Doorgaan naar hoofdcontent

open kloosterdag


Ingang Lourdesgrot kloostertuin Missieklooster
 Op 10 mei 2014 is het Open Kloosterdag. Zowel in Nederland als in Duitsland! Net als voorgaande jaren - gemiddeld vindt het elke twee jaar plaats - krijgen wij nu ook regelmatig vragen: "Zijn jullie dan ook open, en wat is jullie programma?"


Wij zijn altijd open. Niet alleen maar op open-kloosterdag. Maar we hebben geen apart programma op open-kloosterdag. Iedereen is van harte welkom zoals altijd bij de Eucharistieviering en rondleidingen kunnen worden afgesproken via de Brabantse Kluis. De rondleiding voor 10 mei is al volgeboekt.
Een open-kloosterdag-met-open-rondleidingen bleek in het verleden gewoon niet te werken; ook afgelopen september met het 5-jarig jubileum van de Brabantse Kluis zagen we dat weer! Ruim 500 mensen konden we toen kort even mee naar binnen nemen, maar een echte rondleiding was dat nauwelijks, en vele anderen moesten we teleurstellen. Het is gewoon handiger om apart een rondleiding af te spreken, dat kan het hele jaar door.

De kloostertuin is ook altijd open! En dat is heel gemakkelijk, want daar heeft u natuurlijk geen afspraak voor nodig. Gewoon even door de Brabantse Kluis, linksaf door de stal en dan rechtsaf de kloostertuin in, de wandelborden volgen; dan komt u vanzelf bij de Lourdesgrot, waar u trouwens ook in kunt.


Tip: meer informatie over deelnemende kloosters:
open kloosterdag in Nederland - Tag der offene Klöster Deutschland


Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe zit dat nou met 'nonnen' en 'zusters'?

Op het blogbericht van 2 juli kwam een interessante reactie: Hoe komt u erbij dat de aanduiding 'non' monialen betreft? Daar is geen sprake van. Het woord werd en wordt in Nederland helaas nog vaak gebruikt om vrouwelijke religieuzen in het algemeen aan te duiden en dan wel met een kleinerende en kwetsende bijklank. 'Non' moet daarom te allen tijde vermeden worden. 'Zuster' is voor alle vrouwelijke religieuzen correct katholiek taalgebruik. Over het algemeen beantwoord ik geen anonieme commentaren, omdat ze, wel, anoniem zijn. Dus ook geen antwoordmogelijkheid achter laten; ook dit commentaar heeft een no-reply. Toch maak ik een uitzondering, omdat het een commentaar is wat inderdaad uitleg behoeft. Ik ben nu 25 jaar in het klooster, in een apostolische gemeenschap, dus een zuster. Het woord 'non' is als sinds de vierde eeuw gebruikelijk voor Godgewijde vrouwen (oorsprong: Hiëronymus), van het latijnse 'nonnus', wat eerbiedwaa

Geen woorden...

Vijf maal hebben de klokken geluid voor een overleden medezuster, deze maand. Vijf maal hebben we ons best gedaan families van medezusters foto's toe te sturen van de waardige eenvoudige begrafenissen in kleine kring op ons kloosterkerkhof, omdat het door de maatregelen logischerwijze niet mogelijk was voor familie en vrienden van de zusters om te komen. Ook wij hebben geen woorden. Soms vallen Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen op één dag. Hierbij, op deze plaats, willen we wel onze dank uitspreken. Dank voor de goede zorg, dank voor het meeleven en het mee-bidden. Ook wij blijven bidden om kracht, moed, sterkte en troost voor allen die dat zo nodig hebben in deze tijd. En om geduld. Want nu is het belangrijk om geduld te hebben. Om de maatregelen vol te houden. We hebben al een tijdje geen nieuwe zieken, dat is goed nieuws.  Zr. Anno , Zr. Roselien , Zr. Richardus, Zr. Electa, Zr. Marije, mogen zij, en alle overledenen van deze tijd, rusten in vrede.

Meerstemmig zingen - zingend bidden

  Een bewijs dat je in je eentje maar liefst negenstemmig kan zingen geeft Zr. Jackline vanuit Oost-Afrika!