Eucharistievieringen


Ook in het Missieklooster is lang geen  Eucharistieviering geweest in verband met Covid 19-Coronavirus maatregelen.We hebben ons in die tijd aangesloten bij de digitale mogelijkheden.

Nu kunnen we gelukkig weer Eucharistie vieren. Wilt u deelnemen? Dat kan maar beperkt, in verband met de hoeveelheid plaatsen, en altijd alleen met aanmelding vooraf - even opbellen!

We bidden in het klooster de getijden (ochtengebed, middaggebed, avondgebed). U kunt zich hierbij in gedachten en gebed aansluiten als de klokken luiden.
Zie voor meer informatie

Tijden van aanbidding :

Maandagen, woensdagen, vrijdagen en zondagen van 16.00-17.00 uurWij hebben een meertalige communiteit, en dat betekent dat we de talen afwisselen. Tijdens het getijdengebed (Ochtendgebed=Lauden, middaggebed, avondgebed=Vespers) wisselen we elke week op zaterdagavond de boeken. De EVEN weken in de kalender zijn Nederlandstalig, de oneven weken Duitstalig. 

2 opmerkingen:

 1. Is de mis van zondag 15-03-2020 ook voor derde. Of alleen voor de kloosterlingen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In principe zijn onze Eucharistievieringen toegankelijk voor anderen. Maar in deze tijd zijn wij ook gebonden aan de Corona-virus-bestrijdingsmaatregelen. Dat wil zeggen
   - bijeenkomsten van meer dan 100 personen mogen niet doorgaan, dus zoveel mensen als met Kerstmis is niet mogelijk; de gebruikelijke zondag-bezoekers blijven dus welkom;
   - Er is géén koffiedrinken na afloop van de Eucharistieviering
   - We gebruiken al sinds januari geen wijwater;
   - Bezoekers wordt gevraagd hun handen te wassen/te ontsmetten bij binnenkomst;
   - Wie hoest en/of zich niet lekker voelt, omwille van onze oude en kwetsbare zusters, NIET KOMEN.

   Wij weten niet (en dat kan per dag verschillend zijn) welke Eucharistievieringen bij ons doorgaan. Als kloostergemeenschap blijven wij bidden en in gebed verbonden, zeker ook tijdens Eucharistievieringen, voor allen die dit weekeind en volgende weekenden niet naar een Eucharistieviering kunnen gaan.
   Zie de brief van de bisschoppen:
   https://www.bisdomdenbosch.nl/bisschoppen-scherpen-maatregelen-in-verband-met-het-coronavirus-aan/

   Verwijderen