Doorgaan naar hoofdcontent

Zomer

Deze zomer vraagt gewoon om een foto!

Missieklooster Heilig Bloed in de bloemetjes gezet.


Zoals voorbijfietsende Brabantse Kluis- bezoekers (en natuurlijk de kloosterbezoekers) niet zal zijn ontgaan: het kapeldak is klaar en de laatste steigers zijn verwijderd. Het ziet er prachtig uit. De vorige leien waren er bij de bouw van het klooster in 1903 op gelegd, dus na 110 jaar waren ze echt aan vervanging toe. Nou kan het dak er weer een eeuw tegen!

De meeste trouwe Brabantse-Kluis bezoekers weten het al, maar de kloostertuin is prachtig. Om van het terras van de Brabantse Kluis naar de tuin te gaan: linksaf door de stallen van de kloosterboerderij, door de witte deur, dan rechtsaf. De huisregels (nou ja - tuinregels) spreken voor zichzelf, maar hangen voor de volledigheid aan de muur van de stal. U kunt de borden volgen en een wandeling maken, maar ook gewoon even naar de Mariagrot gaan en in de grot een kaarsje aansteken. Of bij de grot op één van de bankjes gaan zitten natuurlijk.

Van harte welkom!

En bij het weer verder fietsen: kijk af en toe even naar de randen van akkers en velden! Er komen steeds meer prachtige stroken bij. En op deze foto is het niet goed zichtbaar, maar het wemelt van de vlinders en de bijen... je kunt de zomer niet alleen zien, ruiken en voelen, maar ook horen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe zit dat nou met 'nonnen' en 'zusters'?

Op het blogbericht van 2 juli kwam een interessante reactie: Hoe komt u erbij dat de aanduiding 'non' monialen betreft? Daar is geen sprake van. Het woord werd en wordt in Nederland helaas nog vaak gebruikt om vrouwelijke religieuzen in het algemeen aan te duiden en dan wel met een kleinerende en kwetsende bijklank. 'Non' moet daarom te allen tijde vermeden worden. 'Zuster' is voor alle vrouwelijke religieuzen correct katholiek taalgebruik. Over het algemeen beantwoord ik geen anonieme commentaren, omdat ze, wel, anoniem zijn. Dus ook geen antwoordmogelijkheid achter laten; ook dit commentaar heeft een no-reply. Toch maak ik een uitzondering, omdat het een commentaar is wat inderdaad uitleg behoeft. Ik ben nu 25 jaar in het klooster, in een apostolische gemeenschap, dus een zuster. Het woord 'non' is als sinds de vierde eeuw gebruikelijk voor Godgewijde vrouwen (oorsprong: Hiëronymus), van het latijnse 'nonnus', wat eerbiedwaa

Geen woorden...

Vijf maal hebben de klokken geluid voor een overleden medezuster, deze maand. Vijf maal hebben we ons best gedaan families van medezusters foto's toe te sturen van de waardige eenvoudige begrafenissen in kleine kring op ons kloosterkerkhof, omdat het door de maatregelen logischerwijze niet mogelijk was voor familie en vrienden van de zusters om te komen. Ook wij hebben geen woorden. Soms vallen Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen op één dag. Hierbij, op deze plaats, willen we wel onze dank uitspreken. Dank voor de goede zorg, dank voor het meeleven en het mee-bidden. Ook wij blijven bidden om kracht, moed, sterkte en troost voor allen die dat zo nodig hebben in deze tijd. En om geduld. Want nu is het belangrijk om geduld te hebben. Om de maatregelen vol te houden. We hebben al een tijdje geen nieuwe zieken, dat is goed nieuws.  Zr. Anno , Zr. Roselien , Zr. Richardus, Zr. Electa, Zr. Marije, mogen zij, en alle overledenen van deze tijd, rusten in vrede.

vacature zorgafdeling

 Vacature op de zorgafdeling van ons Missieklooster! Wie kan het team komen versterken?