Doorgaan naar hoofdcontent

Contact

vanuit een ballon genomen: Missieklooster Aarle-Rixtel


Adres: (door op het adres te klikken ga je naar de kaart):
Missieklooster Heilig Bloed
Kloosterdreef 7
5735 SJ Aarle-Rixtel,
Nederland

telefoon: 0492-461324

Twitter:  @Missieklooster


Gastenafdeling: e-mail de gastenzusters:  misssiekloostergasten @ yahoo.com
Meeleefdagen: e-mail Zr. Madeleine: zrmadeleine @ yahoo.com
Bezinningsmiddagen en weekeinden: e-mail Zr. Sarto: zrsartostuermer @ yahoo.com

link naar de Brabantse Kluis!

Wilt u bijdragen aan onze projecten wereldwijd? Scholing en gezondheidszorg, water-projecten, sociaal-maatschappelijk werk, boomplanting of micro-crediet activiteiten? Vraag naar de mogelijkheden! Elke grotere of kleinere bijdrage wordt op prijs gesteld en komt volledig ten goede aan het bedoelde project.
Vermeldt uw doel kort en kernachtig. Bij donaties zonder doelvermelding komt het geld terecht waar het het hardste nodig is.

IBAN: NL 49 RABO 0101401809 t.n.v. Missieklooster Heilig Bloed.

Wij zijn een organisatie zonder winstoogmerk. link naar ANBI-informatie

Gastenafdeling:
Onze gastenafdeling is bedoeld voor mensen die rust en bezinning zoeken. De prijzen per etmaal zijn afhankelijk van de draagkracht van de gasten, dus dat kunt u het beste even telefonisch of per mail vragen. Alle gastenkamers hebben een wastafel, maar douche en toilet moeten worden gedeeld.
Wel deelnemen aan de gebeden maar toch de luxe van een hotelkamer? Dan kunt u ook overnachten in de Brabantse Kluis.
Wilt u deelnemen aan bezinningsmiddagen of bezinningsweekeinden? Die worden meerdere keren per jaar georganiseerd. Kijk voor de actuele data op het tabblad 'agenda'.


Routebeschrijving:

De hele maand augustus is de Beekse Brug ... dicht! Dus plan uw route goed.

Als u met de trein komt, kunt u aan het station Helmond het beste een taxi nemen, want de treintaxi rijdt helaas niet meer. Bussen rijden wel, maar niet vaak, en stoppen niet dicht bij het klooster. Bussen richting Beek en Donk kiezen, en dan uitstappen vlakbij de Lieshoutseweg. Er is een buurtbus die vanaf januari 2013 rijdt en die de kernen van de dorpen van Laarbeek met elkaar en met het ziekenhuis verbindt, maar er is (nog?) geen halte in de buurt van het klooster.

U kunt ook uitstappen in Eindhoven, en dan vanaf het station de bus nemen:
Met de bus: van station Eindhoven richting Uden of Gemert  Bravo 321 en 322 uitstappen bij de halte Beek en Donk, Lieshoutseweg. Let op: je moet niet in Lieshout zijn.... Dan te voet richting de verkeerslichten, dan het kanaal over, na de benzinepomp en wat andere huizen direct na de Aa rechtsaf de Peeldijk in (totaal 2 km).
Deze bussen worden om onduidelijke redenen niet altijd door ov-routeplanners aangegeven, maar het is echt een prima verbinding.

Uitstappen in Helmond en dan een OV-fiets huren kan ook. Het is een prachtige fietstocht langs het oude kanaal, 8 kilometer.

Met de auto:
Vanuit Den Bosch/Veghel komend (N 279) richting Beek en Donk aanhouden. Als u bij de ( vanaf Den Bosch de tweede) rotonde rechtsaf slaat richting Beek en Donk, komt u op de Gemertseweg. Volg de Gemertseweg (ongeveer 1,7 km) en sla dan linksaf de Peeldijk in. Het is een smalle weg; als u links een een benzinepomp ziet, en recht voor u uit het kanaal, bent u er net voorbij, en kunt u bij de benzinepomp keren. Eenmaal op de Peeldijk volgt u de weg. U ziet dan spoedig het klooster aan uw rechterhand.
Vanuit Helmond komend (Kanaaldijk) bij Aarle-Rixtel rechts de ophaalbrug van de Zuid-Willemsvaart over richting Bakel. Als u over de vaste brug over het nieuwe kanaal en over het viaduct over de provinciale weg bent moet u direct linksaf. Er staat een bord Missieklooster Heilig Bloed. Direct na het sportveld rechtsaf de Kloosterdreef in. Er staat een bord bestemmingsverkeer. TomTom-gebruikers, laat u niet in de war brengen: u bent bestemmingsverkeer en kunt de weg volgen. De TomTom heeft de neiging u vóór het voetbalveld rechtsaf te laten slaan. Dat is een voor het grootste (laatste) deel onverharde weg, met vaak diepe kuilen. Ga liever direct ná het sportveld, de weg volgend, rechts. U ziet dan na enige tijd het klooster aan uw linkerkant.
Vanuit Eindhoven langs Lieshout en Beek en Donk bij Beek en Donk de brug over. Dit is een ophaalbrug, en tijdens de spits (07.00-08.50 en 17.00-18.10) hebben auto's voorrang op boten, wat betekent dat u er dan altijd over zult kunnen. Er ontstaat dan echter een file bij het scheepvaartsverkeer, wat betekent dat direct ná de spits u rekening moet houden met 15 minuten vertraging. Gewoon de motor even afzetten. Na de (Beekse) brug ziet u rechts eerst een benzinepomp en wat huizen. Direct na het riviertje de Aa rechtsaf de Peeldijk in. Na ongeveer een kilometer ziet u het klooster rechts liggen.

Met de fiets?
Prima! Welkom! Zet de fiets even op de binnenplaats van het klooster. Er zijn ook plekken waar hij droog kan staan. Onze gastenafdeling is ook een https://www.vriendenopdefiets.nl vriendenopdefiets overnachtingsadres. Bandenplakspullen en fietspomp natuurlijk aanwezig.

Parkeren?
Bezoekers aan het klooster kunnen op het binnenpleintje van het klooster parkeren. Zonodig even aanbellen als het hek dicht is, aan het groene hek zit een bel (rechts).
Bezoekers van de herberg "De Brabantse Kluis"- parkeert U in de parkeer-inhammen, of om de hoek op het parkeerplaatsje aan de Peeldijk, herkenbaar aan de blauwe "P" borden! Het is echt niet ver om te lopen, want U kunt daar direct oversteken naar de Brabantse Kluis. Niet vóór het klooster parkeren. Ten eerste worden regelmatig ingangen van het klooster geblokkeerd, ten tweede is dat erg onhandig voor passerende landbouw-voertuigen... en dus lichtelijk gevaarlijk voor het welzijn van uw auto...

Reacties

 1. Ik heb een vraag. Als je zuster wil worden boven 55 jaar kan dat? Als je nog een dochter en kleindochter heb mag je deze blijven zien?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vanmorgen kwam deze vraag binnen - normaal stuur ik dan gewoon een e-mail met het antwoord, en publiceer de reactie niet. Maar dat kan niet bij een anonieme vraag, dus dan maar zo. Best 'Unknown', verschillende orden en congregaties hebben verschillende mogelijkheden. Zuster worden in een katholieke orde of congregatie betekent allereerst dat je vrouw moet zijn en katholiek. Verder moet je boven de 18 zijn en ongehuwd, en een redelijke gezondheid hebben en geen schulden hebben. Er mag ook geen sprake zijn van dwang. Dat zijn regels die bij alle kloosters gelden, die kerkrechtelijk zijn vastgelegd. Er zijn ook regels die per orde of congregatie verschillen. Zo geldt bij congregaties met wereldwijde inzetbaarheid, zoals de onze, dat je geen kinderen hebt. Immers, als moeder blijf je moeder, ook als je kinderen volwassen zijn. Ook geldt bij ons in principe een maximale intredeleeftijd van 35 jaar. Daar kan vanaf worden geweken, in bijzondere gevallen.
   Er zijn echter ook plekken waar je wél kunt intreden, ook als je al oma bent. Voor meer informatie kijk op http://www.knr.nl/roeping/

   Verwijderen
  2. Verkoop van sieraden uit Afrika is wisselend. De afgelopen keren dat er iets met zusters mee kwam zaten er nooit brillenkraalkettingen bij. Ik hoop dat ze er begin juni 2019 wel weer bij zitten...

   Verwijderen
 2. Ik wil graag weten wanneer er weer sieraden uit Afrika te koop zijn.Ik heb een brillenkraal{uit de privecollectie}gekocht tijdens fietste mee.Ik zou er graag meer hebben voor mijn andere brillen.Jose

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vier jaar later... en vandaag heb ik diverse brillenkraalkettingen binnengekregen! Nog geinteresseerd? Ze liggen in ons winkeltje bij de receptie van het klooster. En nog een paar in de voorraad!

   Verwijderen
 3. hallo,
  Even een vraagje, restaureren jullie vaandels?
  mvgr. Claudia van Hoenselaar

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, onze borduurkamer is eind jaren '70 van de vorige eeuw gesloten; de materialen en ontwerpen zijn naar onze andere borduurkamer in Europa, in Neuenbeken bij Paderborn in Duitsland, gegaan. Onze zusters daar restaureren wel vaandels: Zr. Augustine is de contactpersoon. U kunt hier meer informatie vinden: http://missionshausneuenbeken.de/index.php/missionshaus-neuenbeken/paramentenwerkstatt (contactgegevens staan onderaan die pagina)
   of op facebook: https://www.facebook.com/Paramentenwerkstätte-im-Missionshaus-Neuenbeken-579196608881644/

   Verwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Hoe zit dat nou met 'nonnen' en 'zusters'?

Op het blogbericht van 2 juli kwam een interessante reactie: Hoe komt u erbij dat de aanduiding 'non' monialen betreft? Daar is geen sprake van. Het woord werd en wordt in Nederland helaas nog vaak gebruikt om vrouwelijke religieuzen in het algemeen aan te duiden en dan wel met een kleinerende en kwetsende bijklank. 'Non' moet daarom te allen tijde vermeden worden. 'Zuster' is voor alle vrouwelijke religieuzen correct katholiek taalgebruik. Over het algemeen beantwoord ik geen anonieme commentaren, omdat ze, wel, anoniem zijn. Dus ook geen antwoordmogelijkheid achter laten; ook dit commentaar heeft een no-reply. Toch maak ik een uitzondering, omdat het een commentaar is wat inderdaad uitleg behoeft. Ik ben nu 25 jaar in het klooster, in een apostolische gemeenschap, dus een zuster. Het woord 'non' is als sinds de vierde eeuw gebruikelijk voor Godgewijde vrouwen (oorsprong: Hiëronymus), van het latijnse 'nonnus', wat eerbiedwaa

Geen woorden...

Vijf maal hebben de klokken geluid voor een overleden medezuster, deze maand. Vijf maal hebben we ons best gedaan families van medezusters foto's toe te sturen van de waardige eenvoudige begrafenissen in kleine kring op ons kloosterkerkhof, omdat het door de maatregelen logischerwijze niet mogelijk was voor familie en vrienden van de zusters om te komen. Ook wij hebben geen woorden. Soms vallen Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen op één dag. Hierbij, op deze plaats, willen we wel onze dank uitspreken. Dank voor de goede zorg, dank voor het meeleven en het mee-bidden. Ook wij blijven bidden om kracht, moed, sterkte en troost voor allen die dat zo nodig hebben in deze tijd. En om geduld. Want nu is het belangrijk om geduld te hebben. Om de maatregelen vol te houden. We hebben al een tijdje geen nieuwe zieken, dat is goed nieuws.  Zr. Anno , Zr. Roselien , Zr. Richardus, Zr. Electa, Zr. Marije, mogen zij, en alle overledenen van deze tijd, rusten in vrede.

Eucharistievieringen in de Kerstnacht in Laarbeek

In het Gemeenschapsblad van Aarle-Rixtel staat "op 24 december geen Eucharistieviering in het Missieklooster". Klopt dat? Er had moeten staan, zoals wel correct in de MooiLaarbeek-krant stond: "24 dec. vervalt de Eucharistieviering om 17.30 uur." Wij hebben onze Kerstnacht-Eucharistieviering inderdaad nergens online gezet. De mensen die een directe band met het klooster hebben (werk, familie, directe buren...) weten de tijd toch wel. Er zijn in onze parochie vele Eucharistievieringen met Kerstmis. En op Eerste Kerstdag, Tweede Kerstdag, en alle andere dagen van het jaar bent u van harte welkom! Maar in de Kerstnacht hebben we al jaren (niet alleen dit jaar) het gebruik dat we de tijd niet in de bladen zetten. Heel logisch. We hebben een inpandige kerk, op de eerste verdieping, en het werd gewoon te vol. Als alle mensen die op 24 december vóór 14.00 dit blog hebben bezocht bijvoorbeeld zouden komen, dan zouden we moeten stapelen. In de hoogte. Want dat