zondag 20 oktober 2019

20 oktober 2019 Missiezondag

Deze hele maand is het Wereldmissiemaand - en vandaag is het Missiezondag. Missiezondag is een jaarlijks terugkerende dag waarin we wereldwijd extra aandacht besteden aan het verkondigen van de Blijde Boodschap, van Gods liefde. In het groot en in het klein, ver weg en dicht bij, met gebed en
met actie.
Dit jaar is het voor de honderdste keer Wereldmissiedag. Dat is ook de reden dat Paus Franciscus de Wereldmissiemaand uitriep.
Missie zelf is natuurlijk meer dan honderd jaar oud. Het dateert al vanaf het allereerste moment dat Jezus erop uit trok om Gods liefde te verkondigen, en daarbij tot velen zei: "Kom, volg Mij".
De Missiezending is aan iedere Christen meegegeven bij de doop! Vandaar ook het thema van dit jaar: "Gedoopt en gezonden".

De kleuren in het logo en dus ook in de decoratie in onze kloosterkapel, logischerwijze dezelfde kleuren als die van de Missionaire Rozenkrans, staan voor de vijf verschillende continenten. De foto is genomen vlak na het ochtendgebed - de ramen van de kapel zijn nog niet op 'volle kleur'. Soms duurt het even voordat wij de kleuren helder kunnen zien...

Wat is #MyMission? Heb je je dat al eens afgevraagd? Zie je de kleuren van je leven al helder? We hebben ieder onze taak in de wereld, met de talenten ons gegeven. En inderdaad houdt dat óók, naast de zorg voor de mensen, de zorg voor de schepping.

Acht zusters waren vandaag naar Arcen, naar de Paters van Mariannhill - zie hier voor een aantal foto's van die dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten