Doorgaan naar hoofdcontent

Agenda


Kleine aantallen overnachtende gasten zijn goed mogelijk, neemt u gewoon contact op met de gastenafdeling! Wij verheugen ons op uw bezoek. Op dit moment werken we in de kloostergastenafdeling alleen met logies en ontbijt. 

De Hoor je Mij - middagen van de verschillende kloosters staan weer online

We zijn als kloosters geen concurrenten van elkaar, maar vullen elkaar aan. Wie dus graag met ons wil kennismaken kan, als de datum nog ver weg is of niet uit komt, ook zelf een middag voorstellen. De zo gevonden nieuwe datum zullen we dan online zetten als kennismakingsmogelijkheid, zodat andere geïnteresseerden zich daarbij kunnen aansluiten.

Deze 'Hoor je Mij' middagen zijn in principe online. Voor meer informatie mail (zonder spaties) zrmadeleine @ yahoo.com
Liever op een andere manier of op een andere datum kennismaken? Gewoon ook even mailen!

Kloostertuin

Bent u in de buurt aan het wandelen? Via de Brabantse Kluis en de kloostertuinwandelroutes kunt u (via de jongveestal) in de kloostertuin naar de Lourdesgrot. U kunt er nu weer een kaarsje komen opsteken. Blijft u eraan denken elkaar de ruimte te geven? Met dank!


Moederretraites: 


Moederretraites meer informatie: zie www.moederretraite.nl (mail: retraite@moederretraite.nl) 
Woensdag 6 t/m vrijdag 8 maart 2024 - begeleiding: Z.E.H. R. Wilmink
Vrijdag 15 t/m zondag 17 maart 2024 - begeleiding: Z.E.H. P. W. Biemans S.J.


Rondleidingen zijn er nu niet


Rondleidingen zijn helaas niet mogelijk. In de Brabantse Kluis www.brabantsekluis.nl kunt u wel een powerpointpresentatie door een zuster aanvragen. Natuurlijk bent u ook welkom bij de vieringen in het klooster.

Reacties

 1. Zijn er ook rondleidingen in het Klooster?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, heel vaak.
  - Als je een groep hebt groter dan 10 personen maar minder dan 35 personen kun je een datum/tijd afspreken via reserveren@brabantsekluis.nl; alle rondleidingen beginnen in de hal van de Brabantse Kluis, want dat is het oudste deel van het klooster-boerderij-complex. Rondleidingen duren ruim een uur.
  - Bij minder mobiele deelne(e)m(st)ers is het beter als de groepen kleiner zijn, in verband met de trappen in het klooster en de beperkte grootte van de lift;
  - Individuele geïnteresseerden en/of kleinere groepen kunnen zich aansluiten bij één van de geplande 'open rondleidingen', die open zijn in die zin dat je je er 'los' voor kunt aanmelden. Kijk hier voor meer informatie: http://www.brabantsekluis.nl/rondleiding-klooster/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Over de rondleidingen... ik heb de vraag uit 2019 laten staan, omdat dat de 'normale situatie' is, die hopelijk ook weer terug gaat komen. Momenteel zijn rondleidingen nog niet mogelijk. Als ze weer beginnen is dat eerst met kleine groepen en mensen die onderling geen afstand hoeven houden; het als in de zomer van 2021 mogelijk was. Zolang er maximaal één of twee mensen in een huishouden op bezoek mogen komen zijn rondleidingen in ieder geval nog niet mogelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zijn de rondleidingen in 2022 wederom opgestart ? Wij ( mijn vrouw en ik ) zijn erg geïnteresseerd in het kloosterleven.
  Vriendelijk groet .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas, iedere keer als we er over denken de rondleidingen weer op te starten gebeurt er weer iets... nu is het virus voor de derde keer binnen. Het is gewoon nog niet mogelijk. Kom gewoon een keer naar één van onze vieringen; dan ziet u gelijk onze prachtige kapel - en een aantal gangen ook nog! De mooie ingang aan de voorkant of achterom, kan allebei. Een kwartier voor elke viering luiden de klokken. De kapel is groot genoeg om op voldoende afstand van elkaar te zitten! Wees welkom.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Hoe zit dat nou met 'nonnen' en 'zusters'?

Op het blogbericht van 2 juli kwam een interessante reactie: Hoe komt u erbij dat de aanduiding 'non' monialen betreft? Daar is geen sprake van. Het woord werd en wordt in Nederland helaas nog vaak gebruikt om vrouwelijke religieuzen in het algemeen aan te duiden en dan wel met een kleinerende en kwetsende bijklank. 'Non' moet daarom te allen tijde vermeden worden. 'Zuster' is voor alle vrouwelijke religieuzen correct katholiek taalgebruik. Over het algemeen beantwoord ik geen anonieme commentaren, omdat ze, wel, anoniem zijn. Dus ook geen antwoordmogelijkheid achter laten; ook dit commentaar heeft een no-reply. Toch maak ik een uitzondering, omdat het een commentaar is wat inderdaad uitleg behoeft. Ik ben nu 25 jaar in het klooster, in een apostolische gemeenschap, dus een zuster. Het woord 'non' is als sinds de vierde eeuw gebruikelijk voor Godgewijde vrouwen (oorsprong: Hiëronymus), van het latijnse 'nonnus', wat eerbiedwaa

Geen woorden...

Vijf maal hebben de klokken geluid voor een overleden medezuster, deze maand. Vijf maal hebben we ons best gedaan families van medezusters foto's toe te sturen van de waardige eenvoudige begrafenissen in kleine kring op ons kloosterkerkhof, omdat het door de maatregelen logischerwijze niet mogelijk was voor familie en vrienden van de zusters om te komen. Ook wij hebben geen woorden. Soms vallen Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen op één dag. Hierbij, op deze plaats, willen we wel onze dank uitspreken. Dank voor de goede zorg, dank voor het meeleven en het mee-bidden. Ook wij blijven bidden om kracht, moed, sterkte en troost voor allen die dat zo nodig hebben in deze tijd. En om geduld. Want nu is het belangrijk om geduld te hebben. Om de maatregelen vol te houden. We hebben al een tijdje geen nieuwe zieken, dat is goed nieuws.  Zr. Anno , Zr. Roselien , Zr. Richardus, Zr. Electa, Zr. Marije, mogen zij, en alle overledenen van deze tijd, rusten in vrede.

Eucharistievieringen in de Kerstnacht in Laarbeek

In het Gemeenschapsblad van Aarle-Rixtel staat "op 24 december geen Eucharistieviering in het Missieklooster". Klopt dat? Er had moeten staan, zoals wel correct in de MooiLaarbeek-krant stond: "24 dec. vervalt de Eucharistieviering om 17.30 uur." Wij hebben onze Kerstnacht-Eucharistieviering inderdaad nergens online gezet. De mensen die een directe band met het klooster hebben (werk, familie, directe buren...) weten de tijd toch wel. Er zijn in onze parochie vele Eucharistievieringen met Kerstmis. En op Eerste Kerstdag, Tweede Kerstdag, en alle andere dagen van het jaar bent u van harte welkom! Maar in de Kerstnacht hebben we al jaren (niet alleen dit jaar) het gebruik dat we de tijd niet in de bladen zetten. Heel logisch. We hebben een inpandige kerk, op de eerste verdieping, en het werd gewoon te vol. Als alle mensen die op 24 december vóór 14.00 dit blog hebben bezocht bijvoorbeeld zouden komen, dan zouden we moeten stapelen. In de hoogte. Want dat