Doorgaan naar hoofdcontent

Maatregelen

Soms gaat het er niet om of iets 'leuk' is. 

Het is niet leuk om mondkapjes te dragen.

Het is niet leuk om met maar dertig mensen in de kerk te mogen, zelfs als die kerk met anderhalve-meter-maatregelen wel voller kan, denk maar aan de enorme kerken die er zijn waar makkelijk tweeduizend mensen in kunnen. In onze kapel mogen dus evenveel mensen als in de kathedraal van Den Bosch, om maar een voorbeeld te noemen.

Nee, het is niet leuk.

Maar alles wat kan helpen is zinvol. 

Dus, wilt u naar onze Eucharistievieringen komen, belt u dan van te voren even op of neem op een andere manier contact op. Wees voorzichtig met uzelf en met onze kwetsbare medezusters en bij twijfel is het eenvoudig: bedenk, dat wij voor al uw intenties bidden, voor alle mensen die zich niet fysiek bij ons kunnen aansluiten. Als u de klokken hoort gaan wij naar de kapel en kunt u zich in gedachten erbij aansluiten.

Onze Eucharistievieringen zijn niet online, er zijn er echter behoorlijk wat die online zijn gebleven, ook nadat de kerken weer open konden. Of, een tip van het voorjaar, kijk eens online naar digitale mogelijkheden in een kerk die u altijd al eens had willen zien. Zo kom je nog eens ergens, digitaal dan!

https://www.youtube.com/channel/UCS6PBJOWGdnPDlJ-_zjGazQ

Via deze youtube link kunt u de vieringen in de Sint Jan in Den Bosch volgen!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe zit dat nou met 'nonnen' en 'zusters'?

Op het blogbericht van 2 juli kwam een interessante reactie: Hoe komt u erbij dat de aanduiding 'non' monialen betreft? Daar is geen sprake van. Het woord werd en wordt in Nederland helaas nog vaak gebruikt om vrouwelijke religieuzen in het algemeen aan te duiden en dan wel met een kleinerende en kwetsende bijklank. 'Non' moet daarom te allen tijde vermeden worden. 'Zuster' is voor alle vrouwelijke religieuzen correct katholiek taalgebruik. Over het algemeen beantwoord ik geen anonieme commentaren, omdat ze, wel, anoniem zijn. Dus ook geen antwoordmogelijkheid achter laten; ook dit commentaar heeft een no-reply. Toch maak ik een uitzondering, omdat het een commentaar is wat inderdaad uitleg behoeft. Ik ben nu 25 jaar in het klooster, in een apostolische gemeenschap, dus een zuster. Het woord 'non' is als sinds de vierde eeuw gebruikelijk voor Godgewijde vrouwen (oorsprong: Hiëronymus), van het latijnse 'nonnus', wat eerbiedwaa

Geen woorden...

Vijf maal hebben de klokken geluid voor een overleden medezuster, deze maand. Vijf maal hebben we ons best gedaan families van medezusters foto's toe te sturen van de waardige eenvoudige begrafenissen in kleine kring op ons kloosterkerkhof, omdat het door de maatregelen logischerwijze niet mogelijk was voor familie en vrienden van de zusters om te komen. Ook wij hebben geen woorden. Soms vallen Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen op één dag. Hierbij, op deze plaats, willen we wel onze dank uitspreken. Dank voor de goede zorg, dank voor het meeleven en het mee-bidden. Ook wij blijven bidden om kracht, moed, sterkte en troost voor allen die dat zo nodig hebben in deze tijd. En om geduld. Want nu is het belangrijk om geduld te hebben. Om de maatregelen vol te houden. We hebben al een tijdje geen nieuwe zieken, dat is goed nieuws.  Zr. Anno , Zr. Roselien , Zr. Richardus, Zr. Electa, Zr. Marije, mogen zij, en alle overledenen van deze tijd, rusten in vrede.

vacature zorgafdeling

 Vacature op de zorgafdeling van ons Missieklooster! Wie kan het team komen versterken?