Doorgaan naar hoofdcontent

Kaarsjes aansteken en kapel bezoeken

Nu langzaam maar zeker weer meer mogelijk is wordt het tijd even een berichtje te schrijven met de tijden van de Eucharistievieringen!

Trouwe kloosterkapelbezoekers weten het wel: normaal gesproken is de Eucharistieviering op zaterdagen en op zondagen om 09.30 uur. Een kwartier van te voren luidt de klok - dat is een prima tijd om binnen te komen. Dat kan via de voordeur maar ook door het groene hek achterom via de binnenplaats. Morgen is het voor ons een bijzondere dag, namelijk 1 juli, Kostbaar Bloed-feest. Dus morgen is de Eucharistieviering ook om 09.30 uur.

Op gewone weekdagen, dus maandag t/m vrijdag is de Eucharistieviering normaal gesproken om 17.30 uur. Op woensdagen en vrijdagen meestal in het Duits, op de andere dagen in het Nederlands. Op weekdagen hebben we het avondgebed, de Vespers, verweven met de Eucharistieviering. En de taal van die gebeden wisselt per week. U bent welkom, ook bij de gebeden! Wij zijn blij u weer te mogen verwelkomen en vragen u wel om elkaar de ruimte te blijven geven. 


In de kloostertuin kunt u vanaf 1 juli de Lourdesgrot weer bezoeken, even een kaarsje aansteken, een voorbede opschrijven, even zitten op de banken en tot rust komen. Ook hier vragen we u om elkaar de ruimte te gunnen, want de grot heeft maar één ingang. Dat betekent dat u buiten niet kunt zien of er al mensen binnen zijn. Geef uzelf en elkaar genoeg plaats, dan kan iedereen een kaarsje opsteken. Wij blijven natuurlijk voor uw intenties bidden en ook op afstand, via een berichtje of mail, een kaarsje op laten steken blijft mogelijk! Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe zit dat nou met 'nonnen' en 'zusters'?

Op het blogbericht van 2 juli kwam een interessante reactie: Hoe komt u erbij dat de aanduiding 'non' monialen betreft? Daar is geen sprake van. Het woord werd en wordt in Nederland helaas nog vaak gebruikt om vrouwelijke religieuzen in het algemeen aan te duiden en dan wel met een kleinerende en kwetsende bijklank. 'Non' moet daarom te allen tijde vermeden worden. 'Zuster' is voor alle vrouwelijke religieuzen correct katholiek taalgebruik. Over het algemeen beantwoord ik geen anonieme commentaren, omdat ze, wel, anoniem zijn. Dus ook geen antwoordmogelijkheid achter laten; ook dit commentaar heeft een no-reply. Toch maak ik een uitzondering, omdat het een commentaar is wat inderdaad uitleg behoeft. Ik ben nu 25 jaar in het klooster, in een apostolische gemeenschap, dus een zuster. Het woord 'non' is als sinds de vierde eeuw gebruikelijk voor Godgewijde vrouwen (oorsprong: Hiëronymus), van het latijnse 'nonnus', wat eerbiedwaa

Geen woorden...

Vijf maal hebben de klokken geluid voor een overleden medezuster, deze maand. Vijf maal hebben we ons best gedaan families van medezusters foto's toe te sturen van de waardige eenvoudige begrafenissen in kleine kring op ons kloosterkerkhof, omdat het door de maatregelen logischerwijze niet mogelijk was voor familie en vrienden van de zusters om te komen. Ook wij hebben geen woorden. Soms vallen Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen op één dag. Hierbij, op deze plaats, willen we wel onze dank uitspreken. Dank voor de goede zorg, dank voor het meeleven en het mee-bidden. Ook wij blijven bidden om kracht, moed, sterkte en troost voor allen die dat zo nodig hebben in deze tijd. En om geduld. Want nu is het belangrijk om geduld te hebben. Om de maatregelen vol te houden. We hebben al een tijdje geen nieuwe zieken, dat is goed nieuws.  Zr. Anno , Zr. Roselien , Zr. Richardus, Zr. Electa, Zr. Marije, mogen zij, en alle overledenen van deze tijd, rusten in vrede.

vacature zorgafdeling

 Vacature op de zorgafdeling van ons Missieklooster! Wie kan het team komen versterken?