maandag 7 mei 2018

Europese Provincie Missiezusters van het Kostbaar Bloed


Nieuwe bestuur - Nieuwe Europese Provincie Missiezusters!
In een internationale kloostergemeenschap zoals de onze, waar honderd kloosters zijn in twintig verschillende landen, heb je een structuur nodig. En soms wordt zo’n structuur aangepast aan de actuele situatie – dat is in de geschiedenis van de congregatie al vaker gebeurd.

De diverse kloosters in de Europese landen zijn in de kloostergeschiedenis al vaker op verschillende manieren gegroepeerd geweest in zogeheten ‘regio’s en provincies’. De afgelopen vijftien jaar ongeveer waren dat twee provincies en één regio.

Gisteren, 6 mei 2018, zijn deze twee provincies en de regio samengevoegd tot één ‘Europese Provincie van de Missiezusters van het Kostbaar Bloed’, en het gaat dan om kloosters in vijf verschillende landen; Oostenrijk, Denemarken, Duitsland, Portugal en Nederland. Totaal wonen er 220 Missiezusters van het Kostbaar Bloed. In Nederland zijn dat er op dit moment 35.

De installatie van de zusters die de komende twee jaar leiding zullen geven aan deze grote provincie was gisteren in het Missieklooster Heilig Bloed in Nederland. Van harte proficiat aan alle zusters! 

Zr. Ingeborg Müller – Provinciale Overste
Zr. Pallotti Findenig – Eerste Assistente
Zr. Magdalena Mikus – Tweede Assistente
Zr. Godelief Leijten – Derde Assistente
Zr. Angelika Hellbach – Vierde Assistente
Zr. Monika Maria Pfaffenlehner – Vijfde Assistente
Zr. Anna Mirijam Kaschner – Zesde Assistente

De assistentes blijven in de respectievelijke landen wonen; de zetel van de Provinciale Overste is de komende twee jaar in Nederland. 

Intussen is het artikel ook in de MooiLaarbeek krant verschenen: volg deze link voor het artikel!
https://www.mooilaarbeek.nl/nieuws/algemeen/28847/historische-gebeurtenis-missiezusters-van-het-kostbaar-bloed-

Geen opmerkingen:

Een reactie posten