Doorgaan naar hoofdcontent

Bruggen

Bruggen... ze zijn belangrijk. Letterlijk, en zeker in de buurt van ons klooster. Tussen het Missieklooster en Aarle-Rixtel liggen twee kanalen en de Aa, tussen Beek en Donk en ons klooster één kanaal - en diezelfde Aa.
Daarom nemen we hieronder even de gegevens die 'onze bruggen' betreffen van de gemeente Laarbeek over:

  • Aarle-Rixtelsebrug: De Aarle-Rixtelsebrug is vanaf 22.00 uur op vrijdag 19 juni tot maandagochtend 22 juni 6.00 uur én van vrijdag 10 juli 22.00 tot maandag 13 juli 6.00 uur afgesloten voor wegverkeer.
  • Laarbrug: De Laarbrug is van donderdag 25 juni 17.00 tot vrijdag 26 juni 17.00 uur afgesloten voor autoverkeer. De brug blijft wel open voor fietsers en voetgangers.
Houd dus, als u uit Helmond of Aarle-Rixtel komt en naar het klooster komt, rekening met een grote omweg dit weekeinde én in juli.

Volg deze link naar de volledige informatie.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe zit dat nou met 'nonnen' en 'zusters'?

Op het blogbericht van 2 juli kwam een interessante reactie: Hoe komt u erbij dat de aanduiding 'non' monialen betreft? Daar is geen sprake van. Het woord werd en wordt in Nederland helaas nog vaak gebruikt om vrouwelijke religieuzen in het algemeen aan te duiden en dan wel met een kleinerende en kwetsende bijklank. 'Non' moet daarom te allen tijde vermeden worden. 'Zuster' is voor alle vrouwelijke religieuzen correct katholiek taalgebruik. Over het algemeen beantwoord ik geen anonieme commentaren, omdat ze, wel, anoniem zijn. Dus ook geen antwoordmogelijkheid achter laten; ook dit commentaar heeft een no-reply. Toch maak ik een uitzondering, omdat het een commentaar is wat inderdaad uitleg behoeft. Ik ben nu 25 jaar in het klooster, in een apostolische gemeenschap, dus een zuster. Het woord 'non' is als sinds de vierde eeuw gebruikelijk voor Godgewijde vrouwen (oorsprong: Hiëronymus), van het latijnse 'nonnus', wat eerbiedwaa

Geen woorden...

Vijf maal hebben de klokken geluid voor een overleden medezuster, deze maand. Vijf maal hebben we ons best gedaan families van medezusters foto's toe te sturen van de waardige eenvoudige begrafenissen in kleine kring op ons kloosterkerkhof, omdat het door de maatregelen logischerwijze niet mogelijk was voor familie en vrienden van de zusters om te komen. Ook wij hebben geen woorden. Soms vallen Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen op één dag. Hierbij, op deze plaats, willen we wel onze dank uitspreken. Dank voor de goede zorg, dank voor het meeleven en het mee-bidden. Ook wij blijven bidden om kracht, moed, sterkte en troost voor allen die dat zo nodig hebben in deze tijd. En om geduld. Want nu is het belangrijk om geduld te hebben. Om de maatregelen vol te houden. We hebben al een tijdje geen nieuwe zieken, dat is goed nieuws.  Zr. Anno , Zr. Roselien , Zr. Richardus, Zr. Electa, Zr. Marije, mogen zij, en alle overledenen van deze tijd, rusten in vrede.

vacature zorgafdeling

 Vacature op de zorgafdeling van ons Missieklooster! Wie kan het team komen versterken?