Doorgaan naar hoofdcontent

Agenda


Kleine aantallen overnachtende gasten zijn goed mogelijk, neemt u gewoon contact op met de gastenafdeling! Wij verheugen ons op uw bezoek. Op dit moment werken we in de kloostergastenafdeling alleen met logies en ontbijt. De eerste drie weken van juni is de gastenafdeling gesloten. 

De Hoor je Mij - middagen van de verschillende kloosters staan weer online

We zijn als kloosters geen concurrenten van elkaar, maar vullen elkaar aan. Wie dus graag met ons wil kennismaken kan, als de datum nog ver weg is of niet uit komt, ook zelf een middag voorstellen. De zo gevonden nieuwe datum zullen we dan online zetten als kennismakingsmogelijkheid, zodat andere geïnteresseerden zich daarbij kunnen aansluiten.

Deze 'Hoor je Mij' middagen zijn in principe online. Voor meer informatie mail (zonder spaties) zrmadeleine @ yahoo.com
Liever op een andere manier of op een andere datum kennismaken? Of is maart nog wel erg ver weg? Gewoon ook even mailen!

Kloostertuin

Bent u in de buurt aan het wandelen? Via de Brabantse Kluis en de kloostertuinwandelroutes kunt u (via de jongveestal) in de kloostertuin naar de Lourdesgrot. U kunt er nu weer een kaarsje komen opsteken. Blijft u eraan denken elkaar de ruimte te geven? Met dank!


Moederretraites: 


Moederretraites meer informatie: zie www.moederretraite.nl (mail: retraite@moederretraite.nl) 

Rondleidingen zijn er nu niet

Rondleidingen zijn helaas niet mogelijk. In de Brabantse Kluis www.brabantsekluis.nl kunt u wel een powerpointpresentatie door een zuster aanvragen. Natuurlijk bent u ook welkom bij de vieringen in het klooster.









Reacties

  1. Zijn er ook rondleidingen in het Klooster?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, heel vaak.
    - Als je een groep hebt groter dan 10 personen maar minder dan 35 personen kun je een datum/tijd afspreken via reserveren@brabantsekluis.nl; alle rondleidingen beginnen in de hal van de Brabantse Kluis, want dat is het oudste deel van het klooster-boerderij-complex. Rondleidingen duren ruim een uur.
    - Bij minder mobiele deelne(e)m(st)ers is het beter als de groepen kleiner zijn, in verband met de trappen in het klooster en de beperkte grootte van de lift;
    - Individuele geïnteresseerden en/of kleinere groepen kunnen zich aansluiten bij één van de geplande 'open rondleidingen', die open zijn in die zin dat je je er 'los' voor kunt aanmelden. Kijk hier voor meer informatie: http://www.brabantsekluis.nl/rondleiding-klooster/

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Over de rondleidingen... ik heb de vraag uit 2019 laten staan, omdat dat de 'normale situatie' is, die hopelijk ook weer terug gaat komen. Momenteel zijn rondleidingen nog niet mogelijk. Als ze weer beginnen is dat eerst met kleine groepen en mensen die onderling geen afstand hoeven houden; het als in de zomer van 2021 mogelijk was. Zolang er maximaal één of twee mensen in een huishouden op bezoek mogen komen zijn rondleidingen in ieder geval nog niet mogelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zijn de rondleidingen in 2022 wederom opgestart ? Wij ( mijn vrouw en ik ) zijn erg geïnteresseerd in het kloosterleven.
    Vriendelijk groet .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helaas, iedere keer als we er over denken de rondleidingen weer op te starten gebeurt er weer iets... nu is het virus voor de derde keer binnen. Het is gewoon nog niet mogelijk. Kom gewoon een keer naar één van onze vieringen; dan ziet u gelijk onze prachtige kapel - en een aantal gangen ook nog! De mooie ingang aan de voorkant of achterom, kan allebei. Een kwartier voor elke viering luiden de klokken. De kapel is groot genoeg om op voldoende afstand van elkaar te zitten! Wees welkom.

      Verwijderen
  5. Kwam vandaag op het krantenartikel over de open dag af, alleen las aan de deur al meteen dat dit artikel door vele verkeerd is begrepen ☺️ wat ik wel jammer gevonden want kwam eigenlijk om te kijken of er een bibliotheek bij de rondleiding hoorde 😇🤔dus een boekje bij de receptie gepakt en weer verder.
    Nu zag ik in dit boekje een stukje over kloostermarkten maar kon hier op de website of Google verder geen info over vinden.
    Zijn deze kloostermarkten nog actief en zo ja wanneer kunnen we er weer een verwachten?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er waren er velen... ik denk dat ik de deur een keer of 150 heb geopend, dus dat waren degenen die aanbelden. Rondleidingen geven op zo'n dag is altijd al ingewikkeld geweest, want dat moet met van te voren aanmelden... 30 personen rondleiden kon, maar dan staan er 300 en dat gaat niet. Maar ik kan niet tegelijk rondleiden en de deur openen. De bibliotheek (eenvoudige kloosterbibliotheek voor intern gebruik) heeft nooit bij de rondleiding gehoord, dus dat is een antwoord op uw vraag! Die bibliotheek stelt ook niet zoveel voor hoor, om die reden zijn wij ook lid van de bibliotheek in Helmond.
      De kloostermarkten zijn gemiddeld ééns per twee jaar. Soms elke drie jaar. Dat is vroeger jaarlijks geweest - altijd in het najaar op een zaterdag/zondag - maar toen waren we meer zusters. Het zou dit jaar in november kunnen zijn maar dat is nog niet zeker.
      Tip: wij hebben op de eerste zaterdag van augustus altijd een kraampje op de Kloostermarkt van de Trappistinnen in Oosterbeek bij Arnhem. Wij hebben op het kraampje daar rozenkransen, religieuze artikelen en tassen en dergelijke uit onze kloosters in de verschillende landen en werelddelen (waaronder ook Afrika natuurlijk). Door een foutje op hun website lijkt het alsof het tot middernacht loopt, maar de markt is open vanaf 11 uur en sluit om 17.00 uur.
      Meer informatie: https://abdijkoningsoord.org/agenda/kloostermarkt-3-augustus-2024/

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Hoe zit dat nou met 'nonnen' en 'zusters'?

Op het blogbericht van 2 juli kwam een interessante reactie: Hoe komt u erbij dat de aanduiding 'non' monialen betreft? Daar is geen sprake van. Het woord werd en wordt in Nederland helaas nog vaak gebruikt om vrouwelijke religieuzen in het algemeen aan te duiden en dan wel met een kleinerende en kwetsende bijklank. 'Non' moet daarom te allen tijde vermeden worden. 'Zuster' is voor alle vrouwelijke religieuzen correct katholiek taalgebruik. Over het algemeen beantwoord ik geen anonieme commentaren, omdat ze, wel, anoniem zijn. Dus ook geen antwoordmogelijkheid achter laten; ook dit commentaar heeft een no-reply. Toch maak ik een uitzondering, omdat het een commentaar is wat inderdaad uitleg behoeft. Ik ben nu 25 jaar in het klooster, in een apostolische gemeenschap, dus een zuster. Het woord 'non' is als sinds de vierde eeuw gebruikelijk voor Godgewijde vrouwen (oorsprong: Hiëronymus), van het latijnse 'nonnus', wat eerbiedwaa...

Nieuw regionaal bestuur Missiezusters

Nieuwsbericht  De Congregatie van de Missiezusters van het Kostbaar Bloed in Nederland wordt sinds 2 maart 2024 geleid door een nieuw Regionaal Team.  Gedurende bijna zes jaar was de Nederlandse Regio van de Missiezusters van het Kostbaar Bloed deel van de Europese Provincie ad experimentum. Deze Europese Provincie bestond uit de vijf landen in Europa waar onze zusters wonen en werken. Tijdens de provinciekapittels van april 2022 en oktober 2023 werd de beslissing genomen om terug te keren naar de structuren van zes jaar geleden.  Van links naar rechts: Zr. Sarto Stürmer, Zr. Johanna Maria Wagner en Zr. Madeleine Bouman De Generale Overste, Zr. Monica Mary Ncube, en haar assistente, Zr. Pauline Mpongo, kwamen naar Nederland om het proces van zoeken naar een nieuw regionaal bestuur te begeleiden. Dit leidde tot de benoeming van Zr. Johanna Maria Wagner als Regionale Overste, Zr. Madeleine Bouman als eerste assistente en plaatsvervangster, en Zr. Sarto Stürmer al...

Geen woorden...

Vijf maal hebben de klokken geluid voor een overleden medezuster, deze maand. Vijf maal hebben we ons best gedaan families van medezusters foto's toe te sturen van de waardige eenvoudige begrafenissen in kleine kring op ons kloosterkerkhof, omdat het door de maatregelen logischerwijze niet mogelijk was voor familie en vrienden van de zusters om te komen. Ook wij hebben geen woorden. Soms vallen Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen op één dag. Hierbij, op deze plaats, willen we wel onze dank uitspreken. Dank voor de goede zorg, dank voor het meeleven en het mee-bidden. Ook wij blijven bidden om kracht, moed, sterkte en troost voor allen die dat zo nodig hebben in deze tijd. En om geduld. Want nu is het belangrijk om geduld te hebben. Om de maatregelen vol te houden. We hebben al een tijdje geen nieuwe zieken, dat is goed nieuws.  Zr. Anno , Zr. Roselien , Zr. Richardus, Zr. Electa, Zr. Marije, mogen zij, en alle overledenen van deze tijd, rusten in vrede.