Doorgaan naar hoofdcontent

Eucharistievieringen


De tijden van de Eucharistievieringen zijn: 

Weekdagen: 17.30 uur (met avondgebed), Zaterdagen en zondagen: 09.30 uur. 

Bijzondere tijden in maart/april 2024:

Witte Donderdag: 28 maart: Eucharistieviering 17.30 uur
Goede Vrijdag: 29 maart: Goede-Vrijdag-viering 15.00 uur
Op 30 maart is 20.00 de Paasnachtmis
31 maart Eerste Paasdag: 09.30 uur
1 april Tweede Paasdag: 09.30 uur

Op zaterdag 20 april is de Eucharistieviering om 10.30 uur, want dan vieren twee zusters hun 60-jarig professiejubileumWe blijven wel een beetje waakzaam... Bent u verkouden, grieperig of bent u positief getest? Komt u dan niet! Geef uzelf de kans rustig uit te zieken...


We bidden in het klooster de getijden (ochtendgebed, middaggebed, avondgebed). U kunt zich hierbij ook aansluiten. De talen kunnen in onze internationale gemeenschap wisselen.

Denkt u eraan elkaar op de gangen de ruimte te geven?

Tijden van aanbidding :
Maandagen, woensdagen, vrijdagen en zondagen van 16.30-17.00 uur. Tijdens retraites kunnen deze tijden anders zijn. Eerste zondag van de maand bovendien aansluitend aan de H. Mis.

Wij hebben een meertalige communiteit, en dat betekent dat we de talen afwisselen. Tijdens het getijdengebed (Ochtendgebed=Lauden, middaggebed, avondgebed=Vespers) wisselen we elke week op zaterdagavond de boeken. De ONEVEN weken in de kalender zijn nu Duitstalig, de even weken Nederlandstalig. Tijdens de Eucharistievieringen zijn de woensdagen en vrijdagen meestal in het Duits; de andere dagen overwegend Nederlands.

Reacties

  1. Beste zusters, is er ook een eucharistie-viering op 24 december in de avond?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja. Rond 1 december worden de tijden voor december online gezet, maar ik kan hier alvast schrijven dat op 24 december in de avond de Eucharistieviering (Nachtmis) om 20.00 uur zal zijn. Welkom!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Hoe zit dat nou met 'nonnen' en 'zusters'?

Op het blogbericht van 2 juli kwam een interessante reactie: Hoe komt u erbij dat de aanduiding 'non' monialen betreft? Daar is geen sprake van. Het woord werd en wordt in Nederland helaas nog vaak gebruikt om vrouwelijke religieuzen in het algemeen aan te duiden en dan wel met een kleinerende en kwetsende bijklank. 'Non' moet daarom te allen tijde vermeden worden. 'Zuster' is voor alle vrouwelijke religieuzen correct katholiek taalgebruik. Over het algemeen beantwoord ik geen anonieme commentaren, omdat ze, wel, anoniem zijn. Dus ook geen antwoordmogelijkheid achter laten; ook dit commentaar heeft een no-reply. Toch maak ik een uitzondering, omdat het een commentaar is wat inderdaad uitleg behoeft. Ik ben nu 25 jaar in het klooster, in een apostolische gemeenschap, dus een zuster. Het woord 'non' is als sinds de vierde eeuw gebruikelijk voor Godgewijde vrouwen (oorsprong: Hiëronymus), van het latijnse 'nonnus', wat eerbiedwaa

Geen woorden...

Vijf maal hebben de klokken geluid voor een overleden medezuster, deze maand. Vijf maal hebben we ons best gedaan families van medezusters foto's toe te sturen van de waardige eenvoudige begrafenissen in kleine kring op ons kloosterkerkhof, omdat het door de maatregelen logischerwijze niet mogelijk was voor familie en vrienden van de zusters om te komen. Ook wij hebben geen woorden. Soms vallen Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen op één dag. Hierbij, op deze plaats, willen we wel onze dank uitspreken. Dank voor de goede zorg, dank voor het meeleven en het mee-bidden. Ook wij blijven bidden om kracht, moed, sterkte en troost voor allen die dat zo nodig hebben in deze tijd. En om geduld. Want nu is het belangrijk om geduld te hebben. Om de maatregelen vol te houden. We hebben al een tijdje geen nieuwe zieken, dat is goed nieuws.  Zr. Anno , Zr. Roselien , Zr. Richardus, Zr. Electa, Zr. Marije, mogen zij, en alle overledenen van deze tijd, rusten in vrede.

Eucharistievieringen in de Kerstnacht in Laarbeek

In het Gemeenschapsblad van Aarle-Rixtel staat "op 24 december geen Eucharistieviering in het Missieklooster". Klopt dat? Er had moeten staan, zoals wel correct in de MooiLaarbeek-krant stond: "24 dec. vervalt de Eucharistieviering om 17.30 uur." Wij hebben onze Kerstnacht-Eucharistieviering inderdaad nergens online gezet. De mensen die een directe band met het klooster hebben (werk, familie, directe buren...) weten de tijd toch wel. Er zijn in onze parochie vele Eucharistievieringen met Kerstmis. En op Eerste Kerstdag, Tweede Kerstdag, en alle andere dagen van het jaar bent u van harte welkom! Maar in de Kerstnacht hebben we al jaren (niet alleen dit jaar) het gebruik dat we de tijd niet in de bladen zetten. Heel logisch. We hebben een inpandige kerk, op de eerste verdieping, en het werd gewoon te vol. Als alle mensen die op 24 december vóór 14.00 dit blog hebben bezocht bijvoorbeeld zouden komen, dan zouden we moeten stapelen. In de hoogte. Want dat