Agenda

... met dank aan de bloglezer die meldde dat de Eucharistie-vieringen en gebedstijden niet meer te vinden waren, die tab is nu weer terug! U komt ook bij de tijden door deze link te volgen.

- Vanwege de Coronavirus-bestrijdingsmaatregelen is het concert van de Klokkengieters van 29 maart geannuleerd -

Het is mogelijk individueel of met groepen (met begeleider) om in de gastenafdeling te verblijven op basis van volpension.
Van 17-19 januari 2020 is er ook zo'n weekeind (bezinningsweekeinde met Pater Bots). Voor meer informatie en opgave volg deze link: https://www.rkactiviteiten.nl/index.php?id=36876&title=Het_gezin_in_de_wereld_van_vandaagMoederretraites: 

Weekenden 2020    Geestelijke begeleiding
06-08 maart Z.E.H. D. Rohling
13-15 maart Br. J. te Velde osb
20-22 maart Pastoor R. Wilmink


Moederretraites meer informatie: zie www.moederretraite.nl (mail: retraite@moederretraite.nl) 
- vanwege het Coronavirus en de maatregelen daarover is de moederretraite van 13-15 en die van 20-22 maart geannuleerd - 

Meeleefdagen:


De data van de meeleefweekeinden zijn hier te vinden en worden gedurende het jaar regelmatig bijgewerkt.

Bezinningsweekeinden:

Bezinningsweekeinden in 2020, geleid door Zr. Sarto:
Paastijd:  24-25-26 april. Of dit weekeinde door kan gaan wordt in april besloten.
Voorbereidend op de Advents- en Kersttijd: 27-28-29 november.
Meer informatie en opgave mail naar zrsartostuermer@yahoo.com Thema-middagen

Tankstation Klooster. Tijd voor jezelf, moment van bezinning.
Heb je ook wel eens het gevoel dat je jezelf voorbijloopt? Dat het leven voortraast zonder dat je de betekenis ervan kunt doorgronden? Zoek je een stuk bezinning om God weer de plaats te geven die Hij in je leven wil innemen en zo een stuk innerlijke zekerheid te verkrijgen die je elders niet vindt?
Deze thema-middagen bieden je de mogelijkheid om in kloosterlijke sfeer tot rust te komen en door een moment van bezinning nieuwe energie en vreugde in het geloof op te doen. Want stilte is de zendtijd van de Heilige Geest.
De middagen beginnen telkens om 14.00 uur met een korte inleiding, gevolgd door tijd voor stilte en persoonlijke overweging. Rond 15.00 uur is er koffie/thee, waarna we verder gaan met het thema, eventueel met een creatief moment. Om 16.15 meditatie, gevolgd door uitwisseling. Ongeveer om 17.00 sluiten we de middag af.
Het is mogelijk om aansluitend deel te nemen aan de vespers en de Eucharistieviering in de kloosterkapel met de zusters.

Themamiddagen 

In verband met wisseling van werkzaamheden en de vele groepen in huis zijn er  (nog) geen data online gezet, en dat spijt ons! We hopen dat in 2020 weer regelmatig thema-middagen kunnen worden aangeboden.

Kosten: per middag (inclusief koffie en materiaal) € 7,50
Aanmelding en informatie uiterlijk 3 dagen vóór begin van de thema-middag bij Zr. M. Sarto Stürmer. Telefonisch aanmelden is ook mogelijk: 0492-461324 (vraag naar Zr. Sarto) 

6 opmerkingen:

 1. Goedendag,

  Worden er nog thema/middagen georganiseerd?

  Met vriendelijke groet,

  David Lau

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is wel de bedoeling, David Lau, en wel net als vorig jaar in de eerste helft van het jaar. Ik hoop de data voor 2017 in december online te kunnen zetten.

   Verwijderen
 2. Het is inmiddels najaar 2019 en er staan geen data.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klopt... sorry! Het was me ontgaan dat ik de tekst nog niet gewijzigd had. Dank voor de opmerking, ik heb de tekst nu gewijzigd.

   Verwijderen
 3. Zijn er ook rondleidingen in het Klooster?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, heel vaak.
  - Als je een groep hebt groter dan 10 personen maar minder dan 35 personen kun je een datum/tijd afspreken via reserveren@brabantsekluis.nl; alle rondleidingen beginnen in de hal van de Brabantse Kluis, want dat is het oudste deel van het klooster-boerderij-complex. Rondleidingen duren ruim een uur.
  - Bij minder mobiele deelne(e)m(st)ers is het beter als de groepen kleiner zijn, in verband met de trappen in het klooster en de beperkte grootte van de lift;
  - Individuele geïnteresseerden en/of kleinere groepen kunnen zich aansluiten bij één van de geplande 'open rondleidingen', die open zijn in die zin dat je je er 'los' voor kunt aanmelden. Kijk hier voor meer informatie: http://www.brabantsekluis.nl/rondleiding-klooster/

  BeantwoordenVerwijderen