Doorgaan naar hoofdcontent

Alweer een week geleden...

De restanten van de rommelmarkt zijn opgeruimd, de voorraden aardewerk zelfs weer aangevuld - de tijd gaat snel. We hebben bruto 4.606,62 euro aan rommelmarktinkomsten gehad, een mooi bedrag! Hartelijk dank iedereen...
Veel aan kosten hadden we niet, dankzij de vele vrijwilligers. Hartelijk dank speciaal ook iedereen die heeft meegeholpen. De kosten die er nog af moeten zijn bijvoorbeeld 300 eieren, meel, kersen... de wafels zijn goed verkocht.

Zo tussendoor hoorden we al wat vragen:
"Waarom was het dit keer niet in het klooster zelf?"
Het antwoord hierop is eenvoudig: omdat we een kloosterbinnenplaatsrommelmarkt wilden organiseren. Dat is inderdaad buiten. Als je iets binnenskloosters organiseert, heb je veel meer mensen nodig. En na afloop veel poetswerk ook nog. Wilt u het klooster een keer van binnen zien? Vraag dan bij de Brabantse Kluis naar de mogelijkheden voor rondleidingen. Rondleidingen beginnen altijd bij de Brabantse Kluis in de hal, want dat is het oudste gedeelte van het klooster-boerderij-complex.

"We hadden meer zelfgemaakte dingen verwacht!"
Dat kan. Maar dit keer was het ook geen fancy-fair. Het was een rommelmarkt. Toch was er ook handwerk, voor wie echt goed heeft gekeken.

"Jammer dat het een beetje in het water viel."
Die opmerking heb ik echt gehoord, maar het klopt niet. Het viel niet in het water. Vrijwel de hele zaterdag was droog, en vaak was het zelfs zonnig. Op zondag werd het pas halverwege de dag echt slecht weer. Maar dat had ook leuke kanten. De waterfluitjes bij de aardewerk-kraam deden het prima met regenwater! Het meeste was in tenten. En met de techniek van tegenwoordig zijn buien voorspelbaar en af te wachten, dus veel mensen maakten van de gelegenheid gebruik om even een kopje koffie te drinken. Het was zondag inderdaad veel minder druk dan zaterdag, maar alles bij elkaar is ook de zondag niet in het water gevallen.

"Wanneer is de volgende rommelmarkt?"
Dat plannen we nooit lang van te voren. Gemiddeld hebben we nu elke paar jaar een rommelmarkt gehad. Maar ook zonder rommelmarkt kunt u meehelpen met goede doelen... en voor wie bijvoorbeeld op zoek is naar het aardewerk of de rozenkransen - dat is gewoon te koop in het winkeltje in de bovengenoemde Brabantse Kluis. Bent u op zoek naar iets wat niet in het winkeltje te vinden is? Neem dan even contact op via het contactformulier of vraag ernaar in het winkeltje.

Aardewerk fluitjes vogels

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe zit dat nou met 'nonnen' en 'zusters'?

Op het blogbericht van 2 juli kwam een interessante reactie: Hoe komt u erbij dat de aanduiding 'non' monialen betreft? Daar is geen sprake van. Het woord werd en wordt in Nederland helaas nog vaak gebruikt om vrouwelijke religieuzen in het algemeen aan te duiden en dan wel met een kleinerende en kwetsende bijklank. 'Non' moet daarom te allen tijde vermeden worden. 'Zuster' is voor alle vrouwelijke religieuzen correct katholiek taalgebruik. Over het algemeen beantwoord ik geen anonieme commentaren, omdat ze, wel, anoniem zijn. Dus ook geen antwoordmogelijkheid achter laten; ook dit commentaar heeft een no-reply. Toch maak ik een uitzondering, omdat het een commentaar is wat inderdaad uitleg behoeft. Ik ben nu 25 jaar in het klooster, in een apostolische gemeenschap, dus een zuster. Het woord 'non' is als sinds de vierde eeuw gebruikelijk voor Godgewijde vrouwen (oorsprong: Hiëronymus), van het latijnse 'nonnus', wat eerbiedwaa

Nieuw Team in het Missieklooster

 Net als het bestuur van gemeenten, provincies en land functioneert het bestuur van een internationale congregatie als de Missiezusters van het Kostbaar Bloed in drie 'lagen'. Huis, Provincie en Congregatie.  De algemene leiding van de hele congregatie is de generale overste met haar raadzusters. De leiding van een groep landen, in ons geval de vijf landen in Europa waar wij wonen en werken, wordt provincieleiding genoemd; de provinciale overste met haar raadzusters. Het is de provinciale overste die na rijp beraad en overleg met de zusters het bestuur van een klooster benoemt. Vandaag installeerde de provinciale overste, Zr. Pallotti Findenig, het nieuwe bestuur van het Missieklooster Heilig Bloed: Zr. Pallotti Findenig, Provinciale overste, tweede van rechts op de foto, met het nieuwe bestuur: Huisoverste Zr. Marie-Benedicte Schildkamp, tweede van links, met haar assistenten Zr. Madeleine Bouman, eerste van links, en Zr. Johanna Brandstetter, eerste van rechts, in de kapel va

Geen woorden...

Vijf maal hebben de klokken geluid voor een overleden medezuster, deze maand. Vijf maal hebben we ons best gedaan families van medezusters foto's toe te sturen van de waardige eenvoudige begrafenissen in kleine kring op ons kloosterkerkhof, omdat het door de maatregelen logischerwijze niet mogelijk was voor familie en vrienden van de zusters om te komen. Ook wij hebben geen woorden. Soms vallen Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen op één dag. Hierbij, op deze plaats, willen we wel onze dank uitspreken. Dank voor de goede zorg, dank voor het meeleven en het mee-bidden. Ook wij blijven bidden om kracht, moed, sterkte en troost voor allen die dat zo nodig hebben in deze tijd. En om geduld. Want nu is het belangrijk om geduld te hebben. Om de maatregelen vol te houden. We hebben al een tijdje geen nieuwe zieken, dat is goed nieuws.  Zr. Anno , Zr. Roselien , Zr. Richardus, Zr. Electa, Zr. Marije, mogen zij, en alle overledenen van deze tijd, rusten in vrede.