donderdag 29 november 2018

November

In deze laatste dagen van november kijken we dankbaar terug op een drukke maand! Na Allerzielen en Allerheiligen gingen al snel de november-groepen van start. Bij elkaar zijn er ruim 500 middelbare scholieren voor de jaarlijkse schoolverlatersdagen geweest - telkens maximaal 95 leerlingen tegelijk - maar ook 4 PABO-klassen, een aantal vormselgroepen en natuurlijk nog de gebruikelijke rondleidingen, gastlessen en lezingen.

En natuurlijk hadden de groepen van de afgelopen dagen vragen over de serie "Bad habits, holy orders" van de EO. "Doen jullie zoiets ook?"
Het antwoord is wat het al jaren is: de dames zijn welkom, maar zonder de t.v.
Dat heeft een aantal redenen; één ervan is dat zusters in de kloosterproeftijd bij ons niet zonder meer in de media komen. Stel je eens voor dat je gedurende die proeftijd besluit om niet verder te gaan als zuster, omdat het een deel van je weg was, maar niet je levensweg. Wil je dan de rest van je leven op internet als 'die in dat klooster is geweest' op internet rondhangen? Misschien niet.
Maar ook een praktische reden.... die vijfhonderd middelbare scholieren - of minstens een aantal klassen - hadden afgezegd moeten worden, net als de andere gasten in het gastenverblijf.
Er zijn nog andere redenen. Daarover een andere keer meer.

Want de maand is nog niet om, ook vandaag zijn er gastlessen en bijeenkomsten! En de voorbereiding voor dit weekeinde is ook al in volle gang. Want zaterdag is er professie-jubileum in huis - en die avond begint de eerste Advent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten