woensdag 27 juni 2018

nieuwe leiding Missieklooster

Op zondag 24 juni 2018 werd in het Missieklooster Heilig Bloed het nieuwe leidingsteam geinstalleerd. Zr. Marie-Benedicte Schildkamp (rechts op de foto) is de nieuwe huis-overste, Zr. Sarto Stürmer en Zr. Madeleine Bouman zijn haar beide assistentes. Het was een grote vreugde voor onze kloostergemeenschap, omdat we meer dan vijf maanden op deze dag hebben gewacht.

Zr. Ingeborg Müller, de overste van de Europese Provincie van de Missiezusters van het Kostbaar Bloed, citeerde in haar toespraak een vers uit de Bijbel, uit het boek Jesaja:  

Wees niet bevreesd,

Ik heb u geroepen bij uw naam

gij zijt van Mij. 


 Ook zei Zr. Ingeborg: „Ook in het Missieklooster Heilig Bloed staan veranderingen voor de deur, en dat betekent dat we met moed en vertrouwen samen de toekomst in kunnen gaan. Gemeenschappelijk de toekomst in gaan betekent samen op weg zijn, en dat kan voor de kloosterleiding verschillende betekenissen hebben. Soms betekent het: vooruit lopen: moed tonen, initiatieven tonen, een visie uitdragen. Soms betekent het: in het midden staan, om steun te geven, te bemoedigen, samen op-weg-zijn. En soms betekent het ook achteraan gaan, om er zeker van te zijn dat niemand achter blijft, niemand de moed verliest, niemand de oriëntatie verliest.

Wij wensen het nieuwe team Gods zegen, de Heilige Geest en veel kracht en moed, om ook in situatie zoals de huidige onafhankelijk van leeftijd nieuwe wegen te vinden en te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten