Doorgaan naar hoofdcontent

Nog even...

Nog even, dan is het Kerstmis!

De derde Advent is al voorbij, de vierde kaars is aangestoken. Het Advents-bezinningsweekeinde is geweest, op veel plekken staat de kerstboom al - en soms zelfs de kerststal. Ook in het klooster staan er al een aantal stalletjes. Nog zonder baby Jezus, natuurlijk. Hij wordt met Kerstmis immers geboren!
Eerst alleen de os in de stal. Buiten herders en schapen. Langzaam komen Maria, Jozef en de ezel. Het Kind is nog niet geboren. Kunnen we nog wachten, ver-wachten?

Ook voorbereiding op Kerstmis mag diepgang hebben. Het is niet alleen-maar versieren en inkopen-doen. Er zijn Advents- en Kerstconcerten en dat kan juist in deze tijd een hele mooie voorbereiding zijn. Zo is er om 16.00 een Kerstconcert in Beek en Donk en om 18.00 uur het Adventsconcert van het Klokkengieterskoor in de kerk in Aarle-Rixtel. Daarom is de Vespers (avondgebed) in het klooster al om 17.00 uur. Wie weet tot ziens in Aarle-Rixtel!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe zit dat nou met 'nonnen' en 'zusters'?

Op het blogbericht van 2 juli kwam een interessante reactie: Hoe komt u erbij dat de aanduiding 'non' monialen betreft? Daar is geen sprake van. Het woord werd en wordt in Nederland helaas nog vaak gebruikt om vrouwelijke religieuzen in het algemeen aan te duiden en dan wel met een kleinerende en kwetsende bijklank. 'Non' moet daarom te allen tijde vermeden worden. 'Zuster' is voor alle vrouwelijke religieuzen correct katholiek taalgebruik. Over het algemeen beantwoord ik geen anonieme commentaren, omdat ze, wel, anoniem zijn. Dus ook geen antwoordmogelijkheid achter laten; ook dit commentaar heeft een no-reply. Toch maak ik een uitzondering, omdat het een commentaar is wat inderdaad uitleg behoeft. Ik ben nu 25 jaar in het klooster, in een apostolische gemeenschap, dus een zuster. Het woord 'non' is als sinds de vierde eeuw gebruikelijk voor Godgewijde vrouwen (oorsprong: Hiëronymus), van het latijnse 'nonnus', wat eerbiedwaa

Geen woorden...

Vijf maal hebben de klokken geluid voor een overleden medezuster, deze maand. Vijf maal hebben we ons best gedaan families van medezusters foto's toe te sturen van de waardige eenvoudige begrafenissen in kleine kring op ons kloosterkerkhof, omdat het door de maatregelen logischerwijze niet mogelijk was voor familie en vrienden van de zusters om te komen. Ook wij hebben geen woorden. Soms vallen Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen op één dag. Hierbij, op deze plaats, willen we wel onze dank uitspreken. Dank voor de goede zorg, dank voor het meeleven en het mee-bidden. Ook wij blijven bidden om kracht, moed, sterkte en troost voor allen die dat zo nodig hebben in deze tijd. En om geduld. Want nu is het belangrijk om geduld te hebben. Om de maatregelen vol te houden. We hebben al een tijdje geen nieuwe zieken, dat is goed nieuws.  Zr. Anno , Zr. Roselien , Zr. Richardus, Zr. Electa, Zr. Marije, mogen zij, en alle overledenen van deze tijd, rusten in vrede.

Meerstemmig zingen - zingend bidden

  Een bewijs dat je in je eentje maar liefst negenstemmig kan zingen geeft Zr. Jackline vanuit Oost-Afrika!