Doorgaan naar hoofdcontent

Samenwerking met de Zorgboog

 


Vanwege de Corona-maatregelen in aangepaste vorm; Zr. Madeleine staat hier in plaats van Zr. Dr. Magdalena Mikus, verantwoordelijke van het Provinciale Bestuur van de Missiezusters van het Kostbaar Bloed in Europa voor alle zaken die de zorg betreffen. Met onze grote zaal was een corona-maatregel-veilige bijeenkomst om de ondertekening een extra accentje te geven. Hoe belangrijk dat is weten wij - het is eind maart een jaar geleden dat het virus hier binnen sloop en  in korte tijd veel leed veroorzaakte. Het persbericht stond vandaag met een mooi stuk in het Eindhovens Dagblad. Ook in de MooiLaarbeek staat een goed artikel. Op naar een voortzetting van de al begonnen goede samenwerking en met dank aan de uitstekende verzorging voor de zorgbehoevende zusters door ons eigen team! Het is geweldig dat dat op deze manier kan worden voortgezet. Want ja, de zorg voor onze oude medezusters is één van de belangrijke taken van dit huis. 

Ooit waren er maar liefst drie communiteiten van de Missiezusters in Aarle-Rixtel: in de ouderenzorg in Croy, in de ouderenzorg in de Witte Poort - en Missieklooster Heilig Bloed zelf natuurlijk. Daarvandaan ging de wijkverpleegster (onder andere de welbekende Zr. Isfrieda!) elke dag naar Aarle-Rixtel, Zr. Francien op haar fiets, maar daar was ook een tijdlang een zuster-tandarts en jarenlang waren er muzieklessen aan kinderen uit de wijde omgeving. Zusters hielpen waar nodig in de omgeving - ook een tijdlang in het hospice - en nu momenteel kunnen er nog geen groepen en schoolklassen komen, maar we hopen dat dat in het nieuwe schooljaar weer mogelijk zal kunnen zijn. Er zijn lichtpuntjes naar de toekomst, gelukkig. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe zit dat nou met 'nonnen' en 'zusters'?

Op het blogbericht van 2 juli kwam een interessante reactie: Hoe komt u erbij dat de aanduiding 'non' monialen betreft? Daar is geen sprake van. Het woord werd en wordt in Nederland helaas nog vaak gebruikt om vrouwelijke religieuzen in het algemeen aan te duiden en dan wel met een kleinerende en kwetsende bijklank. 'Non' moet daarom te allen tijde vermeden worden. 'Zuster' is voor alle vrouwelijke religieuzen correct katholiek taalgebruik. Over het algemeen beantwoord ik geen anonieme commentaren, omdat ze, wel, anoniem zijn. Dus ook geen antwoordmogelijkheid achter laten; ook dit commentaar heeft een no-reply. Toch maak ik een uitzondering, omdat het een commentaar is wat inderdaad uitleg behoeft. Ik ben nu 25 jaar in het klooster, in een apostolische gemeenschap, dus een zuster. Het woord 'non' is als sinds de vierde eeuw gebruikelijk voor Godgewijde vrouwen (oorsprong: Hiëronymus), van het latijnse 'nonnus', wat eerbiedwaa

Geen woorden...

Vijf maal hebben de klokken geluid voor een overleden medezuster, deze maand. Vijf maal hebben we ons best gedaan families van medezusters foto's toe te sturen van de waardige eenvoudige begrafenissen in kleine kring op ons kloosterkerkhof, omdat het door de maatregelen logischerwijze niet mogelijk was voor familie en vrienden van de zusters om te komen. Ook wij hebben geen woorden. Soms vallen Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen op één dag. Hierbij, op deze plaats, willen we wel onze dank uitspreken. Dank voor de goede zorg, dank voor het meeleven en het mee-bidden. Ook wij blijven bidden om kracht, moed, sterkte en troost voor allen die dat zo nodig hebben in deze tijd. En om geduld. Want nu is het belangrijk om geduld te hebben. Om de maatregelen vol te houden. We hebben al een tijdje geen nieuwe zieken, dat is goed nieuws.  Zr. Anno , Zr. Roselien , Zr. Richardus, Zr. Electa, Zr. Marije, mogen zij, en alle overledenen van deze tijd, rusten in vrede.

vacature zorgafdeling

 Vacature op de zorgafdeling van ons Missieklooster! Wie kan het team komen versterken?