Doorgaan naar hoofdcontent

De kribbe is nog leeg!

Ja, dat klopt. Een paar dagen geleden kwam de stal in de kapel. Nog leeg! De boom staat er ook al, en onder de boom weiden de schaapjes, en de schaapherder staat erbij met zijn fluit en speelt.

En vier kaarsen branden op de Adventskrans.

Vier zondagen, en dit jaar, vier volle weken, omdat Kerstmis ook op een zondag valt. De voorbereidingstijd op Kerstmis is nu bijna voorbij. Vanavond zal het Kind in de kribbe liggen!

En zoals elk jaar krijgen we ook nu de vraag: "De tijd van de Kerstnacht in het klooster staat niet online/in MooiLaarbeek/.... hoe zit dat?"

Heel gewoon.   De mensen die een directe band met het klooster hebben (werk, familie, vrijwilligers, directe buren...) weten de tijd toch wel. Er zijn in onze parochie vele Eucharistievieringen met Kerstmis. En op Eerste Kerstdag, Tweede Kerstdag, en alle andere dagen van het jaar bent u van harte welkom!
Maar in de Kerstnacht hebben we al jaren (niet alleen dit jaar) het gebruik dat we de tijd niet in de bladen zetten. Heel logisch. We hebben een inpandige kerk, op de eerste verdieping, en het werd gewoon te vol.
Het is geweldig dat zoveel mensen naar de Kerstnachtviering willen komen.
Gelukkig zijn er veel vieringen in de buurt, méér dan vorig jaar. Hier volgen de tijden (met dank aan MooiLaarbeek):

Zaterdag 24 december kerstavond:
16.00 uur Lieshout Franciscushof
17.00 uur Aarle Rixtel O.L.V. Presentatie-kerk (met opleidingsorkest harmonie en samenzang)
18.00 uur Mariahout O.L.V. van Lourdeskerk Kerstviering (geen Eucharistieviering) rond het kerstverhaal.
19.00 uur Lieshout Sint Servatius (gezinsviering)
20.00 uur Aarle-Rixtel O.L.V. Presentatie-kerk: Nachtmis. Vanaf 19.45 begint samenzang kerstliederen.
20.30 Mariahout: O.L.V. van Lourdeskerk: Nachtmis
22.30 Lieshout Sint Servatius: Kerstavondviering m.m.v de Halmen
22.30 uur Beek en Donk Michaelkerk, m.m.v. Dameskoor Leonardus

Zondag 25 december Eerste Kerstdag:
09.30 uur Aarle-Rixtel O.L.V. Presentatie-kerk: Eucharistieviering (met het koor "de Klokkengieters")
09.30 Aarle-Rixtel Missieklooster Heilig Bloed: Eucharistieviering
09.30 uur Lieshout Sint Servatius: Eucharistieviering (met het kerkkoor)
11.00 uur Beek en Donk Michaëlkerk: Eucharistieviering  (met het Michaelkoor)

Maandag 26 december Tweede kerstdag:
09.30 Missieklooster Heilig Bloed: Eucharistieviering
10.00 uur Mariahout O.L.V. van Lourdes-Kerk: Eucharistieviering (met het Seniorenorkest)
10.00 uur Beek en Donk, Michaëlkerk: peuter/kleuterviering

Tip: Kerststalletjes kijken! In Aarle-Rixtel in de O.L.V.Presentatie-Kerk staat een mooie Catelaanse Kerststal, maar ook de andere stalletjes in de buurt zijn de moeite waard. Bijvoorbeeld tegenover zorgboerderij Grootenhout in Mariahout in de kas!
En op dinsdag 27 december is weer de traditionele herdertjestocht naar de schaapsstal op Croy. Lichtjes meenemen! (vertrek is 18.30 op het Onze Lieve Vrouwe-plein). Organisatie: Folkloregroep "Dikke Mik".

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe zit dat nou met 'nonnen' en 'zusters'?

Op het blogbericht van 2 juli kwam een interessante reactie: Hoe komt u erbij dat de aanduiding 'non' monialen betreft? Daar is geen sprake van. Het woord werd en wordt in Nederland helaas nog vaak gebruikt om vrouwelijke religieuzen in het algemeen aan te duiden en dan wel met een kleinerende en kwetsende bijklank. 'Non' moet daarom te allen tijde vermeden worden. 'Zuster' is voor alle vrouwelijke religieuzen correct katholiek taalgebruik. Over het algemeen beantwoord ik geen anonieme commentaren, omdat ze, wel, anoniem zijn. Dus ook geen antwoordmogelijkheid achter laten; ook dit commentaar heeft een no-reply. Toch maak ik een uitzondering, omdat het een commentaar is wat inderdaad uitleg behoeft. Ik ben nu 25 jaar in het klooster, in een apostolische gemeenschap, dus een zuster. Het woord 'non' is als sinds de vierde eeuw gebruikelijk voor Godgewijde vrouwen (oorsprong: Hiëronymus), van het latijnse 'nonnus', wat eerbiedwaa

Geen woorden...

Vijf maal hebben de klokken geluid voor een overleden medezuster, deze maand. Vijf maal hebben we ons best gedaan families van medezusters foto's toe te sturen van de waardige eenvoudige begrafenissen in kleine kring op ons kloosterkerkhof, omdat het door de maatregelen logischerwijze niet mogelijk was voor familie en vrienden van de zusters om te komen. Ook wij hebben geen woorden. Soms vallen Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen op één dag. Hierbij, op deze plaats, willen we wel onze dank uitspreken. Dank voor de goede zorg, dank voor het meeleven en het mee-bidden. Ook wij blijven bidden om kracht, moed, sterkte en troost voor allen die dat zo nodig hebben in deze tijd. En om geduld. Want nu is het belangrijk om geduld te hebben. Om de maatregelen vol te houden. We hebben al een tijdje geen nieuwe zieken, dat is goed nieuws.  Zr. Anno , Zr. Roselien , Zr. Richardus, Zr. Electa, Zr. Marije, mogen zij, en alle overledenen van deze tijd, rusten in vrede.

vacature zorgafdeling

 Vacature op de zorgafdeling van ons Missieklooster! Wie kan het team komen versterken?