Doorgaan naar hoofdcontent

Wereldmissiedag

Als missiezusters vieren we natuurlijk missiezondag! Het is op zulke zondagen altijd een beetje moeilijk om te kiezen - we kunnen niet op elke vraag of uitnodiging in gaan... en dit jaar hebben we er voor gekozen om niet in Mariahout aanwezig te zijn met een informatie-kraampje, en niet bij de 'Laarbeekse wereldmaaltijd' deel te nemen, maar om in te gaan op de vragen van groepen die naar het missieklooster komen voor rondleiding, vragen stellen, deelname aan de Eucharistie-viering....
Zo was het vanmorgen heel mooi in de kapel, en, tot vreugde van de bezoekers, ook prachtig weer voor een tuinwandeling na de Eucharistieviering.

Tussen de groepen door eventjes een kort berichtje, want de groep vanmorgen had het nog niet gezien of gelezen: de boodschap van Paus Franciscus voor Missiezondag vindt u hier:
http://www.rkdocumenten.nl/rkdocs/index.php?mi=600&doc=5066

Het thema: "Moedige getuigen voor het Evangelie".

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe zit dat nou met 'nonnen' en 'zusters'?

Op het blogbericht van 2 juli kwam een interessante reactie: Hoe komt u erbij dat de aanduiding 'non' monialen betreft? Daar is geen sprake van. Het woord werd en wordt in Nederland helaas nog vaak gebruikt om vrouwelijke religieuzen in het algemeen aan te duiden en dan wel met een kleinerende en kwetsende bijklank. 'Non' moet daarom te allen tijde vermeden worden. 'Zuster' is voor alle vrouwelijke religieuzen correct katholiek taalgebruik. Over het algemeen beantwoord ik geen anonieme commentaren, omdat ze, wel, anoniem zijn. Dus ook geen antwoordmogelijkheid achter laten; ook dit commentaar heeft een no-reply. Toch maak ik een uitzondering, omdat het een commentaar is wat inderdaad uitleg behoeft. Ik ben nu 25 jaar in het klooster, in een apostolische gemeenschap, dus een zuster. Het woord 'non' is als sinds de vierde eeuw gebruikelijk voor Godgewijde vrouwen (oorsprong: Hiëronymus), van het latijnse 'nonnus', wat eerbiedwaa

Geen woorden...

Vijf maal hebben de klokken geluid voor een overleden medezuster, deze maand. Vijf maal hebben we ons best gedaan families van medezusters foto's toe te sturen van de waardige eenvoudige begrafenissen in kleine kring op ons kloosterkerkhof, omdat het door de maatregelen logischerwijze niet mogelijk was voor familie en vrienden van de zusters om te komen. Ook wij hebben geen woorden. Soms vallen Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen op één dag. Hierbij, op deze plaats, willen we wel onze dank uitspreken. Dank voor de goede zorg, dank voor het meeleven en het mee-bidden. Ook wij blijven bidden om kracht, moed, sterkte en troost voor allen die dat zo nodig hebben in deze tijd. En om geduld. Want nu is het belangrijk om geduld te hebben. Om de maatregelen vol te houden. We hebben al een tijdje geen nieuwe zieken, dat is goed nieuws.  Zr. Anno , Zr. Roselien , Zr. Richardus, Zr. Electa, Zr. Marije, mogen zij, en alle overledenen van deze tijd, rusten in vrede.

vacature zorgafdeling

 Vacature op de zorgafdeling van ons Missieklooster! Wie kan het team komen versterken?