Doorgaan naar hoofdcontent

Open-rondleidingen-dag Missieklooster dit jaar op 27 september.


Rondleidingen zijn het hele jaar door mogelijk via www.brabantsekluis.nl de Brabantse Kluis, en dat is inmiddels wel bekend. Het klooster is ook het hele jaar open, en via de tab "Eucharistievieringen" hierboven kunt U precies zien wanneer de Eucharistievieringen zijn, bijvoorbeeld.
Ook de kloostertuin is te bezoeken - ga gewoon via het terras van de Brabantse Kluis dóór de koeienstal links en volg de wandelroute-borden! U komt vanzelf bij de mooie Lourdesgrot, waar u ook in kunt. Of naar het laantje.

Allemaal allang bekend. Zo hadden we op de Open Kloosterdag dit jaar geen extra programma. Er waren al rondleidingen op die dag ingepland.

Maar daar zat nu precies de vraag. Vorig jaar op de Open Dag van de Brabantse Kluis, ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan, bleek een grote hoeveelheid mensen geïnteresseerd in een rondleiding door het klooster. Of een kijkje in het klooster. Mensen, die niet samen met een groep een rondleiding kunnen of willen organiseren, maar zich graag individueel of met een kleine groep willen aansluiten bij een al bestaande rondleiding. En dat kan dan vaak weer niet.

Dus kwam vorig jaar het plan op om jaarlijks zo'n dag-met-open-rondleidingen te maken.

Helaas staat op de poster niet, dat de rondleidingen zoals altijd op de Brabantse Kluis zelf zullen beginnen. Indirect staat het er wel; er staat immers "Brabantse Kluis" en "Kloosterdreef 8" op de poster. Maar er zal een verzamelpunt komen op de binnenplaats van de Brabantse Kluis, bij de koeienstal, en dáár begint elke rondleiding. Daar zijn meerdere redenen voor. Ten eerste is de langgevel-boerderij het oudste gedeelte van het klooster-boerderij-complex. Ten tweede kunnen we zo makkelijker inschatten hoe groot de belangstelling is. Is de groep die zich heeft verzameld klein genoeg, dan wordt het een echte rondleiding zoals elke rondleiding. Is de groep groot (meer dan 30 mensen tegelijk), dan wordt het, net als vorig jaar, een 'kijkje in het klooster' met een korte powerpoint en een bezoek aan de kloosterkapel.
De 15.00 rondleiding zal in ieder geval de 'kijkje in het klooster' variant met powerpoint zijn, ongeacht de grootte van de groep.

Houd er wel rekening mee dat we trappen zullen moeten lopen... en wie weet, tot ziens 27 september 2014.

En ja hoor, de dag was geslaagd!

Er was een mooi aantal bezoekers voor elke rondleiding, zodat we ook echt rondleidingen konden geven. Drie groepen waren aan de grote kant, maar het ging net! Heel mooi.
Hebt u er niet op tijd aan gedacht, of had u geen tijd, of komt u liever met een eigen groep (familie-uitje, buurt-uitstapje...) dan kunt u gewoon zoals gebruikelijk een rondleiding afspreken via de Brabantse Kluis.
Deze open-rondleidingen zullen we minstens ééns per jaar blijven organiseren. Gewoon een keertje meebidden? Dat kan... zie http://missieklooster.blogspot.nl/p/eucharistievieringen.html

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe zit dat nou met 'nonnen' en 'zusters'?

Op het blogbericht van 2 juli kwam een interessante reactie: Hoe komt u erbij dat de aanduiding 'non' monialen betreft? Daar is geen sprake van. Het woord werd en wordt in Nederland helaas nog vaak gebruikt om vrouwelijke religieuzen in het algemeen aan te duiden en dan wel met een kleinerende en kwetsende bijklank. 'Non' moet daarom te allen tijde vermeden worden. 'Zuster' is voor alle vrouwelijke religieuzen correct katholiek taalgebruik. Over het algemeen beantwoord ik geen anonieme commentaren, omdat ze, wel, anoniem zijn. Dus ook geen antwoordmogelijkheid achter laten; ook dit commentaar heeft een no-reply. Toch maak ik een uitzondering, omdat het een commentaar is wat inderdaad uitleg behoeft. Ik ben nu 25 jaar in het klooster, in een apostolische gemeenschap, dus een zuster. Het woord 'non' is als sinds de vierde eeuw gebruikelijk voor Godgewijde vrouwen (oorsprong: Hiëronymus), van het latijnse 'nonnus', wat eerbiedwaa

Geen woorden...

Vijf maal hebben de klokken geluid voor een overleden medezuster, deze maand. Vijf maal hebben we ons best gedaan families van medezusters foto's toe te sturen van de waardige eenvoudige begrafenissen in kleine kring op ons kloosterkerkhof, omdat het door de maatregelen logischerwijze niet mogelijk was voor familie en vrienden van de zusters om te komen. Ook wij hebben geen woorden. Soms vallen Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen op één dag. Hierbij, op deze plaats, willen we wel onze dank uitspreken. Dank voor de goede zorg, dank voor het meeleven en het mee-bidden. Ook wij blijven bidden om kracht, moed, sterkte en troost voor allen die dat zo nodig hebben in deze tijd. En om geduld. Want nu is het belangrijk om geduld te hebben. Om de maatregelen vol te houden. We hebben al een tijdje geen nieuwe zieken, dat is goed nieuws.  Zr. Anno , Zr. Roselien , Zr. Richardus, Zr. Electa, Zr. Marije, mogen zij, en alle overledenen van deze tijd, rusten in vrede.

vacature zorgafdeling

 Vacature op de zorgafdeling van ons Missieklooster! Wie kan het team komen versterken?