Doorgaan naar hoofdcontent

Opening meimaand - en roepingenzondag.Met Roepingenzondag, wereldwijd, is normaal gesproken van alles te doen. Extra meeleefdagen, komen kijken, religieuzen of priesters of priesterstudenten uitnodigen in de parochiekerk - dat kan nu allemaal niet. Hoewel.... vorige week was ik digitaal uitgenodigd bij een Skype-kinderwoorddienst! Geweldig initiatief. Er zijn meer mooie digitale initiatieven. Het is niet alleen vanuit heel veel plekken mogelijk digitaal of via de televisie de Eucharistie-viering te volgen, er zijn ook via Zoom of Skype of Facebook digitale ontmoetings-initiatieven. Een mooi voorbeeld daarvan is de face2facekatechese van JongKatholiek.

Een geloofscursus die niet face-to-face is maar wel heel persoonlijk ,vier weken duurt, individueel met een e-coach en chatberichtenmogelijkheid kun je iedere donderdag starten. De cursus heeft trouwens een nieuwe 'tak' (en nog meer in ontwikkeling), dat zie je vanzelf bij het cursusaanbod. Nieuwsgierig? Heel goed. Nieuwsgierigheid is een goede eigenschap. Als Mozes niet nieuwsgierig was geweest had hij geen Godsontmoeting gehad bij de brandende braamstruik....
En wie zich nu afvraagt waar ik het over heb... verschillende opties: zoek het verhaal op in de Bijbel, of meld je aan voor bovengenoemde geloofscursus!

Ter gelegenheid van Roepingenzondag komt ook altijd een boekje met gebeden uit. Dat leggen we dan bij de kloosterreceptie voor de kloosterkapelbezoekers. Dat kan nu niet. Bezoekers zijn nog niet toegestaan en zelf vieren we de H. Mis ook online mee... dus staat het boekje dit jaar gewoon digitaal.

Ook zoals elk jaar staat de boodschap voor Roepingenzondag van Paus Franciscus online. Dit jaar heeft hij de vier sleutelwoorden "Verdriet, dankbaarheid, moed en lof" uitgekozen. Dat is indrukwekkend, omdat hij de tekst van dit schrijven al in augustus vorig jaar heeft samengesteld. Dat lijkt nu wel bijzonder lang geleden. Wat is er veel gebeurd sindsdien en wat zijn de woorden toepasselijk. Toeval? Toeval is je toe-gevallen...

Een goede zondag! En de Mei-maand is natuurlijk gewoon geopend, ook al kunnen de verschillende Maria-ommegangen niet plaats vinden. U kunt nog steeds (rechtsboven op deze pagina) aangeven als u een kaarsje wilt laten branden in onze Lourdesgrot.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe zit dat nou met 'nonnen' en 'zusters'?

Op het blogbericht van 2 juli kwam een interessante reactie: Hoe komt u erbij dat de aanduiding 'non' monialen betreft? Daar is geen sprake van. Het woord werd en wordt in Nederland helaas nog vaak gebruikt om vrouwelijke religieuzen in het algemeen aan te duiden en dan wel met een kleinerende en kwetsende bijklank. 'Non' moet daarom te allen tijde vermeden worden. 'Zuster' is voor alle vrouwelijke religieuzen correct katholiek taalgebruik. Over het algemeen beantwoord ik geen anonieme commentaren, omdat ze, wel, anoniem zijn. Dus ook geen antwoordmogelijkheid achter laten; ook dit commentaar heeft een no-reply. Toch maak ik een uitzondering, omdat het een commentaar is wat inderdaad uitleg behoeft. Ik ben nu 25 jaar in het klooster, in een apostolische gemeenschap, dus een zuster. Het woord 'non' is als sinds de vierde eeuw gebruikelijk voor Godgewijde vrouwen (oorsprong: Hiëronymus), van het latijnse 'nonnus', wat eerbiedwaa

Geen woorden...

Vijf maal hebben de klokken geluid voor een overleden medezuster, deze maand. Vijf maal hebben we ons best gedaan families van medezusters foto's toe te sturen van de waardige eenvoudige begrafenissen in kleine kring op ons kloosterkerkhof, omdat het door de maatregelen logischerwijze niet mogelijk was voor familie en vrienden van de zusters om te komen. Ook wij hebben geen woorden. Soms vallen Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen op één dag. Hierbij, op deze plaats, willen we wel onze dank uitspreken. Dank voor de goede zorg, dank voor het meeleven en het mee-bidden. Ook wij blijven bidden om kracht, moed, sterkte en troost voor allen die dat zo nodig hebben in deze tijd. En om geduld. Want nu is het belangrijk om geduld te hebben. Om de maatregelen vol te houden. We hebben al een tijdje geen nieuwe zieken, dat is goed nieuws.  Zr. Anno , Zr. Roselien , Zr. Richardus, Zr. Electa, Zr. Marije, mogen zij, en alle overledenen van deze tijd, rusten in vrede.

vacature zorgafdeling

 Vacature op de zorgafdeling van ons Missieklooster! Wie kan het team komen versterken?