Doorgaan naar hoofdcontent

Derde Advent

Drie kaarsen branden, Kerstmis komt dichterbij! En de teksten van de gebeden en in de H. Mis worden ook steeds verwachtingsvoller: Ja, Hij komt, Hij is nabij.
Kunnen we nog wachten, kunnen we ver-wachten? Ik heb al veel kerststalletjes gezien waar het Kindje Jezus al in ligt. Dat is toch te vroeg! Voorvreugde is heel mooi, ergens naar toe leven, je verheugen op de komst van het Kerstkind. Dan is het toch jammer om het gebeuren maar te vervroegen.
Zet de stal vast neer, maar laat het kribje nog leeg. Maria en Jozef onderweg naar de stal, waar de os en de ezel al zijn. Herders en schapen onder een boompje in de buurt, waarom niet? Veel verder weg, andere kant van de kamer, de Wijzen uit het Oosten met hun geschenken, die zijn nog onderweg, ze zijn er nog lang niet.
En elke dag komen Jozef en Maria een beetje dichterbij.
Zet ze op de vierde Advent in de stal, en dan op Kerstavond, 24 december 's avonds laat, dán komt het Kindje. Gun jezelf die tijd van voorbereiding, die tijd van voorvreugde....

Vorige week had ik ook nog twee foto's geplaatst met een heel ander onderwerp, namelijk sneeuw. Intussen is die bijna weg. Onder de foto's had ik geschreven 'zoek de verschillen', en wat heel leuk was, daar kreeg ik concrete reacties op:

"Verder weg genomen"
"Trap is geveegd/sneeuw is geveegd/pad in sneeuw gemaakt" (die reken ik dus als hetzelfde verschil)
"Tweede raam links brandt licht"
"Licht in de hal is uit"
"Eerste en tweede raam links brandt licht in de kamers"
"Links eerste verdieping brandt licht"
"Twee bomen te zien"
"Bocht in het muurtje te zien".

Leuk. Degene met de meeste verschillen vond er vijf en in totaal zijn er acht verschillen gevonden.

Momenteel is er ook een groep zusters uit diverse landen in Europa aanwezig vanwege een bijeenkomst. Dus de H. Mis op de zondag van de derde Advent zal extra feestelijk zijn. Zondag Gaudete, verheugt U! Wie weet, tot dan.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe zit dat nou met 'nonnen' en 'zusters'?

Op het blogbericht van 2 juli kwam een interessante reactie: Hoe komt u erbij dat de aanduiding 'non' monialen betreft? Daar is geen sprake van. Het woord werd en wordt in Nederland helaas nog vaak gebruikt om vrouwelijke religieuzen in het algemeen aan te duiden en dan wel met een kleinerende en kwetsende bijklank. 'Non' moet daarom te allen tijde vermeden worden. 'Zuster' is voor alle vrouwelijke religieuzen correct katholiek taalgebruik. Over het algemeen beantwoord ik geen anonieme commentaren, omdat ze, wel, anoniem zijn. Dus ook geen antwoordmogelijkheid achter laten; ook dit commentaar heeft een no-reply. Toch maak ik een uitzondering, omdat het een commentaar is wat inderdaad uitleg behoeft. Ik ben nu 25 jaar in het klooster, in een apostolische gemeenschap, dus een zuster. Het woord 'non' is als sinds de vierde eeuw gebruikelijk voor Godgewijde vrouwen (oorsprong: Hiëronymus), van het latijnse 'nonnus', wat eerbiedwaa

Geen woorden...

Vijf maal hebben de klokken geluid voor een overleden medezuster, deze maand. Vijf maal hebben we ons best gedaan families van medezusters foto's toe te sturen van de waardige eenvoudige begrafenissen in kleine kring op ons kloosterkerkhof, omdat het door de maatregelen logischerwijze niet mogelijk was voor familie en vrienden van de zusters om te komen. Ook wij hebben geen woorden. Soms vallen Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen op één dag. Hierbij, op deze plaats, willen we wel onze dank uitspreken. Dank voor de goede zorg, dank voor het meeleven en het mee-bidden. Ook wij blijven bidden om kracht, moed, sterkte en troost voor allen die dat zo nodig hebben in deze tijd. En om geduld. Want nu is het belangrijk om geduld te hebben. Om de maatregelen vol te houden. We hebben al een tijdje geen nieuwe zieken, dat is goed nieuws.  Zr. Anno , Zr. Roselien , Zr. Richardus, Zr. Electa, Zr. Marije, mogen zij, en alle overledenen van deze tijd, rusten in vrede.

vacature zorgafdeling

 Vacature op de zorgafdeling van ons Missieklooster! Wie kan het team komen versterken?