Doorgaan naar hoofdcontent

zomerkampen kloostertuin

Zomerkampen 2012 waren jubileumkampen!


Van 30 juli t/m 11 augustus hebben de twee zomerkampen van de ZaterdagMiddagClub uit Sittard weer in onze kloostertuin plaatsgevonden. Het kampterrein was schitterend ingericht met grote tenten, een heuse kapel, skelters, springkussens en een zeepbaanbakachtig springkussen - erg handig als douchevervanger. Met het thema 'Hemel op aarde vieren!' was er elke dag een bezinnend moment. Nou ja moment.... de prachtige lichtjesprocessie en de viering bij de Lourdesgrot ging natuurlijk door tot het echt goed donker was!


Dit waren jubileumkampen, omdat het de twintigste keer was dat deze groepen 'op kamp' gingen. En dat hebben de kapelaan, de verdere leiding en de kinderen, bij elkaar meer dan honderd, gevierd natuurlijk. Het waren geslaagde weken.Kloostertuinzomerkampen 2012 ZMC Sittard in Aarle-Rixtel
Dit is 2012, niet 2013! Voor 2013 klik hier

Reacties

  1. Was een super kamp We hadden een leuke tijd hier al tij weer gezellig om op dit mooie kamp terijn te komen bij alle zusters.
    Gr.Maurice m

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Hoe zit dat nou met 'nonnen' en 'zusters'?

Op het blogbericht van 2 juli kwam een interessante reactie: Hoe komt u erbij dat de aanduiding 'non' monialen betreft? Daar is geen sprake van. Het woord werd en wordt in Nederland helaas nog vaak gebruikt om vrouwelijke religieuzen in het algemeen aan te duiden en dan wel met een kleinerende en kwetsende bijklank. 'Non' moet daarom te allen tijde vermeden worden. 'Zuster' is voor alle vrouwelijke religieuzen correct katholiek taalgebruik. Over het algemeen beantwoord ik geen anonieme commentaren, omdat ze, wel, anoniem zijn. Dus ook geen antwoordmogelijkheid achter laten; ook dit commentaar heeft een no-reply. Toch maak ik een uitzondering, omdat het een commentaar is wat inderdaad uitleg behoeft. Ik ben nu 25 jaar in het klooster, in een apostolische gemeenschap, dus een zuster. Het woord 'non' is als sinds de vierde eeuw gebruikelijk voor Godgewijde vrouwen (oorsprong: Hiëronymus), van het latijnse 'nonnus', wat eerbiedwaa

Geen woorden...

Vijf maal hebben de klokken geluid voor een overleden medezuster, deze maand. Vijf maal hebben we ons best gedaan families van medezusters foto's toe te sturen van de waardige eenvoudige begrafenissen in kleine kring op ons kloosterkerkhof, omdat het door de maatregelen logischerwijze niet mogelijk was voor familie en vrienden van de zusters om te komen. Ook wij hebben geen woorden. Soms vallen Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen op één dag. Hierbij, op deze plaats, willen we wel onze dank uitspreken. Dank voor de goede zorg, dank voor het meeleven en het mee-bidden. Ook wij blijven bidden om kracht, moed, sterkte en troost voor allen die dat zo nodig hebben in deze tijd. En om geduld. Want nu is het belangrijk om geduld te hebben. Om de maatregelen vol te houden. We hebben al een tijdje geen nieuwe zieken, dat is goed nieuws.  Zr. Anno , Zr. Roselien , Zr. Richardus, Zr. Electa, Zr. Marije, mogen zij, en alle overledenen van deze tijd, rusten in vrede.

Meerstemmig zingen - zingend bidden

  Een bewijs dat je in je eentje maar liefst negenstemmig kan zingen geeft Zr. Jackline vanuit Oost-Afrika!