Doorgaan naar hoofdcontent

Schoolklassen op bezoek

Sommige maanden zijn bijzonder. Het is bijna december, en dan komt de Adventstijd eraan. Voorbereiding op Kerstmis! Dat eerste Adventsweekeind is altijd vrij vol, want dan komt ook Sint Nicolaas op bezoek. Nee, niet alleen voor de zusters, ook voor de kinderen uit de buurt.

Maar november is bijzonder omdat, al jaren lang, dan grote groepen scholieren komen. Niet van de basisscholen, dat is meer in het voorjaar en in het begin van de zomer, nee, HBO-groepen, en middelbare scholieren. Sommige klassen hadden erg mooi weer - hoewel het wel koud was - en sommige groepen, van verder weg, kwamen met bussen. In totaal toch snel 250 jonge mensen verdeeld over twee weken. De programma's wisselen, dat hangt af van de wensen van de school, en de vragen van de scholieren - en de mogelijkheden hier in het klooster, natuurlijk. En ook nog van het weer.
Meer foto's vinden jullie over het algemeen op de website van jullie school, of, vraag ernaar bij je mentor.
Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe zit dat nou met 'nonnen' en 'zusters'?

Op het blogbericht van 2 juli kwam een interessante reactie: Hoe komt u erbij dat de aanduiding 'non' monialen betreft? Daar is geen sprake van. Het woord werd en wordt in Nederland helaas nog vaak gebruikt om vrouwelijke religieuzen in het algemeen aan te duiden en dan wel met een kleinerende en kwetsende bijklank. 'Non' moet daarom te allen tijde vermeden worden. 'Zuster' is voor alle vrouwelijke religieuzen correct katholiek taalgebruik. Over het algemeen beantwoord ik geen anonieme commentaren, omdat ze, wel, anoniem zijn. Dus ook geen antwoordmogelijkheid achter laten; ook dit commentaar heeft een no-reply. Toch maak ik een uitzondering, omdat het een commentaar is wat inderdaad uitleg behoeft. Ik ben nu 25 jaar in het klooster, in een apostolische gemeenschap, dus een zuster. Het woord 'non' is als sinds de vierde eeuw gebruikelijk voor Godgewijde vrouwen (oorsprong: Hiëronymus), van het latijnse 'nonnus', wat eerbiedwaa

Geen woorden...

Vijf maal hebben de klokken geluid voor een overleden medezuster, deze maand. Vijf maal hebben we ons best gedaan families van medezusters foto's toe te sturen van de waardige eenvoudige begrafenissen in kleine kring op ons kloosterkerkhof, omdat het door de maatregelen logischerwijze niet mogelijk was voor familie en vrienden van de zusters om te komen. Ook wij hebben geen woorden. Soms vallen Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen op één dag. Hierbij, op deze plaats, willen we wel onze dank uitspreken. Dank voor de goede zorg, dank voor het meeleven en het mee-bidden. Ook wij blijven bidden om kracht, moed, sterkte en troost voor allen die dat zo nodig hebben in deze tijd. En om geduld. Want nu is het belangrijk om geduld te hebben. Om de maatregelen vol te houden. We hebben al een tijdje geen nieuwe zieken, dat is goed nieuws.  Zr. Anno , Zr. Roselien , Zr. Richardus, Zr. Electa, Zr. Marije, mogen zij, en alle overledenen van deze tijd, rusten in vrede.

vacature zorgafdeling

 Vacature op de zorgafdeling van ons Missieklooster! Wie kan het team komen versterken?