Ook wij hebben geen woorden. Soms vallen Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen op één dag. Hierbij, op deze plaats, willen we wel onze dank uitspreken. Dank voor de goede zorg, dank voor het meeleven en het mee-bidden. Ook wij blijven bidden om kracht, moed, sterkte en troost voor allen die dat zo nodig hebben in deze tijd. En om geduld. Want nu is het belangrijk om geduld te hebben. Om de maatregelen vol te houden. We hebben al een tijdje geen nieuwe zieken, dat is goed nieuws.  Zr. Anno , Zr. Roselien , Zr. Richardus, Zr. Electa, Zr. Marije, mogen zij, en alle overledenen van deze tijd, rusten in vrede.

vacature zorgafdeling

 Vacature op de zorgafdeling van ons Missieklooster! Wie kan het team komen versterken?