Doorgaan naar hoofdcontent

Roepingenzondag

Het affiche van Roepingenzondag 2016 laat een prachtige icoon zien van Maria, Moeder van Barmhartigheid. De werken van Barmhartigheid zijn op de icoon terug te vinden, wat prachtig past bij het Jaar van Barmhartigheid wat nu bezig is:

Hij hééft oog voor mij... en voor jou.
Op de zondag waarop we het evangelie van de Goede Herder horen in de Eucharistieviering is het roepingenzondag. Kom je ook naar één van de vele Eucharistievieringen vandaag? Het is de moeite waard er een stuk voor te moeten fietsen of rijden... of lopen, natuurlijk.

In 'roeping' zit het woord 'roep'. Net zoals in 'beroep' het woord 'roep' zit. Toch denk je normaal gesproken niet echt aan roeping als je het over je beroep hebt. Het kan natuurlijk samengaan: ik ervaar mijn werk als een roeping, als mijn taak, mijn opgave in het leven.
Ook de manier waarop je je leven invult, vorm geeft, kun je als je roeping ervaren. Zo is het leven als religieuze een roeping. God roept! Heel concreet. Hoe geef je Hem antwoord?

http://www.rkkerk.nl/info.php?id=2752 Hier vind je meer informatie, bijvoorbeeld ook de boodschap van de Paus voor deze roepingenzondag.
http://heiligjaarvandebarmhartigheid.eu/roepingenzondag-2016-want-hij-had-oog-voor-mij/

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe zit dat nou met 'nonnen' en 'zusters'?

Op het blogbericht van 2 juli kwam een interessante reactie: Hoe komt u erbij dat de aanduiding 'non' monialen betreft? Daar is geen sprake van. Het woord werd en wordt in Nederland helaas nog vaak gebruikt om vrouwelijke religieuzen in het algemeen aan te duiden en dan wel met een kleinerende en kwetsende bijklank. 'Non' moet daarom te allen tijde vermeden worden. 'Zuster' is voor alle vrouwelijke religieuzen correct katholiek taalgebruik. Over het algemeen beantwoord ik geen anonieme commentaren, omdat ze, wel, anoniem zijn. Dus ook geen antwoordmogelijkheid achter laten; ook dit commentaar heeft een no-reply. Toch maak ik een uitzondering, omdat het een commentaar is wat inderdaad uitleg behoeft. Ik ben nu 25 jaar in het klooster, in een apostolische gemeenschap, dus een zuster. Het woord 'non' is als sinds de vierde eeuw gebruikelijk voor Godgewijde vrouwen (oorsprong: Hiëronymus), van het latijnse 'nonnus', wat eerbiedwaa

Geen woorden...

Vijf maal hebben de klokken geluid voor een overleden medezuster, deze maand. Vijf maal hebben we ons best gedaan families van medezusters foto's toe te sturen van de waardige eenvoudige begrafenissen in kleine kring op ons kloosterkerkhof, omdat het door de maatregelen logischerwijze niet mogelijk was voor familie en vrienden van de zusters om te komen. Ook wij hebben geen woorden. Soms vallen Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen op één dag. Hierbij, op deze plaats, willen we wel onze dank uitspreken. Dank voor de goede zorg, dank voor het meeleven en het mee-bidden. Ook wij blijven bidden om kracht, moed, sterkte en troost voor allen die dat zo nodig hebben in deze tijd. En om geduld. Want nu is het belangrijk om geduld te hebben. Om de maatregelen vol te houden. We hebben al een tijdje geen nieuwe zieken, dat is goed nieuws.  Zr. Anno , Zr. Roselien , Zr. Richardus, Zr. Electa, Zr. Marije, mogen zij, en alle overledenen van deze tijd, rusten in vrede.

Meerstemmig zingen - zingend bidden

  Een bewijs dat je in je eentje maar liefst negenstemmig kan zingen geeft Zr. Jackline vanuit Oost-Afrika!