Doorgaan naar hoofdcontent

Eucharistievieringen


De tijden van de Eucharistievieringen zijn: 

Weekdagen: 17.30 uur (met avondgebed), Zaterdagen en zondagen: 09.30 uur. 

Bijzondere tijden in december 2023:

Zondag 24 december 09.30: Vierde Adventszondag.
Zondag 24 december 20.00: Kerstavond
Maandag 25 december 09.30: Eerste Kerstdag
Dinsdag 26 december 09.30: Tweede Kerstdag

31 december is een zondag dus is de Eucharistieviering op de gebruikelijke tijd: 09.30 uur


We blijven wel een beetje waakzaam... Bent u verkouden, grieperig of bent u positief getest? Komt u dan niet! Geef uzelf de kans rustig uit te zieken...


We bidden in het klooster de getijden (ochtendgebed, middaggebed, avondgebed). U kunt zich hierbij ook aansluiten. De talen kunnen in onze internationale gemeenschap wisselen.

Denkt u eraan elkaar op de gangen de ruimte te geven?

Tijden van aanbidding :
Maandagen, woensdagen, vrijdagen en zondagen van 16.00-17.00 uur. Tijdens retraites kunnen deze tijden anders zijn. Eerste zondag van de maand bovendien aansluitend aan de H. Mis.

Wij hebben een meertalige communiteit, en dat betekent dat we de talen afwisselen. Tijdens het getijdengebed (Ochtendgebed=Lauden, middaggebed, avondgebed=Vespers) wisselen we elke week op zaterdagavond de boeken. De ONEVEN weken in de kalender zijn nu Duitstalig, de even weken Nederlandstalig. Tijdens de Eucharistievieringen zijn de woensdagen en vrijdagen meestal in het Duits; de andere dagen overwegend Nederlands.

Reacties

  1. Beste zusters, is er ook een eucharistie-viering op 24 december in de avond?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja. Rond 1 december worden de tijden voor december online gezet, maar ik kan hier alvast schrijven dat op 24 december in de avond de Eucharistieviering (Nachtmis) om 20.00 uur zal zijn. Welkom!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Hoe zit dat nou met 'nonnen' en 'zusters'?

Op het blogbericht van 2 juli kwam een interessante reactie: Hoe komt u erbij dat de aanduiding 'non' monialen betreft? Daar is geen sprake van. Het woord werd en wordt in Nederland helaas nog vaak gebruikt om vrouwelijke religieuzen in het algemeen aan te duiden en dan wel met een kleinerende en kwetsende bijklank. 'Non' moet daarom te allen tijde vermeden worden. 'Zuster' is voor alle vrouwelijke religieuzen correct katholiek taalgebruik. Over het algemeen beantwoord ik geen anonieme commentaren, omdat ze, wel, anoniem zijn. Dus ook geen antwoordmogelijkheid achter laten; ook dit commentaar heeft een no-reply. Toch maak ik een uitzondering, omdat het een commentaar is wat inderdaad uitleg behoeft. Ik ben nu 25 jaar in het klooster, in een apostolische gemeenschap, dus een zuster. Het woord 'non' is als sinds de vierde eeuw gebruikelijk voor Godgewijde vrouwen (oorsprong: Hiëronymus), van het latijnse 'nonnus', wat eerbiedwaa

Geen woorden...

Vijf maal hebben de klokken geluid voor een overleden medezuster, deze maand. Vijf maal hebben we ons best gedaan families van medezusters foto's toe te sturen van de waardige eenvoudige begrafenissen in kleine kring op ons kloosterkerkhof, omdat het door de maatregelen logischerwijze niet mogelijk was voor familie en vrienden van de zusters om te komen. Ook wij hebben geen woorden. Soms vallen Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen op één dag. Hierbij, op deze plaats, willen we wel onze dank uitspreken. Dank voor de goede zorg, dank voor het meeleven en het mee-bidden. Ook wij blijven bidden om kracht, moed, sterkte en troost voor allen die dat zo nodig hebben in deze tijd. En om geduld. Want nu is het belangrijk om geduld te hebben. Om de maatregelen vol te houden. We hebben al een tijdje geen nieuwe zieken, dat is goed nieuws.  Zr. Anno , Zr. Roselien , Zr. Richardus, Zr. Electa, Zr. Marije, mogen zij, en alle overledenen van deze tijd, rusten in vrede.

Mythes en legenden over klooster en intreden

Er zijn veel verschillende verhalen en mythen die de ronde doen over het klooster in het algemeen en over intreden in het bijzonder. Hieronder worden er een paar weerlegd. Er zijn momenteel maar weinig roepingen, dus jullie laten iedereen toe die wil intreden.  Dit hoor ik regelmatig van mensen, en telkens is de verbazing groot als ik zeg dat dit totaal niet klopt. Iemand toelaten tot het klooster is geen eenvoudig iets, dus daar gaan we ook niet lichtvaardig mee om. Er zijn een aantal redenen om iemand al bij voorbaat te weigeren. Ten eerste zijn we niet genderneutraal, we laten echt alleen vrouwen toe. Zo'n vrouw moet dan ook nog eens rooms-katholiek zijn, ongehuwd en zonder kinderen. In andere kloosters laten ze wel weduwen toe als de kinderen boven de 18 zijn, dat mag volgens  kerkelijk recht. Omdat wij een missiecongregatie zijn en je dus nooit weet in welk ver land je terecht kan komen laten wij geen moeders toe. Iemand die schulden heeft zal die eerst moeten afbetalen, o