vrijdag 10 mei 2019

kloosterdagen, roepingenzondag, landelijke open-kloosterdag en ook nog een weekeind!

Kloosterdagen

Sommige schoolklassen gaan naar Berlijn, sommigen naar Londen, anderen naar Parijs of Rome. Andere schoolklassen gaan.... een paar dagen naar het klooster.
Het waren geweldige dagen. Veel zegen over jullie verdere levensweg! Wij allen dragen een belofte met ons mee - en mogen die gaandeweg ontdekken en uitdragen.

Intussen zijn de oudere leerlingen met hun examens begonnen. Veel succes allemaal, vooral de leerlingen die in november hier op kloosterdagen en schoolverlatersdagen waren. We bidden voor jullie allemaal.

Jubileum

Morgen, zaterdag 11 mei, is het groot feest hier in het Missieklooster. Vijf zusters vieren hun 60, 65 en zelfs 70 jarig kloosterjubileum. De Eucharistieviering is om 11 uur.

Roepingenzondag

Zondag 12 mei is het Roepingenzondag. We dragen allemaal een belofte met ons mee, een licht voor deze wereld. Hoe geven we dat vorm in ons dagelijkse leven en op onze levensweg? Hier en bijvoorbeeld  Hier vind je meer informatie en de link naar de tekst van Paus Franciscus.

Open-Kloosterdag

Op zondag 19 mei is het landelijke open-kloosterdag. Ons klooster is altijd open! Je kunt bijvoorbeeld 's morgens om 09.30 naar de Eucharistieviering komen. Om 09.15 luiden de klokken, dat is een geschikte tijd om aan te bellen. Er zijn extra rondleidingen gepland; aanmelden via reserveren@brabantsekluis.nl Is het al vol? Vraag naar de rondleidingsmogelijkheden op andere dagen. Rondleidingen beginnen in de hal van de Brabantse Kluis; de oude kloosterboerderij is namelijk het oudste deel van het klooster-boerderij complex.
Het is niet mogelijk zonder aanmelding deel te nemen aan rondleidingen, dan worden de groepen te groot.
Een wandeling in de kloostertuin, met bezoek aan de Lourdesgrot, is gratis. De kloostertuin is te bereiken via de Herberg de Brabantse Kluis.

Finetuning - een jongerenweekeind voor damesHet weekeind erna is een jongerenweekeind voor dames in ons klooster! Er is tegelijkertijd ook een weekeind voor heren, op een andere locatie.Op de flyer en op jongbisdomdenbosch vind je meer informatie en hier vind je het aanmeldingsformulier 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten