Doorgaan naar hoofdcontent

Zalig Kerstmis!

 


Zalig Kerstmis!
Met deze foto van de Kerststal in onze kloosterkapel wensen de Missiezusters van het Kostbaar Bloed u Zalig Kerstmis. Moge ondanks alles de vreugde van de geboorte van de Heer uw hart verlichten en hoop geven aan deze wereld, juist in deze tijd.

Omdat het bij de Kerstnachtmis natuurlijk gewoon vol zou moeten zitten en dat dit jaar niet kan dragen wij iedereen in ons hart en ons gebed mee in de kapel. 

Krantenberichten als 'Kerst gaat niet door' zijn natuurlijk misleidend. Natuurlijk is het Kerstmis. Jezus is geboren, is Mens geworden! Als de 'gewone tradities' niet kunnen, laten we dan nieuwe maken. Een raam in het huis of de voortuin zo versieren dat wandelaars weer weten wat Kerstmis is. Gaan wandelen en speuren naar Kerststallen. Thuis chocolademelk maken en een stalletje onder de boom. Het Kerstverhaal voorlezen!

Voor de kloosterkapelbezoekers die nu niet aanwezig konden zijn maar hun jaarlijkse Kerstwens zo missen - als u in de buurt bent wandel dan even langs het klooster. Bij de grote ingang even de trap op en een kerstengeltje uit het mandje halen.... zo lang de voorraad strekt, natuurlijk. En vooral - wees een engel voor elkaar. Het woord 'Engel' betekent eigenlijk gewoon 'Boodschapper Gods'
En zo'n boodschapper kunnen wij voor elkaar zijn, juist in deze tijd.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe zit dat nou met 'nonnen' en 'zusters'?

Op het blogbericht van 2 juli kwam een interessante reactie: Hoe komt u erbij dat de aanduiding 'non' monialen betreft? Daar is geen sprake van. Het woord werd en wordt in Nederland helaas nog vaak gebruikt om vrouwelijke religieuzen in het algemeen aan te duiden en dan wel met een kleinerende en kwetsende bijklank. 'Non' moet daarom te allen tijde vermeden worden. 'Zuster' is voor alle vrouwelijke religieuzen correct katholiek taalgebruik. Over het algemeen beantwoord ik geen anonieme commentaren, omdat ze, wel, anoniem zijn. Dus ook geen antwoordmogelijkheid achter laten; ook dit commentaar heeft een no-reply. Toch maak ik een uitzondering, omdat het een commentaar is wat inderdaad uitleg behoeft. Ik ben nu 25 jaar in het klooster, in een apostolische gemeenschap, dus een zuster. Het woord 'non' is als sinds de vierde eeuw gebruikelijk voor Godgewijde vrouwen (oorsprong: Hiëronymus), van het latijnse 'nonnus', wat eerbiedwaa

Geen woorden...

Vijf maal hebben de klokken geluid voor een overleden medezuster, deze maand. Vijf maal hebben we ons best gedaan families van medezusters foto's toe te sturen van de waardige eenvoudige begrafenissen in kleine kring op ons kloosterkerkhof, omdat het door de maatregelen logischerwijze niet mogelijk was voor familie en vrienden van de zusters om te komen. Ook wij hebben geen woorden. Soms vallen Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen op één dag. Hierbij, op deze plaats, willen we wel onze dank uitspreken. Dank voor de goede zorg, dank voor het meeleven en het mee-bidden. Ook wij blijven bidden om kracht, moed, sterkte en troost voor allen die dat zo nodig hebben in deze tijd. En om geduld. Want nu is het belangrijk om geduld te hebben. Om de maatregelen vol te houden. We hebben al een tijdje geen nieuwe zieken, dat is goed nieuws.  Zr. Anno , Zr. Roselien , Zr. Richardus, Zr. Electa, Zr. Marije, mogen zij, en alle overledenen van deze tijd, rusten in vrede.

vacature zorgafdeling

 Vacature op de zorgafdeling van ons Missieklooster! Wie kan het team komen versterken?