woensdag 31 oktober 2018

Alweer een maand voorbij: oktober!

En het is zo mooi, een terugblik op oktober.
Naast de gebruikelijke groepen en werkzaamheden waren er een aantal bijzondere feesten. Elk jaar opnieuw weer mooi, en altijd anders!

Zo was er de jaarlijks terugkerende Missiezondag. Hierbij een foto van de versiering van de kapel in ons klooster St. Bernard's, Toronto, Canada, en... mooi detail: in Nederland staat er een lam boven de grote ingang van het klooster, maar in Toronto in Canada ook: het Lam Gods, dat is namelijk het wapen van de Missiezusters van het Kostbaar Bloed wereldwijd!


Ook werd in oktober Oogstdankfeest gevierd. Het is niet vanzelfsprekend dat de oogst lukt; het vraagt hard werk van de boeren, en het vraagt creatief en goed omgaan met dat, wat ons gegeven is in de schepping. Kijkt u de volgende maaltijd eens naar alles wat op uw bord ligt.... wat droogte heeft overleefd, of juist last heeft gehad van teveel regen; wat moeizaam met de hand is geoogst of juist met machines; wat van ver weg komt en wat van dichtbij...
We mogen dankbaar zijn, en dat in een feest tot uitdrukking brengen! Dit jaar ook heel mooi in beeld gebracht door de zusters zelf. Niet de jonge zusters brachten de gaven naar voren, maar juist de zusters die op een rijke levensoogst kunnen terug zien!En... oktober is Rozenkrans-maand. Hier is de link naar een filmpje wat een goede indruk van de Missionaire Rozenkrans in Handel geeft. Hebt u het dit jaar gemist? Zet de datum voor volgend jaar in de agenda. Het is altijd de laatste zondag van de maand oktober.

Morgen, 1 november, is het Allerheiligen. De Eucharistieviering in het Missieklooster is dan om 09.30 uur. U bent welkom!
Op 2 november, Allerzielen, is het 17.30 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten