Doorgaan naar hoofdcontent

Eucharistievieringen


Ook in het Missieklooster is lang geen  Eucharistieviering geweest in verband met Covid 19-Coronavirus maatregelen. We hebben ons in die tijd aangesloten bij de digitale mogelijkheden.

Nu kunnen we gelukkig weer Eucharistie vieren. Wilt u deelnemen? Dat kan maar beperkt, in verband met de hoeveelheid plaatsen, maar het is wel mogelijk.  Volgt u de instructies bij binnenkomst (handen ontsmetten, op de aangegeven plaatsen zitten, het wijst zich vanzelf). Even van te voren aanmelden.

We houden de meldingen en mededelingen natuurlijk bij. Op dit moment ziet het ernaar uit dat ook met Kerstmis en in de Kerstnacht het aantal aanwezigen maximaal 30 kan zijn. Helaas is voor de Kerstnacht het maximale aantal aanwezigen al bereikt.


Weekdagen: 17.30 uur (met avondgebed),
Zaterdagen en zondagen: 09.30 uur.

We bidden in het klooster de getijden (ochtendgebed, middaggebed, avondgebed). U kunt zich hierbij in gedachten en gebed aansluiten als de klokken luiden.


Tijden van aanbidding :

Maandagen, woensdagen, vrijdagen en zondagen van 16.00-17.00 uurWij hebben een meertalige communiteit, en dat betekent dat we de talen afwisselen. Tijdens het getijdengebed (Ochtendgebed=Lauden, middaggebed, avondgebed=Vespers) wisselen we elke week op zaterdagavond de boeken. De EVEN weken in de kalender zijn Nederlandstalig, de oneven weken Duitstalig. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe zit dat nou met 'nonnen' en 'zusters'?

Op het blogbericht van 2 juli kwam een interessante reactie: Hoe komt u erbij dat de aanduiding 'non' monialen betreft? Daar is geen sprake van. Het woord werd en wordt in Nederland helaas nog vaak gebruikt om vrouwelijke religieuzen in het algemeen aan te duiden en dan wel met een kleinerende en kwetsende bijklank. 'Non' moet daarom te allen tijde vermeden worden. 'Zuster' is voor alle vrouwelijke religieuzen correct katholiek taalgebruik. Over het algemeen beantwoord ik geen anonieme commentaren, omdat ze, wel, anoniem zijn. Dus ook geen antwoordmogelijkheid achter laten; ook dit commentaar heeft een no-reply. Toch maak ik een uitzondering, omdat het een commentaar is wat inderdaad uitleg behoeft. Ik ben nu 25 jaar in het klooster, in een apostolische gemeenschap, dus een zuster. Het woord 'non' is als sinds de vierde eeuw gebruikelijk voor Godgewijde vrouwen (oorsprong: Hiëronymus), van het latijnse 'nonnus', wat eerbiedwaa

Geen woorden...

Vijf maal hebben de klokken geluid voor een overleden medezuster, deze maand. Vijf maal hebben we ons best gedaan families van medezusters foto's toe te sturen van de waardige eenvoudige begrafenissen in kleine kring op ons kloosterkerkhof, omdat het door de maatregelen logischerwijze niet mogelijk was voor familie en vrienden van de zusters om te komen. Ook wij hebben geen woorden. Soms vallen Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen op één dag. Hierbij, op deze plaats, willen we wel onze dank uitspreken. Dank voor de goede zorg, dank voor het meeleven en het mee-bidden. Ook wij blijven bidden om kracht, moed, sterkte en troost voor allen die dat zo nodig hebben in deze tijd. En om geduld. Want nu is het belangrijk om geduld te hebben. Om de maatregelen vol te houden. We hebben al een tijdje geen nieuwe zieken, dat is goed nieuws.  Zr. Anno , Zr. Roselien , Zr. Richardus, Zr. Electa, Zr. Marije, mogen zij, en alle overledenen van deze tijd, rusten in vrede.

Meerstemmig zingen - zingend bidden

  Een bewijs dat je in je eentje maar liefst negenstemmig kan zingen geeft Zr. Jackline vanuit Oost-Afrika!