Doorgaan naar hoofdcontent

Terugblik

Zoals al eerder op dit blog vermeld stonden wij 5 dagen lang op de landgoedfair in Beesd, heerlijkheid Mariƫnwaerdt. Dit was een hele ervaring! Niet alleen om voor het eerst een baron te ontmoeten, die overigens erg aardig was, maar ook om zolang achter elkaar een kraampje te 'bemannen'. Het was leuk om zoveel verschillende mensen te ontmoeten, hoewel we meer mensen verwacht hadden. De regen hield sommigen tegen, gelukkig was het de laatste dag wel droog. De verwachting was ook om meer aardewerk te verkopen dan we uiteindelijk gedaan hebben, maar goed we kunnen ook niet altijd krijgen wat we verwachten. Veel mensen hebben voor het eerst in hun leven missiezusters gezien, we hebben ook veel flyers uitgedeeld voor een rondleiding en voor een verblijf in de gastenafdeling. De eerste rondleiding naar aanleiding van de landgoedfair is al geweest, dat was een kleine maar erg leuke groep. Wie weet hoeveel mensen we nog mogen verwelkomen en uitleggen over onze manier van leven.
Ondertussen bidden we hier dagelijks voor het generaal kapittel, waar Zr. Madeleine al over schreef. Wij worden hier ook met video-groetjes en video-presentaties over het werk van onze zusters wereldwijd op de hoogte gehouden. Vanavond hebben we met een hele groep zusters die groetjes en presentaties bekeken, zo zijn we allemaal wereldwijd verbonden. Dat is ook een van de mooiste dingen van lid zijn van een missiecongregatie.

Deze  mensen en hun erfenis van hun gebed en werk houden ons bijeen: Abt Franz Pfanner, Stichter en Moeder Paula Emunds, Medestichteres. Mogen wij ons altijd bewust blijven van wat zij voor ons gedaan hebben en steeds meer leven volgens hun geestelijke weg.