Doorgaan naar hoofdcontent

Ons Kloosterpad

 


In de Mooilaarbeekkrant van deze week staan schitterende foto's, gemaakt door Marcel van de Kerkhof, met een mooi artikel:

Ja, Ons Kloosterpad laat je verrassende dingen ontdekken. Het is een prachtige route langs heel veel kloosters, voormalige kloosters, kerken en kapellen in Noord Brabant. En de routes die starten en eindigen bij het Missieklooster Heilig Bloed zijn wel bijzonder mooi. Zr. Bettina en Carmen (Community Farm, Aarle-Rixtel) hebben een deel van de route alvast proefgelopen. Volg de link naar het artikel voor een uitgebreide foto-impressie!

Vandaag wordt de route officieel geopend. Dat gaat digitaal en het is mogelijk mee te kijken. Net zoals bij de opening van het Jaar van het Brabants Kloosterleven aan het begin van dit jaar staat op de website Brabants Kloosterleven een button/link naar een livestream. Vanmiddag, om 15.00 uur! Hier in het klooster gaan we zeker kijken. 

En de vlag hangt al uit! 
Deze foto is genomen op de dag van het "proeflopen" ter voorbereiding op de opening. Het was prachtig weer, maar wel noordenwind; daardoor was de vlag goed te lezen vanuit het klooster. 
Intussen is de wind gedraaid en dat bracht wolken met zich mee. Daardoor is de vlag nu te lezen vanuit de Kloosterdreef - deel van de route van Ons Kloosterpad.

Hier kunt u meer informatie vinden over de 15 routes die samen het 330 km. lange kloosterpad vormen, het Bindboek mét die routes en veel extra informatie en waar u dat kunt bestellen, en hoe dat zit met de verzamelobjecten, de souvenirs, die u op de route kunt kopen en verzamelen! 


Veel wandelplezier!

Toevoeging juli 2021: het Bindboek met de routes is nu ook in ons klooster te koop. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe zit dat nou met 'nonnen' en 'zusters'?

Op het blogbericht van 2 juli kwam een interessante reactie: Hoe komt u erbij dat de aanduiding 'non' monialen betreft? Daar is geen sprake van. Het woord werd en wordt in Nederland helaas nog vaak gebruikt om vrouwelijke religieuzen in het algemeen aan te duiden en dan wel met een kleinerende en kwetsende bijklank. 'Non' moet daarom te allen tijde vermeden worden. 'Zuster' is voor alle vrouwelijke religieuzen correct katholiek taalgebruik. Over het algemeen beantwoord ik geen anonieme commentaren, omdat ze, wel, anoniem zijn. Dus ook geen antwoordmogelijkheid achter laten; ook dit commentaar heeft een no-reply. Toch maak ik een uitzondering, omdat het een commentaar is wat inderdaad uitleg behoeft. Ik ben nu 25 jaar in het klooster, in een apostolische gemeenschap, dus een zuster. Het woord 'non' is als sinds de vierde eeuw gebruikelijk voor Godgewijde vrouwen (oorsprong: Hiëronymus), van het latijnse 'nonnus', wat eerbiedwaa

Geen woorden...

Vijf maal hebben de klokken geluid voor een overleden medezuster, deze maand. Vijf maal hebben we ons best gedaan families van medezusters foto's toe te sturen van de waardige eenvoudige begrafenissen in kleine kring op ons kloosterkerkhof, omdat het door de maatregelen logischerwijze niet mogelijk was voor familie en vrienden van de zusters om te komen. Ook wij hebben geen woorden. Soms vallen Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen op één dag. Hierbij, op deze plaats, willen we wel onze dank uitspreken. Dank voor de goede zorg, dank voor het meeleven en het mee-bidden. Ook wij blijven bidden om kracht, moed, sterkte en troost voor allen die dat zo nodig hebben in deze tijd. En om geduld. Want nu is het belangrijk om geduld te hebben. Om de maatregelen vol te houden. We hebben al een tijdje geen nieuwe zieken, dat is goed nieuws.  Zr. Anno , Zr. Roselien , Zr. Richardus, Zr. Electa, Zr. Marije, mogen zij, en alle overledenen van deze tijd, rusten in vrede.

Eucharistievieringen in de Kerstnacht in Laarbeek

In het Gemeenschapsblad van Aarle-Rixtel staat "op 24 december geen Eucharistieviering in het Missieklooster". Klopt dat? Er had moeten staan, zoals wel correct in de MooiLaarbeek-krant stond: "24 dec. vervalt de Eucharistieviering om 17.30 uur." Wij hebben onze Kerstnacht-Eucharistieviering inderdaad nergens online gezet. De mensen die een directe band met het klooster hebben (werk, familie, directe buren...) weten de tijd toch wel. Er zijn in onze parochie vele Eucharistievieringen met Kerstmis. En op Eerste Kerstdag, Tweede Kerstdag, en alle andere dagen van het jaar bent u van harte welkom! Maar in de Kerstnacht hebben we al jaren (niet alleen dit jaar) het gebruik dat we de tijd niet in de bladen zetten. Heel logisch. We hebben een inpandige kerk, op de eerste verdieping, en het werd gewoon te vol. Als alle mensen die op 24 december vóór 14.00 dit blog hebben bezocht bijvoorbeeld zouden komen, dan zouden we moeten stapelen. In de hoogte. Want dat