Doorgaan naar hoofdcontent

Juni Watermaand! En toch... droogte.

Wat heeft de Kloosterbinnenplaatsrommelmarkt nou met juni - watermaand te maken?
Echt niet alleen het feit dat er precies dat weekeinde andere activiteiten zijn, waaronder in Beek en Donk, die met water te maken hebben. Er is bijvoorbeeld een soort water-hindernisbaan op het Piet van Thielplein in Beek en Donk... en er zijn meer activiteiten, zoals de Open Tuinendag. Dat heeft niet echt met water te maken - behalve dan dat de tuinen wel water nodig hebben. En de mensen die de fietstocht langs de tuinen gaan doen kunnen beter ook water meenemen.
Er staat een leuk zinnetje in de tocht, namelijk na tuin 13: "Langs klooster weg vervolgen, Kloosterdreef, 2,2 km."
Even afstappen mag ook! De kloostertuin staat niet in de route, omdat de wandelroute door de kloostertuin altijd open is, dus niet alleen speciaal voor de open tuinendag. Hij is nu wel heel mooi. Altijd te bereiken via de Brabantse Kluis door de stal links.

Je komt dit weekeinde dan echter langs de kloosterbinnenplaatsrommelmarkt! Stap even af en kom een wafel met kersen eten, zou ik zeggen. Kopje koffie erbij... en misschien nog wat leuke hebbedingetjes, er is genoeg wat op een bagagedrager past...

Maar nu nog even terug naar de eerste vraag. Wat heeft onze rommelmarkt met water te maken? Heel simpel... er is hongersnood in Zimbabwe. Het is namelijk heel droog, en er is dringend water nodig, want als oogsten uitblijven wordt de situatie nog dramatischer.
In februari was dat in Nederland in het nieuws. Maar het is nog steeds nieuws...

Helpt u onze zusters in Zimbabwe mee de mensen daar te helpen?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe zit dat nou met 'nonnen' en 'zusters'?

Op het blogbericht van 2 juli kwam een interessante reactie: Hoe komt u erbij dat de aanduiding 'non' monialen betreft? Daar is geen sprake van. Het woord werd en wordt in Nederland helaas nog vaak gebruikt om vrouwelijke religieuzen in het algemeen aan te duiden en dan wel met een kleinerende en kwetsende bijklank. 'Non' moet daarom te allen tijde vermeden worden. 'Zuster' is voor alle vrouwelijke religieuzen correct katholiek taalgebruik. Over het algemeen beantwoord ik geen anonieme commentaren, omdat ze, wel, anoniem zijn. Dus ook geen antwoordmogelijkheid achter laten; ook dit commentaar heeft een no-reply. Toch maak ik een uitzondering, omdat het een commentaar is wat inderdaad uitleg behoeft. Ik ben nu 25 jaar in het klooster, in een apostolische gemeenschap, dus een zuster. Het woord 'non' is als sinds de vierde eeuw gebruikelijk voor Godgewijde vrouwen (oorsprong: Hiëronymus), van het latijnse 'nonnus', wat eerbiedwaa

Geen woorden...

Vijf maal hebben de klokken geluid voor een overleden medezuster, deze maand. Vijf maal hebben we ons best gedaan families van medezusters foto's toe te sturen van de waardige eenvoudige begrafenissen in kleine kring op ons kloosterkerkhof, omdat het door de maatregelen logischerwijze niet mogelijk was voor familie en vrienden van de zusters om te komen. Ook wij hebben geen woorden. Soms vallen Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen op één dag. Hierbij, op deze plaats, willen we wel onze dank uitspreken. Dank voor de goede zorg, dank voor het meeleven en het mee-bidden. Ook wij blijven bidden om kracht, moed, sterkte en troost voor allen die dat zo nodig hebben in deze tijd. En om geduld. Want nu is het belangrijk om geduld te hebben. Om de maatregelen vol te houden. We hebben al een tijdje geen nieuwe zieken, dat is goed nieuws.  Zr. Anno , Zr. Roselien , Zr. Richardus, Zr. Electa, Zr. Marije, mogen zij, en alle overledenen van deze tijd, rusten in vrede.

vacature zorgafdeling

 Vacature op de zorgafdeling van ons Missieklooster! Wie kan het team komen versterken?