Doorgaan naar hoofdcontent

Driekoningen Huiszegen

- toevoeging januari 2017: omdat diverse mensen interessant genoeg op déze pagina komen als ze in google "huiszegen" intypen - en dus niet die van 2017 vinden - even een link naar dit jaar 2017.

http://www.katholiekgezin.nl/pdf/huiszegen2014.pdf

Huiszegen op het feest van Driekoningen:
U, God, almachtige Vader, smeken wij ootmoedig voor dit huis, voor de bewoners, de gasten, de medewerkers en voor al wat er in is:

Zegen en heilige ons, geef ons, Heer, van de dauw des Hemels overvloed en van de vruchtbaarheid der aarde levensonderhoud, en verhoor de gebeden van allen die in dit huis tot U bidden.

Zegen dit huis, zoals U het huis van Abraham, Isaac en Jacob hebt gezegend. Moge binnen de muren Uw zegen en nabijheid worden ervaren, en mogen allen die hier in en uit gaan gesterkt hun levensweg vervolgen.
+
Door Christus onze Heer. Amen.
Venite, Adoremus, venite adoremus, venite adoremus, Dominum!

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Hoe zit dat nou met 'nonnen' en 'zusters'?

Op het blogbericht van 2 juli kwam een interessante reactie: Hoe komt u erbij dat de aanduiding 'non' monialen betreft? Daar is geen sprake van. Het woord werd en wordt in Nederland helaas nog vaak gebruikt om vrouwelijke religieuzen in het algemeen aan te duiden en dan wel met een kleinerende en kwetsende bijklank. 'Non' moet daarom te allen tijde vermeden worden. 'Zuster' is voor alle vrouwelijke religieuzen correct katholiek taalgebruik. Over het algemeen beantwoord ik geen anonieme commentaren, omdat ze, wel, anoniem zijn. Dus ook geen antwoordmogelijkheid achter laten; ook dit commentaar heeft een no-reply. Toch maak ik een uitzondering, omdat het een commentaar is wat inderdaad uitleg behoeft. Ik ben nu 25 jaar in het klooster, in een apostolische gemeenschap, dus een zuster. Het woord 'non' is als sinds de vierde eeuw gebruikelijk voor Godgewijde vrouwen (oorsprong: Hiëronymus), van het latijnse 'nonnus', wat eerbiedwaa

Geen woorden...

Vijf maal hebben de klokken geluid voor een overleden medezuster, deze maand. Vijf maal hebben we ons best gedaan families van medezusters foto's toe te sturen van de waardige eenvoudige begrafenissen in kleine kring op ons kloosterkerkhof, omdat het door de maatregelen logischerwijze niet mogelijk was voor familie en vrienden van de zusters om te komen. Ook wij hebben geen woorden. Soms vallen Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen op één dag. Hierbij, op deze plaats, willen we wel onze dank uitspreken. Dank voor de goede zorg, dank voor het meeleven en het mee-bidden. Ook wij blijven bidden om kracht, moed, sterkte en troost voor allen die dat zo nodig hebben in deze tijd. En om geduld. Want nu is het belangrijk om geduld te hebben. Om de maatregelen vol te houden. We hebben al een tijdje geen nieuwe zieken, dat is goed nieuws.  Zr. Anno , Zr. Roselien , Zr. Richardus, Zr. Electa, Zr. Marije, mogen zij, en alle overledenen van deze tijd, rusten in vrede.

vacature zorgafdeling

 Vacature op de zorgafdeling van ons Missieklooster! Wie kan het team komen versterken?