woensdag 29 augustus 2018

de zomer is voorbij

… in de kloostertuin begint de herfst al zichtbaar te worden! Gelukkig is het ook gaan regenen. Dit was een warme en droge zomer, en dankzij het feit dat we in Aarle's Broek wonen is er nu toch weer groen te vinden in de tuin. De meeste planten en bomen hebben het overleefd, en het wordt duidelijk een goed notenjaar.
Voor de vele groepen was de zomer natuurlijk wel prachtig. In de omgeving is de Japanse groep bekend; Japanse base-ball (honkbal) jeugd, die, hoewel ze met een jetlag aan kwamen, alle wedstrijden hebben gewonnen. Hier een krantenartikel uit Nuenen.
Het was een erg leuke groep.
Rondleidingen, tussengevoegde meeleefdagen, kloostergastenverblijfbezoekers, kloostertuinbezoekers... het was regelmatig mooi druk. Hier en daar waren er wat verdwalende gasten die niet van te voren hadden gezien dat het vanuit de richting Eindhoven even niet handig was om via Beek en Donk te komen! Maar die werkzaamheden zijn nou wel bijna voorbij. Nog eventjes...

Natuurlijk is de nog steeds met stip op één staande meest-voorkomende vraag: hoe zit dat nou met die kloosterklerenkleuren? Ons habijt kan wit, grijs of zwart zijn, en nee, dat zegt niets over proeftijden, rangen of iets dergelijks. Het is heel simpel. In de winter draagt vrijwel iedereen zwart (met rood koordje en bronzen kruis). Als het heel warm is, of wie bijvoorbeeld in de verpleging of bijvoorbeeld in de kloosterbakkerij werkt, wordt ook wit gedragen. Tropen-kleding! Heel handig. Meestal dan. Soms is wit NIET handig, omdat het zo besmettelijk is. Dus grijs als tuin- en werkkleding op de momenten dat wit niet handig is.
Zie je op zo'n groepsfoto niemand in het grijs? Dan is het een zondag of feestdag (of allebei).
Zie je veel zusters in het wit? Dan is het warm...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten