Doorgaan naar hoofdcontent

kloosterdagen, roepingenzondag, landelijke open-kloosterdag en ook nog een weekeind!

Kloosterdagen

Sommige schoolklassen gaan naar Berlijn, sommigen naar Londen, anderen naar Parijs of Rome. Andere schoolklassen gaan.... een paar dagen naar het klooster.
Het waren geweldige dagen. Veel zegen over jullie verdere levensweg! Wij allen dragen een belofte met ons mee - en mogen die gaandeweg ontdekken en uitdragen.

Intussen zijn de oudere leerlingen met hun examens begonnen. Veel succes allemaal, vooral de leerlingen die in november hier op kloosterdagen en schoolverlatersdagen waren. We bidden voor jullie allemaal.

Jubileum

Morgen, zaterdag 11 mei, is het groot feest hier in het Missieklooster. Vijf zusters vieren hun 60, 65 en zelfs 70 jarig kloosterjubileum. De Eucharistieviering is om 11 uur.

Roepingenzondag

Zondag 12 mei is het Roepingenzondag. We dragen allemaal een belofte met ons mee, een licht voor deze wereld. Hoe geven we dat vorm in ons dagelijkse leven en op onze levensweg? Hier en bijvoorbeeld  Hier vind je meer informatie en de link naar de tekst van Paus Franciscus.

Open-Kloosterdag

Op zondag 19 mei is het landelijke open-kloosterdag. Ons klooster is altijd open! Je kunt bijvoorbeeld 's morgens om 09.30 naar de Eucharistieviering komen. Om 09.15 luiden de klokken, dat is een geschikte tijd om aan te bellen. Er zijn extra rondleidingen gepland; aanmelden via reserveren@brabantsekluis.nl Is het al vol? Vraag naar de rondleidingsmogelijkheden op andere dagen. Rondleidingen beginnen in de hal van de Brabantse Kluis; de oude kloosterboerderij is namelijk het oudste deel van het klooster-boerderij complex.
Het is niet mogelijk zonder aanmelding deel te nemen aan rondleidingen, dan worden de groepen te groot.
Een wandeling in de kloostertuin, met bezoek aan de Lourdesgrot, is gratis. De kloostertuin is te bereiken via de Herberg de Brabantse Kluis.

Finetuning - een jongerenweekeind voor damesHet weekeind erna is een jongerenweekeind voor dames in ons klooster! Er is tegelijkertijd ook een weekeind voor heren, op een andere locatie.Op de flyer en op jongbisdomdenbosch vind je meer informatie en hier vind je het aanmeldingsformulier 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe zit dat nou met 'nonnen' en 'zusters'?

Op het blogbericht van 2 juli kwam een interessante reactie: Hoe komt u erbij dat de aanduiding 'non' monialen betreft? Daar is geen sprake van. Het woord werd en wordt in Nederland helaas nog vaak gebruikt om vrouwelijke religieuzen in het algemeen aan te duiden en dan wel met een kleinerende en kwetsende bijklank. 'Non' moet daarom te allen tijde vermeden worden. 'Zuster' is voor alle vrouwelijke religieuzen correct katholiek taalgebruik. Over het algemeen beantwoord ik geen anonieme commentaren, omdat ze, wel, anoniem zijn. Dus ook geen antwoordmogelijkheid achter laten; ook dit commentaar heeft een no-reply. Toch maak ik een uitzondering, omdat het een commentaar is wat inderdaad uitleg behoeft. Ik ben nu 25 jaar in het klooster, in een apostolische gemeenschap, dus een zuster. Het woord 'non' is als sinds de vierde eeuw gebruikelijk voor Godgewijde vrouwen (oorsprong: Hiëronymus), van het latijnse 'nonnus', wat eerbiedwaa

Geen woorden...

Vijf maal hebben de klokken geluid voor een overleden medezuster, deze maand. Vijf maal hebben we ons best gedaan families van medezusters foto's toe te sturen van de waardige eenvoudige begrafenissen in kleine kring op ons kloosterkerkhof, omdat het door de maatregelen logischerwijze niet mogelijk was voor familie en vrienden van de zusters om te komen. Ook wij hebben geen woorden. Soms vallen Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen op één dag. Hierbij, op deze plaats, willen we wel onze dank uitspreken. Dank voor de goede zorg, dank voor het meeleven en het mee-bidden. Ook wij blijven bidden om kracht, moed, sterkte en troost voor allen die dat zo nodig hebben in deze tijd. En om geduld. Want nu is het belangrijk om geduld te hebben. Om de maatregelen vol te houden. We hebben al een tijdje geen nieuwe zieken, dat is goed nieuws.  Zr. Anno , Zr. Roselien , Zr. Richardus, Zr. Electa, Zr. Marije, mogen zij, en alle overledenen van deze tijd, rusten in vrede.

Meerstemmig zingen - zingend bidden

  Een bewijs dat je in je eentje maar liefst negenstemmig kan zingen geeft Zr. Jackline vanuit Oost-Afrika!