Doorgaan naar hoofdcontent

Open kloosterdagen gemist?

Niet erg, hoor. We hebben op open-kloosterdagen méér rondleidingen, en er draaide een filmpje in de zaal, maar het is mijn bedoeling om vóór 1 juli een verkorte versie van dat filmpje online te zetten - gewoon even wachten dus - en rondleidingen, die zijn gewoon af te spreken via Herberg de Brabantse Kluis, zoals altijd.
En de tuin en Lourdesgrot zijn via de binnenplaats van de Brabantse Kluis ook gewoon toegankelijk.
En zoals de lezers van de MooiLaarbeek krant en dit blog al weten, de tijden van de Eucharistie blijven gewoon online en in de krant staan. Wees welkom!

Link naar het stuk in het Eindhovens Dagblad

Ook in de MooiLaarbeek verscheen al een foto, tussen de foto's van de roefeldag (snuffeldag voor de kinderen in Laarbeek, waarbij ze op heel veel plaatsen rond mogen kijken en van alles beleven). De fotograaf was net te laat om de groepen kinderen te zien; de eerste groepen volwassenen voor de Open Kloosterdagen waren al in de zaal. Ook leuk!Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe zit dat nou met 'nonnen' en 'zusters'?

Op het blogbericht van 2 juli kwam een interessante reactie: Hoe komt u erbij dat de aanduiding 'non' monialen betreft? Daar is geen sprake van. Het woord werd en wordt in Nederland helaas nog vaak gebruikt om vrouwelijke religieuzen in het algemeen aan te duiden en dan wel met een kleinerende en kwetsende bijklank. 'Non' moet daarom te allen tijde vermeden worden. 'Zuster' is voor alle vrouwelijke religieuzen correct katholiek taalgebruik. Over het algemeen beantwoord ik geen anonieme commentaren, omdat ze, wel, anoniem zijn. Dus ook geen antwoordmogelijkheid achter laten; ook dit commentaar heeft een no-reply. Toch maak ik een uitzondering, omdat het een commentaar is wat inderdaad uitleg behoeft. Ik ben nu 25 jaar in het klooster, in een apostolische gemeenschap, dus een zuster. Het woord 'non' is als sinds de vierde eeuw gebruikelijk voor Godgewijde vrouwen (oorsprong: Hiëronymus), van het latijnse 'nonnus', wat eerbiedwaa

Geen woorden...

Vijf maal hebben de klokken geluid voor een overleden medezuster, deze maand. Vijf maal hebben we ons best gedaan families van medezusters foto's toe te sturen van de waardige eenvoudige begrafenissen in kleine kring op ons kloosterkerkhof, omdat het door de maatregelen logischerwijze niet mogelijk was voor familie en vrienden van de zusters om te komen. Ook wij hebben geen woorden. Soms vallen Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen op één dag. Hierbij, op deze plaats, willen we wel onze dank uitspreken. Dank voor de goede zorg, dank voor het meeleven en het mee-bidden. Ook wij blijven bidden om kracht, moed, sterkte en troost voor allen die dat zo nodig hebben in deze tijd. En om geduld. Want nu is het belangrijk om geduld te hebben. Om de maatregelen vol te houden. We hebben al een tijdje geen nieuwe zieken, dat is goed nieuws.  Zr. Anno , Zr. Roselien , Zr. Richardus, Zr. Electa, Zr. Marije, mogen zij, en alle overledenen van deze tijd, rusten in vrede.

Meerstemmig zingen - zingend bidden

  Een bewijs dat je in je eentje maar liefst negenstemmig kan zingen geeft Zr. Jackline vanuit Oost-Afrika!