Doorgaan naar hoofdcontent

Oogst!

Oogsttijd Missieklooster
Alles heeft zijn uur, alle dingen onder de hemel hebben hun tijd.... een tijd om te planten, en een tijd om wat geplant is te oogsten. (Prediker 3,1-2)

Langzaam maar zeker is de oogsttijd aangebroken. De mais is nog niet aan de beurt, maar zoals op de foto te zien is, er staat niet alleen mais. Het gaat wel geweldig snel op deze manier, en zo'n machine is indrukwekkend om te zien. En na afloop was het absoluut feest voor de vogels, want er blijft wel een korrel of wat achter, natuurlijk!

Niet alleen het aantal vogels, ook het aantal vlinders is indrukwekkend... kloostertuinbezoekers die goed kijken zullen er een heleboel zien, telkens als de zon schijnt.

foto: Zr. Sarto cps

"Ja, waarom gebeuren er in onze dagen geen wonderen meer op aarde? 
O, maar er gebeuren dagelijks duizenden wonderen, 
alleen herkennen we ze niet meer als wonderen, 
omdat het gewoon lijkt te zijn geworden. 
Of is het soms geen wonder, als je de bloemen en bomen aanschouwt, die op aarde te vinden zijn
 en bladeren, bloesem, vruchten dragen?...
Open je ogen, gij wijzen en geleerden, en zie;
de hele wereld is een wonder, 
en gij zelf zijt door louter wonderen omgeven, 
alleen wilt gij het niet zien of weten...
ja, wonderen bestaan,
want zonder wonderen bestond de wereld allang niet meer."

Abt Franz Pfanner, stichter van de Missiezusters van het Kostbaar Bloed
Deel van een preek uit 1896

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe zit dat nou met 'nonnen' en 'zusters'?

Op het blogbericht van 2 juli kwam een interessante reactie: Hoe komt u erbij dat de aanduiding 'non' monialen betreft? Daar is geen sprake van. Het woord werd en wordt in Nederland helaas nog vaak gebruikt om vrouwelijke religieuzen in het algemeen aan te duiden en dan wel met een kleinerende en kwetsende bijklank. 'Non' moet daarom te allen tijde vermeden worden. 'Zuster' is voor alle vrouwelijke religieuzen correct katholiek taalgebruik. Over het algemeen beantwoord ik geen anonieme commentaren, omdat ze, wel, anoniem zijn. Dus ook geen antwoordmogelijkheid achter laten; ook dit commentaar heeft een no-reply. Toch maak ik een uitzondering, omdat het een commentaar is wat inderdaad uitleg behoeft. Ik ben nu 25 jaar in het klooster, in een apostolische gemeenschap, dus een zuster. Het woord 'non' is als sinds de vierde eeuw gebruikelijk voor Godgewijde vrouwen (oorsprong: Hiëronymus), van het latijnse 'nonnus', wat eerbiedwaa

Geen woorden...

Vijf maal hebben de klokken geluid voor een overleden medezuster, deze maand. Vijf maal hebben we ons best gedaan families van medezusters foto's toe te sturen van de waardige eenvoudige begrafenissen in kleine kring op ons kloosterkerkhof, omdat het door de maatregelen logischerwijze niet mogelijk was voor familie en vrienden van de zusters om te komen. Ook wij hebben geen woorden. Soms vallen Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen op één dag. Hierbij, op deze plaats, willen we wel onze dank uitspreken. Dank voor de goede zorg, dank voor het meeleven en het mee-bidden. Ook wij blijven bidden om kracht, moed, sterkte en troost voor allen die dat zo nodig hebben in deze tijd. En om geduld. Want nu is het belangrijk om geduld te hebben. Om de maatregelen vol te houden. We hebben al een tijdje geen nieuwe zieken, dat is goed nieuws.  Zr. Anno , Zr. Roselien , Zr. Richardus, Zr. Electa, Zr. Marije, mogen zij, en alle overledenen van deze tijd, rusten in vrede.

vacature zorgafdeling

 Vacature op de zorgafdeling van ons Missieklooster! Wie kan het team komen versterken?