Eucharistievieringen


Zaterdagen en zondagen:
Eucharistieviering om 09.30 uur

Maandag t/m vrijdag:
Eucharistieviering (met Vespers) om 17.30 uur.
Sluit u zich in gedachten en gebed bij ons aan!

In verband met de maatregelen ter bestrijding van verdere verspreiding van het Coronavirus zijn onze Eucharistievieringen momenteel alleen voor de kloostergemeenschap en niet van buitenaf toegankelijk.

Over het algemeen zijn de Eucharistievieringen op zondag, dinsdag, donderdag en zaterdag in het Nederlands, de andere dagen kan het ook Duitstalig zijn (gemiddeld vier maal per maand). Wijzigingen wat betreft talen zijn mogelijk, vooral als er groepen in huis zijn.
Wijzigingen in tijden en/ of talen worden op deze blog hieronder vermeld, bovendien verschijnt er dan een berichtje op @Missieklooster - Twitter. 


Tijden (en talen!) kunnen per dag wijzigen.
Uitzonderingen die langer van te voren bekend zijn worden hier vermeld.Februari 2020:
De H. Mis is Duitstalig deze maand op 5, 10, 12, 17, en 19 februari.
De tijden zijn telkens als boven aangegeven. 

Op 26 februari (Aswoensdag) zal de H. Mis meertalig zijn (hoofdtaal Nederlands). 

Maart 2020:
De tijden zijn telkens als boven aangegeven. In het weekeind van 6-7-8 maart kunnen tijden mogelijk wijzigen in verband met drie groepen in huis; zodra de tijden bekend zijn komen ze hier te staan.
Update 7 maart: Om 09.30 (normale tijd, Nederlandstalig) is de H. Mis voor de deelneemsters aan de moederretraite en de andere gasten en bezoekers. Om 11.30 is de H. Mis voor de zusters die deelnemen aan de grote (klooster)bijeenkomst van de zusters in Europa.
Update 8 maart: om 09.30 (normale tijd, tweetalig) is de H. Mis zowel voor de zusters die deelnemen aan de bijeenkomst als voor de groep, gasten en bezoekers. Welkom, zoals altijd!

Tijden van aanbidding:

Zondag: vanaf Eucharistieviering tot 12.00 én van 16.00-18.00 uur. Het avondgebed (Vespers) is op zondagen en weekdagen om 17.30 uur, op zaterdagen om 16.30 uur. Het is mogelijk hieraan deel te nemen.
Maandag en vrijdag: van 15.30-17.00 uur. De Vespers zijn verweven in de Eucharistieviering om 17.30 uur.
Woensdag en zaterdag: van 10.15-12.00 uur. Om 11.45 uur is het middaggebed, het is mogelijk hierbij aan te sluiten.

Eucharistische zegen (woensdagen en zaterdagen middaggebed en zondagen vespers) is er logischerwijze alleen als er op dat moment een priester in huis aanwezig is. Momenteel is er meestal op zaterdag na het middaggebed eucharistische zegen. 

Wijzigingen in de tijden worden zodra bekend op deze pagina vermeld, tenzij het pas kort van te voren bekend is.

Wij hebben een meertalige communiteit, en dat betekent dat we de talen afwisselen. Tijdens het getijdengebed (Ochtendgebed=Lauden, middaggebed, avondgebed=Vespers) wisselen we elke week op zaterdagavond de boeken. De EVEN weken in de kalender zijn Nederlandstalig, de oneven weken Duitstalig. Van dit ritme kan worden afgeweken als er grote groepen in de gastenafdeling zijn; dan bidden we ook wel in de taal van de groep.
Op dezelfde manier kunnen de liederen tijdens de Eucharistieviering in verschillende talen zijn. 

2 opmerkingen:

 1. Is de mis van zondag 15-03-2020 ook voor derde. Of alleen voor de kloosterlingen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In principe zijn onze Eucharistievieringen toegankelijk voor anderen. Maar in deze tijd zijn wij ook gebonden aan de Corona-virus-bestrijdingsmaatregelen. Dat wil zeggen
   - bijeenkomsten van meer dan 100 personen mogen niet doorgaan, dus zoveel mensen als met Kerstmis is niet mogelijk; de gebruikelijke zondag-bezoekers blijven dus welkom;
   - Er is géén koffiedrinken na afloop van de Eucharistieviering
   - We gebruiken al sinds januari geen wijwater;
   - Bezoekers wordt gevraagd hun handen te wassen/te ontsmetten bij binnenkomst;
   - Wie hoest en/of zich niet lekker voelt, omwille van onze oude en kwetsbare zusters, NIET KOMEN.

   Wij weten niet (en dat kan per dag verschillend zijn) welke Eucharistievieringen bij ons doorgaan. Als kloostergemeenschap blijven wij bidden en in gebed verbonden, zeker ook tijdens Eucharistievieringen, voor allen die dit weekeind en volgende weekenden niet naar een Eucharistieviering kunnen gaan.
   Zie de brief van de bisschoppen:
   https://www.bisdomdenbosch.nl/bisschoppen-scherpen-maatregelen-in-verband-met-het-coronavirus-aan/

   Verwijderen