Doorgaan naar hoofdcontent

Eucharistievieringen


De tijden van de Eucharistievieringen zijn: 

Weekdagen: 17.30 uur (met avondgebed), Zaterdagen en zondagen: 09.30 uur. 
Van 16 oktober 's avonds tot 23 oktober 's morgens: Nederlandstalige retraite in huis. 
Van 6 november tot 12 november: Duitstalige retraite in huis. In verband met afsluiting retraite is op zaterdag 12 november de H. Mis om 08.00 uur.
De zusters die deelnemen zijn die week niet bereikbaar. 

We blijven wel een beetje waakzaam... Bent u verkouden of bent u positief getest? Komt u dan niet!
Deelname aan vieringen is weer mogelijk.

We bidden in het klooster de getijden (ochtendgebed, middaggebed, avondgebed). U kunt zich hierbij ook aansluiten. De talen kunnen in onze internationale gemeenschap wisselen.

Denkt u eraan elkaar op de gangen de ruimte te geven?

Tijden van aanbidding :
Maandagen, woensdagen, vrijdagen en zondagen van 16.00-17.00 uur. Tijdens retraites kunnen deze tijden anders zijn. Eerste zondag van de maand bovendien aansluitend aan de H. Mis.

Wij hebben een meertalige communiteit, en dat betekent dat we de talen afwisselen. Tijdens het getijdengebed (Ochtendgebed=Lauden, middaggebed, avondgebed=Vespers) wisselen we elke week op zaterdagavond de boeken. De ONEVEN weken in de kalender zijn nu Duitstalig, de even weken Nederlandstalig. Tijdens de Eucharistievieringen zijn de woensdagen en vrijdagen meestal in het Duits; de andere dagen overwegend Nederlands.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe zit dat nou met 'nonnen' en 'zusters'?

Op het blogbericht van 2 juli kwam een interessante reactie: Hoe komt u erbij dat de aanduiding 'non' monialen betreft? Daar is geen sprake van. Het woord werd en wordt in Nederland helaas nog vaak gebruikt om vrouwelijke religieuzen in het algemeen aan te duiden en dan wel met een kleinerende en kwetsende bijklank. 'Non' moet daarom te allen tijde vermeden worden. 'Zuster' is voor alle vrouwelijke religieuzen correct katholiek taalgebruik. Over het algemeen beantwoord ik geen anonieme commentaren, omdat ze, wel, anoniem zijn. Dus ook geen antwoordmogelijkheid achter laten; ook dit commentaar heeft een no-reply. Toch maak ik een uitzondering, omdat het een commentaar is wat inderdaad uitleg behoeft. Ik ben nu 25 jaar in het klooster, in een apostolische gemeenschap, dus een zuster. Het woord 'non' is als sinds de vierde eeuw gebruikelijk voor Godgewijde vrouwen (oorsprong: Hiëronymus), van het latijnse 'nonnus', wat eerbiedwaa

Geen woorden...

Vijf maal hebben de klokken geluid voor een overleden medezuster, deze maand. Vijf maal hebben we ons best gedaan families van medezusters foto's toe te sturen van de waardige eenvoudige begrafenissen in kleine kring op ons kloosterkerkhof, omdat het door de maatregelen logischerwijze niet mogelijk was voor familie en vrienden van de zusters om te komen. Ook wij hebben geen woorden. Soms vallen Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen op één dag. Hierbij, op deze plaats, willen we wel onze dank uitspreken. Dank voor de goede zorg, dank voor het meeleven en het mee-bidden. Ook wij blijven bidden om kracht, moed, sterkte en troost voor allen die dat zo nodig hebben in deze tijd. En om geduld. Want nu is het belangrijk om geduld te hebben. Om de maatregelen vol te houden. We hebben al een tijdje geen nieuwe zieken, dat is goed nieuws.  Zr. Anno , Zr. Roselien , Zr. Richardus, Zr. Electa, Zr. Marije, mogen zij, en alle overledenen van deze tijd, rusten in vrede.

vacature zorgafdeling

 Vacature op de zorgafdeling van ons Missieklooster! Wie kan het team komen versterken?