Doorgaan naar hoofdcontent

November: Maand van de goede vragen!
informatiekraampje missiezusters KJD 2012
November is altijd de maand van de katholieke jongerendag, en de maand waarin heel veel vooral middelbare scholieren en PABO-studenten op klooster-excursie komen. De maand van de goede vragen dus eigenlijk! Een greep uit deze goede vragen zal ook terug gaan komen bij de "goede vragen" op deze site.

In totaal kwamen deze maand ongeveer 150 eindexamenleerlingen van middelbare scholen, 90 middelbare scholieren uit de onderbouw, 44 PABO-studenten en 60 leerlingen van basisscholen op bezoek. Met hun leerkrachten, natuurlijk. Daardoor konden we deze maand iets minder rondleidingen en vragen-uurtjes-met-powerpoint-presentatie vanuit de Brabantse Kluis verzorgen...dachten we. Even achteraf tellen liet zien dat er toch ten minste 153 volwassenen hebben deelgenomen aan de verschillende rondleidingen. Deze rondleidingen zijn af te spreken via de Brabantse Kluis. Scholen kunnen rechtstreeks contact opnemen met Zr. Madeleine.  


naar CBC schoolverlatersdagen foto-album

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe zit dat nou met 'nonnen' en 'zusters'?

Op het blogbericht van 2 juli kwam een interessante reactie: Hoe komt u erbij dat de aanduiding 'non' monialen betreft? Daar is geen sprake van. Het woord werd en wordt in Nederland helaas nog vaak gebruikt om vrouwelijke religieuzen in het algemeen aan te duiden en dan wel met een kleinerende en kwetsende bijklank. 'Non' moet daarom te allen tijde vermeden worden. 'Zuster' is voor alle vrouwelijke religieuzen correct katholiek taalgebruik. Over het algemeen beantwoord ik geen anonieme commentaren, omdat ze, wel, anoniem zijn. Dus ook geen antwoordmogelijkheid achter laten; ook dit commentaar heeft een no-reply. Toch maak ik een uitzondering, omdat het een commentaar is wat inderdaad uitleg behoeft. Ik ben nu 25 jaar in het klooster, in een apostolische gemeenschap, dus een zuster. Het woord 'non' is als sinds de vierde eeuw gebruikelijk voor Godgewijde vrouwen (oorsprong: Hiëronymus), van het latijnse 'nonnus', wat eerbiedwaa

Geen woorden...

Vijf maal hebben de klokken geluid voor een overleden medezuster, deze maand. Vijf maal hebben we ons best gedaan families van medezusters foto's toe te sturen van de waardige eenvoudige begrafenissen in kleine kring op ons kloosterkerkhof, omdat het door de maatregelen logischerwijze niet mogelijk was voor familie en vrienden van de zusters om te komen. Ook wij hebben geen woorden. Soms vallen Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen op één dag. Hierbij, op deze plaats, willen we wel onze dank uitspreken. Dank voor de goede zorg, dank voor het meeleven en het mee-bidden. Ook wij blijven bidden om kracht, moed, sterkte en troost voor allen die dat zo nodig hebben in deze tijd. En om geduld. Want nu is het belangrijk om geduld te hebben. Om de maatregelen vol te houden. We hebben al een tijdje geen nieuwe zieken, dat is goed nieuws.  Zr. Anno , Zr. Roselien , Zr. Richardus, Zr. Electa, Zr. Marije, mogen zij, en alle overledenen van deze tijd, rusten in vrede.

vacature zorgafdeling

 Vacature op de zorgafdeling van ons Missieklooster! Wie kan het team komen versterken?