Doorgaan naar hoofdcontent

20 oktober 2019 Missiezondag

Deze hele maand is het Wereldmissiemaand - en vandaag is het Missiezondag. Missiezondag is een jaarlijks terugkerende dag waarin we wereldwijd extra aandacht besteden aan het verkondigen van de Blijde Boodschap, van Gods liefde. In het groot en in het klein, ver weg en dicht bij, met gebed en
met actie.
Dit jaar is het voor de honderdste keer Wereldmissiedag. Dat is ook de reden dat Paus Franciscus de Wereldmissiemaand uitriep.
Missie zelf is natuurlijk meer dan honderd jaar oud. Het dateert al vanaf het allereerste moment dat Jezus erop uit trok om Gods liefde te verkondigen, en daarbij tot velen zei: "Kom, volg Mij".
De Missiezending is aan iedere Christen meegegeven bij de doop! Vandaar ook het thema van dit jaar: "Gedoopt en gezonden".

De kleuren in het logo en dus ook in de decoratie in onze kloosterkapel, logischerwijze dezelfde kleuren als die van de Missionaire Rozenkrans, staan voor de vijf verschillende continenten. De foto is genomen vlak na het ochtendgebed - de ramen van de kapel zijn nog niet op 'volle kleur'. Soms duurt het even voordat wij de kleuren helder kunnen zien...

Wat is #MyMission? Heb je je dat al eens afgevraagd? Zie je de kleuren van je leven al helder? We hebben ieder onze taak in de wereld, met de talenten ons gegeven. En inderdaad houdt dat óók, naast de zorg voor de mensen, de zorg voor de schepping.

Acht zusters waren vandaag naar Arcen, naar de Paters van Mariannhill - zie hier voor een aantal foto's van die dag!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe zit dat nou met 'nonnen' en 'zusters'?

Op het blogbericht van 2 juli kwam een interessante reactie: Hoe komt u erbij dat de aanduiding 'non' monialen betreft? Daar is geen sprake van. Het woord werd en wordt in Nederland helaas nog vaak gebruikt om vrouwelijke religieuzen in het algemeen aan te duiden en dan wel met een kleinerende en kwetsende bijklank. 'Non' moet daarom te allen tijde vermeden worden. 'Zuster' is voor alle vrouwelijke religieuzen correct katholiek taalgebruik. Over het algemeen beantwoord ik geen anonieme commentaren, omdat ze, wel, anoniem zijn. Dus ook geen antwoordmogelijkheid achter laten; ook dit commentaar heeft een no-reply. Toch maak ik een uitzondering, omdat het een commentaar is wat inderdaad uitleg behoeft. Ik ben nu 25 jaar in het klooster, in een apostolische gemeenschap, dus een zuster. Het woord 'non' is als sinds de vierde eeuw gebruikelijk voor Godgewijde vrouwen (oorsprong: Hiëronymus), van het latijnse 'nonnus', wat eerbiedwaa

Geen woorden...

Vijf maal hebben de klokken geluid voor een overleden medezuster, deze maand. Vijf maal hebben we ons best gedaan families van medezusters foto's toe te sturen van de waardige eenvoudige begrafenissen in kleine kring op ons kloosterkerkhof, omdat het door de maatregelen logischerwijze niet mogelijk was voor familie en vrienden van de zusters om te komen. Ook wij hebben geen woorden. Soms vallen Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen op één dag. Hierbij, op deze plaats, willen we wel onze dank uitspreken. Dank voor de goede zorg, dank voor het meeleven en het mee-bidden. Ook wij blijven bidden om kracht, moed, sterkte en troost voor allen die dat zo nodig hebben in deze tijd. En om geduld. Want nu is het belangrijk om geduld te hebben. Om de maatregelen vol te houden. We hebben al een tijdje geen nieuwe zieken, dat is goed nieuws.  Zr. Anno , Zr. Roselien , Zr. Richardus, Zr. Electa, Zr. Marije, mogen zij, en alle overledenen van deze tijd, rusten in vrede.

vacature zorgafdeling

 Vacature op de zorgafdeling van ons Missieklooster! Wie kan het team komen versterken?