zaterdag 2 mei 2020

Opening meimaand - en roepingenzondag.Met Roepingenzondag, wereldwijd, is normaal gesproken van alles te doen. Extra meeleefdagen, komen kijken, religieuzen of priesters of priesterstudenten uitnodigen in de parochiekerk - dat kan nu allemaal niet. Hoewel.... vorige week was ik digitaal uitgenodigd bij een Skype-kinderwoorddienst! Geweldig initiatief. Er zijn meer mooie digitale initiatieven. Het is niet alleen vanuit heel veel plekken mogelijk digitaal of via de televisie de Eucharistie-viering te volgen, er zijn ook via Zoom of Skype of Facebook digitale ontmoetings-initiatieven. Een mooi voorbeeld daarvan is de face2facekatechese van JongKatholiek.

Een geloofscursus die niet face-to-face is maar wel heel persoonlijk ,vier weken duurt, individueel met een e-coach en chatberichtenmogelijkheid kun je iedere donderdag starten. De cursus heeft trouwens een nieuwe 'tak' (en nog meer in ontwikkeling), dat zie je vanzelf bij het cursusaanbod. Nieuwsgierig? Heel goed. Nieuwsgierigheid is een goede eigenschap. Als Mozes niet nieuwsgierig was geweest had hij geen Godsontmoeting gehad bij de brandende braamstruik....
En wie zich nu afvraagt waar ik het over heb... verschillende opties: zoek het verhaal op in de Bijbel, of meld je aan voor bovengenoemde geloofscursus!

Ter gelegenheid van Roepingenzondag komt ook altijd een boekje met gebeden uit. Dat leggen we dan bij de kloosterreceptie voor de kloosterkapelbezoekers. Dat kan nu niet. Bezoekers zijn nog niet toegestaan en zelf vieren we de H. Mis ook online mee... dus staat het boekje dit jaar gewoon digitaal.

Ook zoals elk jaar staat de boodschap voor Roepingenzondag van Paus Franciscus online. Dit jaar heeft hij de vier sleutelwoorden "Verdriet, dankbaarheid, moed en lof" uitgekozen. Dat is indrukwekkend, omdat hij de tekst van dit schrijven al in augustus vorig jaar heeft samengesteld. Dat lijkt nu wel bijzonder lang geleden. Wat is er veel gebeurd sindsdien en wat zijn de woorden toepasselijk. Toeval? Toeval is je toe-gevallen...

Een goede zondag! En de Mei-maand is natuurlijk gewoon geopend, ook al kunnen de verschillende Maria-ommegangen niet plaats vinden. U kunt nog steeds (rechtsboven op deze pagina) aangeven als u een kaarsje wilt laten branden in onze Lourdesgrot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten