Doorgaan naar hoofdcontent

Europese Provincie Missiezusters van het Kostbaar Bloed


Nieuwe bestuur - Nieuwe Europese Provincie Missiezusters!
In een internationale kloostergemeenschap zoals de onze, waar honderd kloosters zijn in twintig verschillende landen, heb je een structuur nodig. En soms wordt zo’n structuur aangepast aan de actuele situatie – dat is in de geschiedenis van de congregatie al vaker gebeurd.

De diverse kloosters in de Europese landen zijn in de kloostergeschiedenis al vaker op verschillende manieren gegroepeerd geweest in zogeheten ‘regio’s en provincies’. De afgelopen vijftien jaar ongeveer waren dat twee provincies en één regio.

Gisteren, 6 mei 2018, zijn deze twee provincies en de regio samengevoegd tot één ‘Europese Provincie van de Missiezusters van het Kostbaar Bloed’, en het gaat dan om kloosters in vijf verschillende landen; Oostenrijk, Denemarken, Duitsland, Portugal en Nederland. Totaal wonen er 220 Missiezusters van het Kostbaar Bloed. In Nederland zijn dat er op dit moment 35.

De installatie van de zusters die de komende twee jaar leiding zullen geven aan deze grote provincie was gisteren in het Missieklooster Heilig Bloed in Nederland. Van harte proficiat aan alle zusters! 

Zr. Ingeborg Müller – Provinciale Overste
Zr. Pallotti Findenig – Eerste Assistente
Zr. Magdalena Mikus – Tweede Assistente
Zr. Godelief Leijten – Derde Assistente
Zr. Angelika Hellbach – Vierde Assistente
Zr. Monika Maria Pfaffenlehner – Vijfde Assistente
Zr. Anna Mirijam Kaschner – Zesde Assistente

De assistentes blijven in de respectievelijke landen wonen; de zetel van de Provinciale Overste is de komende twee jaar in Nederland. 

Intussen is het artikel ook in de MooiLaarbeek krant verschenen: volg deze link voor het artikel!
https://www.mooilaarbeek.nl/nieuws/algemeen/28847/historische-gebeurtenis-missiezusters-van-het-kostbaar-bloed-

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe zit dat nou met 'nonnen' en 'zusters'?

Op het blogbericht van 2 juli kwam een interessante reactie: Hoe komt u erbij dat de aanduiding 'non' monialen betreft? Daar is geen sprake van. Het woord werd en wordt in Nederland helaas nog vaak gebruikt om vrouwelijke religieuzen in het algemeen aan te duiden en dan wel met een kleinerende en kwetsende bijklank. 'Non' moet daarom te allen tijde vermeden worden. 'Zuster' is voor alle vrouwelijke religieuzen correct katholiek taalgebruik. Over het algemeen beantwoord ik geen anonieme commentaren, omdat ze, wel, anoniem zijn. Dus ook geen antwoordmogelijkheid achter laten; ook dit commentaar heeft een no-reply. Toch maak ik een uitzondering, omdat het een commentaar is wat inderdaad uitleg behoeft. Ik ben nu 25 jaar in het klooster, in een apostolische gemeenschap, dus een zuster. Het woord 'non' is als sinds de vierde eeuw gebruikelijk voor Godgewijde vrouwen (oorsprong: Hiëronymus), van het latijnse 'nonnus', wat eerbiedwaa

Geen woorden...

Vijf maal hebben de klokken geluid voor een overleden medezuster, deze maand. Vijf maal hebben we ons best gedaan families van medezusters foto's toe te sturen van de waardige eenvoudige begrafenissen in kleine kring op ons kloosterkerkhof, omdat het door de maatregelen logischerwijze niet mogelijk was voor familie en vrienden van de zusters om te komen. Ook wij hebben geen woorden. Soms vallen Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen op één dag. Hierbij, op deze plaats, willen we wel onze dank uitspreken. Dank voor de goede zorg, dank voor het meeleven en het mee-bidden. Ook wij blijven bidden om kracht, moed, sterkte en troost voor allen die dat zo nodig hebben in deze tijd. En om geduld. Want nu is het belangrijk om geduld te hebben. Om de maatregelen vol te houden. We hebben al een tijdje geen nieuwe zieken, dat is goed nieuws.  Zr. Anno , Zr. Roselien , Zr. Richardus, Zr. Electa, Zr. Marije, mogen zij, en alle overledenen van deze tijd, rusten in vrede.

vacature zorgafdeling

 Vacature op de zorgafdeling van ons Missieklooster! Wie kan het team komen versterken?