zaterdag 8 december 2018

Tweede Advent

Zon- en feestdagen beginnen altijd de avond van te voren, als het donker wordt. Dus hoewel het nog zaterdagavond is, is de Tweede Adventszondag begonnen met het avondgebed. Extra feestelijk vanwege geloften-vernieuwing!
Als iemand zuster wil worden, een paar keer heeft meegedaan aan meeleefdagen en bijvoorbeeld oriëntatieweekeinden, en in goed overleg en na een voorbereidingstijd ook daadwerkelijk intreedt, is zij nog niet onmiddellijk zuster. De vormingstijd duurt jaren! Eerst het postulaat, een jaar in het land waar je intreedt; dan twee jaar noviciaat; voor het noordelijk halfrond is dat in Toronto, in Canada. En dan doe je je eerste professie. Dan ben je echt helemaal zuster, maar je hebt nog geen ring. Die tijd duurt minimaal vijf en maximaal negen jaar. Je legt dan eerst geloften af voor één jaar, en daarna telkens voor één of twee jaar. Dat is heel feestelijk; het is een bevestiging van de weg met God die je gaat, in deze wereldwijde gemeenschap van Missiezusters van het Kostbaar Bloed.
Mooi, om dat in de Adventstijd te vieren.
Advent is ook een tijd van op-weg-gaan. Op weg naar Kerstmis, op weg naar de komst van de Heer! En nu brandt de tweede kaars al.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten