Doorgaan naar hoofdcontent

"Gelukkig de vredestichters" - Missiezondag 2020

 De tekst uit Mattëus hoofdstuk 8, vers 9, gelukkig de vredestichters, is het motto van de Wereldmissiedag vandaag, 18 oktober 2020. Deze hele maand is Wereldmissiemaand. De focus ligt daarbij dit jaar op West-Afrika, zie 

https://missio.nl/wereldmissiemaand-2020-gelukkig-de-vredestichters/

maar dat neemt natuurlijk niet weg dat de Missiezondag overal geldt. Ook hier is het Missiezondag - in het Missieklooster. Ook in onze andere kloosters wereldwijd. Dit filmpje is gemaakt door onze zusters in Oostafrika!

Wat is jouw missie, in deze wereld, in deze concrete en niet gemakkelijke tijd? 

Paus Franciscus heeft dit jaar als thema van zijn boodschap voor vandaag "Hier ben ik, zend mij." (Jes. 6,8). Ben ik bereid me te laten zenden? Zie ik, waar mijn weg ligt? 

"De missie die God ieder van ons toevertrouwt, leidt ons van angst en geslotenheid naar een hernieuwd bewustzijn dat we onszelf vinden juist wanneer we onszelf aan anderen geven." (Paus Franciscus, boodschap Missiezondag 2020)

https://missio.nl/wp-content/uploads/2020/09/Boodschap-van-paus-Franciscus-voor-Missiezondag-2020.pdfReacties

Populaire posts van deze blog

Hoe zit dat nou met 'nonnen' en 'zusters'?

Op het blogbericht van 2 juli kwam een interessante reactie: Hoe komt u erbij dat de aanduiding 'non' monialen betreft? Daar is geen sprake van. Het woord werd en wordt in Nederland helaas nog vaak gebruikt om vrouwelijke religieuzen in het algemeen aan te duiden en dan wel met een kleinerende en kwetsende bijklank. 'Non' moet daarom te allen tijde vermeden worden. 'Zuster' is voor alle vrouwelijke religieuzen correct katholiek taalgebruik. Over het algemeen beantwoord ik geen anonieme commentaren, omdat ze, wel, anoniem zijn. Dus ook geen antwoordmogelijkheid achter laten; ook dit commentaar heeft een no-reply. Toch maak ik een uitzondering, omdat het een commentaar is wat inderdaad uitleg behoeft. Ik ben nu 25 jaar in het klooster, in een apostolische gemeenschap, dus een zuster. Het woord 'non' is als sinds de vierde eeuw gebruikelijk voor Godgewijde vrouwen (oorsprong: Hiëronymus), van het latijnse 'nonnus', wat eerbiedwaa

Geen woorden...

Vijf maal hebben de klokken geluid voor een overleden medezuster, deze maand. Vijf maal hebben we ons best gedaan families van medezusters foto's toe te sturen van de waardige eenvoudige begrafenissen in kleine kring op ons kloosterkerkhof, omdat het door de maatregelen logischerwijze niet mogelijk was voor familie en vrienden van de zusters om te komen. Ook wij hebben geen woorden. Soms vallen Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen op één dag. Hierbij, op deze plaats, willen we wel onze dank uitspreken. Dank voor de goede zorg, dank voor het meeleven en het mee-bidden. Ook wij blijven bidden om kracht, moed, sterkte en troost voor allen die dat zo nodig hebben in deze tijd. En om geduld. Want nu is het belangrijk om geduld te hebben. Om de maatregelen vol te houden. We hebben al een tijdje geen nieuwe zieken, dat is goed nieuws.  Zr. Anno , Zr. Roselien , Zr. Richardus, Zr. Electa, Zr. Marije, mogen zij, en alle overledenen van deze tijd, rusten in vrede.

vacature zorgafdeling

 Vacature op de zorgafdeling van ons Missieklooster! Wie kan het team komen versterken?