Agenda

... met dank aan de bloglezer die meldde dat de Eucharistie-vieringen en gebedstijden niet meer te vinden waren, die tab is nu weer terug! U komt ook bij de tijden door deze link te volgen.
Moederretraites: Weekenden 2019    Geestelijke begeleiding
08-10 maart Pastoor R. Wilmink
22-24 maart Z.E.H. D. Rohling
29-31 maart Vader A. Pierik

ingevoegd extra weekeind: 04-06 oktober Rector N. Schnell

De weekenden voor 2020 zijn zoals gebruikelijk weer in de voorbereidingstijd op Pasen. Zodra de data bekend zijn worden ze online gezet.
Moederretraites meer informatie: zie www.moederretraite.nl (mail: retraite@moederretraite.nl) 

Meeleefdagen:


De data van de meeleefweekeinden zijn hier te vinden en worden gedurende het jaar regelmatig bijgewerkt.

Bezinningsweekeinde:

Bezinningsweekeinde in de Advent 2019, op weg naar Kerstmis:
13-15 december (vrijdagavond tot en met zondagmiddag).
"Welke boodschap hebben de figuren die wij bij de Kerststal vinden?"
Meer informatie en opgave mail naar zrsartostuermer@yahoo.com 


Thema-middagen

Tankstation Klooster. Tijd voor jezelf, moment van bezinning.
Heb je ook wel eens het gevoel dat je jezelf voorbijloopt? Dat het leven voortraast zonder dat je de betekenis ervan kunt doorgronden? Zoek je een stuk bezinning om God weer de plaats te geven die Hij in je leven wil innemen en zo een stuk innerlijke zekerheid te verkrijgen die je elders niet vindt?
Deze thema-middagen bieden je de mogelijkheid om in kloosterlijke sfeer tot rust te komen en door een moment van bezinning nieuwe energie en vreugde in het geloof op te doen. Want stilte is de zendtijd van de Heilige Geest.
De middagen beginnen telkens om 14.00 uur met een korte inleiding, gevolgd door tijd voor stilte en persoonlijke overweging. Rond 15.00 uur is er koffie/thee, waarna we verder gaan met het thema, eventueel met een creatief moment. Om 16.15 meditatie, gevolgd door uitwisseling. Ongeveer om 17.00 sluiten we de middag af.
Het is mogelijk om aansluitend deel te nemen aan de vespers en de Eucharistieviering in de kloosterkapel met de zusters.

Themamiddagen 

In verband met wisseling van werkzaamheden en de vele groepen in huis zijn er voor het najaar van 2019 (nog) geen data online gezet, en dat spijt ons! We hopen dat in 2020 weer regelmatig thema-middagen kunnen worden aangeboden.

Kosten: per middag (inclusief koffie en materiaal) € 7,50
Aanmelding en informatie uiterlijk 3 dagen vóór begin van de thema-middag bij Zr. M. Sarto Stürmer. Telefonisch aanmelden is ook mogelijk: 0492-461324 (vraag naar Zr. Sarto) 

4 opmerkingen:

 1. Goedendag,

  Worden er nog thema/middagen georganiseerd?

  Met vriendelijke groet,

  David Lau

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is wel de bedoeling, David Lau, en wel net als vorig jaar in de eerste helft van het jaar. Ik hoop de data voor 2017 in december online te kunnen zetten.

   Verwijderen
 2. Het is inmiddels najaar 2019 en er staan geen data.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klopt... sorry! Het was me ontgaan dat ik de tekst nog niet gewijzigd had. Dank voor de opmerking, ik heb de tekst nu gewijzigd.

   Verwijderen