Eucharistievieringen


Ook in het Missieklooster is al enige tijd geen Eucharistieviering meer in verband met Covid 19-Coronavirus maatregelen. Ook wij sluiten ons aan bij de digitale mogelijkheden. Dit zal volgens de aangekondigde maatregelen zeker tot na Pinksteren duren. 
We bidden in het klooster wel de getijden (ochtengebed, middaggebed, avondgebed). U kunt zich hierbij in gedachten en gebed aansluiten als de klokken luiden.
Zie voor meer informatie
https://rkliturgie.nl/nieuwsberichten/nederlandse-bisschoppen-alle-publieke-vieringen-afgelast-tot-en-met-pinksteren

Tijden van aanbidding (niet in de Goede Week):

Maandagen, woensdagen, vrijdagen en zondagen van 16.00-17.00 uurWij hebben een meertalige communiteit, en dat betekent dat we de talen afwisselen. Tijdens het getijdengebed (Ochtendgebed=Lauden, middaggebed, avondgebed=Vespers) wisselen we elke week op zaterdagavond de boeken. De EVEN weken in de kalender zijn Nederlandstalig, de oneven weken Duitstalig. 

2 opmerkingen:

 1. Is de mis van zondag 15-03-2020 ook voor derde. Of alleen voor de kloosterlingen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In principe zijn onze Eucharistievieringen toegankelijk voor anderen. Maar in deze tijd zijn wij ook gebonden aan de Corona-virus-bestrijdingsmaatregelen. Dat wil zeggen
   - bijeenkomsten van meer dan 100 personen mogen niet doorgaan, dus zoveel mensen als met Kerstmis is niet mogelijk; de gebruikelijke zondag-bezoekers blijven dus welkom;
   - Er is géén koffiedrinken na afloop van de Eucharistieviering
   - We gebruiken al sinds januari geen wijwater;
   - Bezoekers wordt gevraagd hun handen te wassen/te ontsmetten bij binnenkomst;
   - Wie hoest en/of zich niet lekker voelt, omwille van onze oude en kwetsbare zusters, NIET KOMEN.

   Wij weten niet (en dat kan per dag verschillend zijn) welke Eucharistievieringen bij ons doorgaan. Als kloostergemeenschap blijven wij bidden en in gebed verbonden, zeker ook tijdens Eucharistievieringen, voor allen die dit weekeind en volgende weekenden niet naar een Eucharistieviering kunnen gaan.
   Zie de brief van de bisschoppen:
   https://www.bisdomdenbosch.nl/bisschoppen-scherpen-maatregelen-in-verband-met-het-coronavirus-aan/

   Verwijderen