zaterdag 12 maart 2016

Bericht uit Kenia - deel 3

Zr. Liesbeth Maria schrijft uit Kenia:

Het vorige bericht, bericht uit Kenia deel 2, was in december. Dus het wordt echt weer tijd voor een update. Hartelijke groeten vanuit Kenia! De internetverbinding blijft heel flexibel, en dan alleen vanaf mijn telefoon, dus dat is heel klein om te lezen of te typen. Ik ben nu in Mbitini en dat is echt buitengebied.
Eind januari is hier de opleiding tot catechist begonnen. We zijn nu met 50 deelnemers uit 6 verschillende landen. Er zijn vijf andere zusters, en wel 18 kandidaten. 11 kandidaten zijn van onze congregatie. Het is een gevarieerde en inspirerende groep. We leren over de inhoud van ons geloof (Doctrine, Sacramenten, Bijbelstudie, Kerkgeschiedenis etc.) en hoe we dit kunnen uitdragen en beleven in de parochie. Vaak dwalen mijn gedachten naar de parochie in Laarbeek, maar het werkt wel heel anders in de parochies hier. Veel van de deelnemers op deze opleiding zijn in hun thuisparochie of buitenstatie 'catechist'. De priesters bedienen meerdere kerken in één parochie en zijn dus veel onderweg, want de afstanden zijn groot. Dat betekent dat de catechist veel doet: voorbereiding op de sacramenten, zieken bezoeken, mensen begeleiden, werkgroepen inspireren en vaak ook de viering leiden als er geen priester is.

De vastentijd is nu bezig, en het is een bijzondere periode. De parochies zijn groot! Veel Christenen zijn actief in de kerk. Ik blijf bidden voor de kerk in Nederland. Het is hier nu echt zomer en lekker warm. In  de ochtend gaat het nog wel en is het klaslokaal nog wat koel, maar in de middag schijnt de zon naar binnen en wordt het steeds warmer.... gelukkig komt er vaak wat wind aan het einde van de middag, die wordt enthousiast verwelkomd. Het zal in Nederland nu wel veel kouder zijn. Ik zal wat zon jullie kant opsturen.

Hartelijke groeten en alle goeds, een gezegende tijd als voorbereiding op het grote feest van de Verrijzenis!Geen opmerkingen:

Een reactie posten