zaterdag 1 juni 2019

Jaarmarkt in Aarle-Rixtel, Nediocare in één van de vleugels in het klooster en ander nieuws!

Afgelopen donderdag, Hemelvaartsdag, was de Jaarmarkt in Aarle-Rixtel. Gelukkig bleef het droog. We stonden in de Klokstraat, en het was gezellig. Het was de eerste keer dat we een kraampje hadden op deze markt en we kunnen nu al zeggen: als het kan komen we volgend jaar weer!


En intussen zijn de studenten van NedioCare al druk bezig met Nederlands oefenen. Afgelopen vrijdag was het Eindhovens Dagblad op bezoek; vorige week kwam de burgemeester. Er is namelijk iets nieuws aan de gang - in de gangen. Om precies te zijn: in de vleugel parallel aan de Kloosterdreef, precies die vleugel die altijd werd gebruikt voor de vorming van jonge vrouwen als voorbereiding op een leven als Missiezuster van het Kostbaar Bloed. Die vorming gebeurt ook nu, maar niet meer in de grote aantallen van veertig, vijftig, zestig jaar geleden - en deze vleugel stond leeg.
Nu is het omgevormd tot een woon- en leerplek voor de buitenlandse verple(e)g(st)ers die intensief bezig zijn met het leren van de Nederlandse taal. Lees meer - link naar het artikel in het Eindhovens Dagblad

Tegelijkertijd komen zusters uit de hele wereld langzaam maar zeker onze kant op - want op maandag begint er een grote internationale bijeenkomst in huis. Het betekent dat het aantal zusters in huis - normaal gesproken nu 35 - bijna verdubbelt. Een volle kapel, veel talen, mooie vieringen! Het is heel bijzonder. Wordt vervolgd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten