woensdag 6 februari 2019

Wereldwijd

Wij Missiezusters van het Kostbaar Bloed hebben ruim 750 zusters verdeeld over 100 kloosters in 21 landen. Redelijk wereldwijd dus. De leeftijdsopbouw is internationaal gezien heel goed; zo hebben in 2018 maar liefst 18 jonge zusters eeuwige professie afgelegd. In Europa staat die leeftijdsopbouw een beetje op zijn kop, wereldwijd ligt dat dus anders. Maar het is ook al langer niet meer zo dat de oudste zusters in Europa wonen of Europeanen zijn. De oudste Missiezuster van het Kostbaar Bloed van dit jaar is in Zuid-Afrika.

De Katholieke Kerk is veel wereldwijder, natuurlijk. En groot. Het is spannend om het wereldwijde nieuws te volgen wat dat betreft. De wereldjongerendagen en alles wat daarbij kwam kijken; de volgende zal weer in Europa zijn, in Portugal! Wist u dat al?

Of bijvoorbeeld de afgelopen dagen.... Paus Franciscus bezocht het Arabische schiereiland. De eerste keer ooit dat daar een paus op bezoek was. De grootste Eucharistieviering op dat schiereiland ooit.

Hebt u er over in de krant gelezen in Nederland?
En, ging dat over Abu Dhabi, over de 135.000 mensen bij de Eucharistieviering, over het contract, over vrede, over de toespraak?

Ging het over meebidden met de Paus voor vrede in de wereld?
Misschien zelfs met een link https://clicktopray.org/ om mee te bidden?

En.... als u er al nieuws over hebt gevonden in het Nederlands, welke foto stond daar dan bij?
Die met de ontmoeting met verschillende religieuze leiders?
Het ondertekenen van het akkoord?
Foto's van ongeveer elke Arabischtalige krant met minstens de helft van de voorpagina besteed aan dit bezoek, en de hoop die het brengt?
Het feit dat de Paus werd uitgenodigd?
Of van de Eucharistieviering? Trouw had daarvan een foto, heel goed, en het aantal aanwezigen was in hun artikel aanmerkelijk hoger, want zij telden ook de mensen mee die buiten het stadion meevierden omdat ze geen kaartje hadden kunnen bemachtigen. Mooi stuk.
Of één van de quotes van de belangrijkste Arabische dagbladen, zoals “#PopeFrancis’s unprecedented three-day visit to the UAE will not only mark the first official papal trip ... but also carries hopes with it of a new era of religious tolerance in the Gulf.”

www betekent world-wide-web. Da's leuk. Dat betekent dat we uit allerlei landen en allerlei talen krantenartikelen kunnen lezen. En ook via apps en websites verbonden kunnen zijn!
Bid u mee voor de vrede, zoals de Paus heeft gevraagd?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten