Agenda

... met dank aan de bloglezer die meldde dat de Eucharistie-vieringen en gebedstijden niet meer te vinden waren, die tab is nu weer terug! U komt ook bij de tijden door deze link te volgen.

Bezinningsweekeinde:


Bezinningsweekeinde in de Advent: vrijdagavond 14 dec. t/m zondagmiddag 16 dec. 2018. 

Thema:  "De Lofzang van Maria."

Meer informatie bij Zr. M. Sarto Stürmer, zrsartostuermer @ yahoo.com, telefonisch ook mogelijk (zie hierboven)  

Moederretraites: 

2018:
De moederretraites van 2018 zijn goed verlopen en waren volgeboekt. De data voor 2019 zullen vermoedelijk in september online komen, de retraites zijn altijd in de vastentijd. Het zullen weer drie verschillende weekenden zijn.
Aanmelden via www.moederretraite.nl (mail retraite@moederretraite.nl ) - mailen om op de mailingslijst voor 2019 te komen is al mogelijk.


Meeleefdagen:

De data van de meeleefweekeinden zijn hier te vinden en worden gedurende het jaar regelmatig bijgewerkt.


Thema-middagen

Tankstation Klooster. Tijd voor jezelf, moment van bezinning.
Heb je ook wel eens het gevoel dat je jezelf voorbijloopt? Dat het leven voortraast zonder dat je de betekenis ervan kunt doorgronden? Zoek je een stuk bezinning om God weer de plaats te geven die Hij in je leven wil innemen en zo een stuk innerlijke zekerheid te verkrijgen die je elders niet vindt?
Deze thema-middagen bieden je de mogelijkheid om in kloosterlijke sfeer tot rust te komen en door een moment van bezinning nieuwe energie en vreugde in het geloof op te doen. Want stilte is de zendtijd van de Heilige Geest.
De middagen beginnen telkens om 14.00 uur met een korte inleiding, gevolgd door tijd voor stilte en persoonlijke overweging. Rond 15.00 uur is er koffie/thee, waarna we verder gaan met het thema, eventueel met een creatief moment. Om 16.15 meditatie, gevolgd door uitwisseling. Ongeveer om 17.00 sluiten we de middag af.
Het is mogelijk om aansluitend deel te nemen aan de vespers en de Eucharistieviering in de kloosterkapel met de zusters.

Themamiddagen najaar 2018:

Donderdag 6 september "Luisteren, een deugd en een kunst!?"
Woensdag 24 oktober "Franciscus van Assisi en het Oogstdankfeest"
Dinsdag 20 november "Tijd verliezen - tijd winnen."
Kosten: per middag (inclusief koffie en materiaal) € 7,50
Aanmelding en informatie uiterlijk 3 dagen vóór begin van de thema-middag bij Zr. M. Sarto Stürmer. Telefonisch aanmelden is ook mogelijk: 0492-461324 (vraag naar Zr. Sarto) 
2 opmerkingen:

 1. Goedendag,

  Worden er nog thema/middagen georganiseerd?

  Met vriendelijke groet,

  David Lau

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is wel de bedoeling, David Lau, en wel net als vorig jaar in de eerste helft van het jaar. Ik hoop de data voor 2017 in december online te kunnen zetten.

   Verwijderen