Doorgaan naar hoofdcontent

Zalig Nieuwjaar!

Na zoals gebruikelijk letterlijk het oude jaar te hebben uitgeluid door om 12 uur 's nachts het Te Deum te zingen in de kapel en de klokken te luiden, gingen we met een aantal zusters, traditiegetrouw, naar boven, om vanaf het dak het vuurwerk even te bekijken.
De horizon lichtte in oranje-rood op, met hier en daar wat groen, maar meer was er niet te zien! Dus, dit jaar geen foto.
Eigenlijk bizar, hoog siervuurwerk in de mist. Misschien is het een idee om volgende keer mínder geld aan vuurwerk uit te gaan geven in plaats van meer? En dan het verschil aan een goed doel te geven...
Zoals beloofd ook even de stand van zaken voor ons goede doel in de Kersttijd - dit jaar is de opbrengst van de collecte en de inhoud van de grijze bus naast de kapeldeur voor onze zusters in de Soedan, die zich daar onder moeilijke omstandigheden staande houden, en onderwijs en verpleging verzorgen in een dorpje in de buurt van de grens.

De stand van nu is 462,52 euro - waarvan ruim een kwart afkomstig is van een groep in de Brabantse Kluis, die letterlijk 'de pet liet rondgaan' om het bedrag wat op te hogen!

De Kersttijd is nog niet voorbij, de wijzen uit het oosten zijn nog niet gekomen, dus het is nog niet de eindstand, maar we willen de gulle gevers zoals beloofd toch alvast een tussenstand geven, en hartelijk danken!

Zalig Nieuwjaar wensen u
de Missiezusters van het Kostbaar Bloed

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe zit dat nou met 'nonnen' en 'zusters'?

Op het blogbericht van 2 juli kwam een interessante reactie: Hoe komt u erbij dat de aanduiding 'non' monialen betreft? Daar is geen sprake van. Het woord werd en wordt in Nederland helaas nog vaak gebruikt om vrouwelijke religieuzen in het algemeen aan te duiden en dan wel met een kleinerende en kwetsende bijklank. 'Non' moet daarom te allen tijde vermeden worden. 'Zuster' is voor alle vrouwelijke religieuzen correct katholiek taalgebruik. Over het algemeen beantwoord ik geen anonieme commentaren, omdat ze, wel, anoniem zijn. Dus ook geen antwoordmogelijkheid achter laten; ook dit commentaar heeft een no-reply. Toch maak ik een uitzondering, omdat het een commentaar is wat inderdaad uitleg behoeft. Ik ben nu 25 jaar in het klooster, in een apostolische gemeenschap, dus een zuster. Het woord 'non' is als sinds de vierde eeuw gebruikelijk voor Godgewijde vrouwen (oorsprong: Hiëronymus), van het latijnse 'nonnus', wat eerbiedwaa

Geen woorden...

Vijf maal hebben de klokken geluid voor een overleden medezuster, deze maand. Vijf maal hebben we ons best gedaan families van medezusters foto's toe te sturen van de waardige eenvoudige begrafenissen in kleine kring op ons kloosterkerkhof, omdat het door de maatregelen logischerwijze niet mogelijk was voor familie en vrienden van de zusters om te komen. Ook wij hebben geen woorden. Soms vallen Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen op één dag. Hierbij, op deze plaats, willen we wel onze dank uitspreken. Dank voor de goede zorg, dank voor het meeleven en het mee-bidden. Ook wij blijven bidden om kracht, moed, sterkte en troost voor allen die dat zo nodig hebben in deze tijd. En om geduld. Want nu is het belangrijk om geduld te hebben. Om de maatregelen vol te houden. We hebben al een tijdje geen nieuwe zieken, dat is goed nieuws.  Zr. Anno , Zr. Roselien , Zr. Richardus, Zr. Electa, Zr. Marije, mogen zij, en alle overledenen van deze tijd, rusten in vrede.

vacature zorgafdeling

 Vacature op de zorgafdeling van ons Missieklooster! Wie kan het team komen versterken?