Eucharistievieringen


Zaterdagen en zondagen:
Eucharistieviering om 09.30 uur

Maandag t/m vrijdag:
Eucharistieviering (met Vespers) om 17.30 uur.

Over het algemeen zijn de Eucharistievieringen op zondag, dinsdag, donderdag en zaterdag in het Nederlands, de andere dagen in het Duits. Wijzigingen wat betreft talen zijn mogelijk, vooral als er groepen in huis zijn.
Wijzigingen in tijden en/ of talen worden op deze blog hieronder vermeld, bovendien verschijnt er dan een berichtje op @Missieklooster - Twitter. 


Omdat we momenteel geen inwonende priester hebben, kunnen tijden (en talen!) per dag wijzigen.
Uitzonderingen die langer van te voren bekend zijn worden hier vermeld.

Augustus 2018:De tijden van de H. Missen in augustus zijn zoals boven aangegeven. In principe is de H. Mis elke maandag Duitstalig. In de week van 5-11 aug. kunnen de tijden van de aanbidding wijzigen in verband met de Nederlandstalige retraite in het klooster.

Tijden van aanbidding:

Zondag: vanaf Eucharistieviering tot 12.00 én van 16.00-18.00 uur. Het avondgebed (Vespers) is op zondagen en weekdagen om 17.30 uur, op zaterdagen om 16.30 uur. Het is mogelijk hieraan deel te nemen.
Maandag en vrijdag: van 15.30-17.00 uur. De Vespers zijn verweven in de Eucharistieviering om 17.30 uur.
Woensdag en zaterdag: van 10.15-12.00 uur. Om 11.45 uur is het middaggebed, het is mogelijk hierbij aan te sluiten.

Eucharistische zegen (woensdagen en zaterdagen middaggebed en zondagen vespers) is er logischerwijze alleen als er op dat moment een priester in huis aanwezig is. Momenteel is er meestal op zaterdag na het middaggebed eucharistische zegen. 

Wijzigingen in de tijden worden zodra bekend op deze pagina vermeld, tenzij het pas kort van te voren bekend is.

Wij hebben een meertalige communiteit, en dat betekent dat we de talen afwisselen. Tijdens het getijdengebed (Ochtendgebed=Lauden, middaggebed, avondgebed=Vespers) wisselen we elke week op zaterdagavond de boeken. De oneven weken in de kalender zijn Nederlandstalig, de even weken Duitstalig. Van dit ritme kan worden afgeweken als er grote groepen in de gastenafdeling zijn; dan bidden we ook wel in de taal van de groep.
Op dezelfde manier kunnen de liederen tijdens de Eucharistieviering in verschillende talen zijn. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten