maandag 24 februari 2020

KiSi-Kids in de zaal van het klooster!

Carnaval is de meest bekende voorbereiding op de veertigdagen- of vastentijd, ook al staat dat voor veel mensen 'los' van het Katholieke geloof. De discussie hier in de kranten alweer een tijdje geleden naar aanleiding van een school die het liever 'verkleedfeest' noemde liet dat ook zien.
Hoewel ik zelf niet echt een enthousiast carnavalvierder ben denk ik, na lang in Noord Brabant gewoond te hebben met ook Brabantse en Limburgse medezusters, dat het woord 'verkleedfeest' het carnavalsfeest absoluut geen recht doet. Het is bij uitstek ook een sociaal feest. En als de storm verhindert dat de wagens, waaraan zo lang en met zoveel mensen is gewerkt, kunnen rijden, dan is dat vooral ook heel erg jammer.

Wijzelf hadden vandaag iets heel bijzonders in de kloosterzaal. Waar een grote groep kinderen en
Opbouw in volle gang

Prachtige decors

In de zaal van het Missiekloosters

Na Water is de beurt aan Vuur
jongeren ook heel hard aan heeft gewerkt. Geen carnaval, nee, dat hebben we zondag wel een beetje gevierd. Nee, we hadden de KiSi-Kids op bezoek! Wie ze nog niet kent: dat is echt een tip. Jaren geleden hebben ze ooit tijdens een weidegangfeest een deel van een musical opgevoerd, maar nu een echte, uur durende musical in onze zaal: Quinty's droom. Het was geweldig. Het verhaal gaat over iets heel belangrijks: over onze schepping. Over de aarde, over water, over vuur, over wind. Over onze opdracht deze aarde te behoeden en onze wereld mee vorm te geven.

Lees meer op de website van de KISI.
Wilt U de musical 'Quinty's droom'  ook graag zien? Kijk even in de agenda van KiSi. Dat kan bijvoorbeeld deze maand nog in Nuland, in Tilburg, in Aardenhout.
Maar er zijn ook andere musicals! Niet alleen in Nederland!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten