Doorgaan naar hoofdcontent

Oktobernieuws

Wijziging tijden

Geen vaste priester in huis

Zoals de trouwe kloosterkapelbezoekers en bezoeksters al weten, hebben we momenteel geen inwonende priester. Toch hebben wij, dankzij de trouwe hulp van priesters uit de wijde omgeving (met name de Karmelieten uit Handel!) gelukkig elke dag een Eucharistie-viering.

De tijden kunnen echter afwijken van het tot nu toe gebruikelijke rooster. Vroeger gaven we die tijden via twitter door, maar 140 tekens bleek te beperkt om meer dan één dag tegelijk door te geven. Daarom begonnen we met deze blog, die we langzaam maar zeker aan het uitbreiden zijn. U kunt de actuele tijden van de gebeden en de Eucharistievieringen, die tot en met de maand september 2012 hier onder 'nieuws' stonden, nu vinden onder een eigen tabblad: Eucharistievieringen.


Nieuwe bestuur in Rome aan haar taak begonnen

Op 7 oktober 2012, tijdens de Vespers (dat is het avondgebed), zijn de vijf zusters die tijdens het Generaal Kapittel in Nairobi werden gekozen als leidingsteam officieel aan hun taak begonnen! Wij danken hen van harte voor het aanvaarden van deze opgave.

Zr. Ingeborg (tweede van rechts) en haar team

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe zit dat nou met 'nonnen' en 'zusters'?

Op het blogbericht van 2 juli kwam een interessante reactie: Hoe komt u erbij dat de aanduiding 'non' monialen betreft? Daar is geen sprake van. Het woord werd en wordt in Nederland helaas nog vaak gebruikt om vrouwelijke religieuzen in het algemeen aan te duiden en dan wel met een kleinerende en kwetsende bijklank. 'Non' moet daarom te allen tijde vermeden worden. 'Zuster' is voor alle vrouwelijke religieuzen correct katholiek taalgebruik. Over het algemeen beantwoord ik geen anonieme commentaren, omdat ze, wel, anoniem zijn. Dus ook geen antwoordmogelijkheid achter laten; ook dit commentaar heeft een no-reply. Toch maak ik een uitzondering, omdat het een commentaar is wat inderdaad uitleg behoeft. Ik ben nu 25 jaar in het klooster, in een apostolische gemeenschap, dus een zuster. Het woord 'non' is als sinds de vierde eeuw gebruikelijk voor Godgewijde vrouwen (oorsprong: Hiëronymus), van het latijnse 'nonnus', wat eerbiedwaa

Geen woorden...

Vijf maal hebben de klokken geluid voor een overleden medezuster, deze maand. Vijf maal hebben we ons best gedaan families van medezusters foto's toe te sturen van de waardige eenvoudige begrafenissen in kleine kring op ons kloosterkerkhof, omdat het door de maatregelen logischerwijze niet mogelijk was voor familie en vrienden van de zusters om te komen. Ook wij hebben geen woorden. Soms vallen Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen op één dag. Hierbij, op deze plaats, willen we wel onze dank uitspreken. Dank voor de goede zorg, dank voor het meeleven en het mee-bidden. Ook wij blijven bidden om kracht, moed, sterkte en troost voor allen die dat zo nodig hebben in deze tijd. En om geduld. Want nu is het belangrijk om geduld te hebben. Om de maatregelen vol te houden. We hebben al een tijdje geen nieuwe zieken, dat is goed nieuws.  Zr. Anno , Zr. Roselien , Zr. Richardus, Zr. Electa, Zr. Marije, mogen zij, en alle overledenen van deze tijd, rusten in vrede.

Meerstemmig zingen - zingend bidden

  Een bewijs dat je in je eentje maar liefst negenstemmig kan zingen geeft Zr. Jackline vanuit Oost-Afrika!