Agenda

... met dank aan de bloglezer die meldde dat de Eucharistie-vieringen en gebedstijden niet meer te vinden waren, die tab is nu weer terug! U komt ook bij de tijden door deze link te volgen.

Bezinningsweekeinde:

Bezinningsweekeinde in de Advent: 1-2-3 december 2017, thema "Waarop nog wachten?"
Meer informatie en aanmelding bij Zr. M. Sarto Stürmer, zrsartostuermer @ yahoo.com, telefonisch aanmelden ook mogelijk (zie hierboven)  

Moederretraites: 

2018:
23-25 februari - Pastoor R. Wilmink
9-11 maart - Rector N. Schnell - is al volgeboekt! 
16-18 maart - Pastoor R. Kerssemakers
Aanmelden via www.moederretraite.nl (mail retraite@moederretraite.nl ) - mailen om op de mailingslijst voor 2019 te komen is ook mogelijk.


Meeleefdagen:

De data van de meeleefweekeinden zijn hier te vinden en worden gedurende het jaar regelmatig bijgewerkt.


Thema-middagen

Tankstation Klooster. Tijd voor jezelf, moment van bezinning.
Heb je ook wel eens het gevoel dat je jezelf voorbijloopt? Dat het leven voortraast zonder dat je de betekenis ervan kunt doorgronden? Zoek je een stuk bezinning om God weer de plaats te geven die Hij in je leven wil innemen en zo een stuk innerlijke zekerheid te verkrijgen die je elders niet vindt?
Deze thema-middagen bieden je de mogelijkheid om in kloosterlijke sfeer tot rust te komen en door een moment van bezinning nieuwe energie en vreugde in het geloof op te doen. Want stilte is de zendtijd van de Heilige Geest.
De middagen beginnen telkens om 14.00 uur met een korte inleiding, gevolgd door tijd voor stilte en persoonlijke overweging. Rond 15.00 uur is er koffie/thee, waarna we verder gaan met het thema, eventueel met een creatief moment. Om 16.15 meditatie, gevolgd door uitwisseling. Ongeveer om 17.00 sluiten we de middag af.
Het is mogelijk om aansluitend deel te nemen aan de vespers en de Eucharistieviering in de kloosterkapel met de zusters.

Themamiddagen najaar 2017:

do. 21 september 2017: "De zeven werken van barmhartigheid."
woe 18 oktober 2017: "Herfst - loslaten."

di. 14 november 2017: "Licht in het duister."

Kosten: per middag (inclusief koffie en materiaal) € 7,50
Aanmelding en informatie uiterlijk 3 dagen vóór begin van de thema-middag bij Zr. M. Sarto Stürmer. Telefonisch aanmelden is ook mogelijk: 0492-461324 (vraag naar Zr. Sarto) 
2 opmerkingen:

 1. Goedendag,

  Worden er nog thema/middagen georganiseerd?

  Met vriendelijke groet,

  David Lau

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is wel de bedoeling, David Lau, en wel net als vorig jaar in de eerste helft van het jaar. Ik hoop de data voor 2017 in december online te kunnen zetten.

   Verwijderen