zaterdag 16 december 2017

Derde Advent

Drie kaarsen branden, Kerstmis komt dichterbij! En de teksten van de gebeden en in de H. Mis worden ook steeds verwachtingsvoller: Ja, Hij komt, Hij is nabij.
Kunnen we nog wachten, kunnen we ver-wachten? Ik heb al veel kerststalletjes gezien waar het Kindje Jezus al in ligt. Dat is toch te vroeg! Voorvreugde is heel mooi, ergens naar toe leven, je verheugen op de komst van het Kerstkind. Dan is het toch jammer om het gebeuren maar te vervroegen.
Zet de stal vast neer, maar laat het kribje nog leeg. Maria en Jozef onderweg naar de stal, waar de os en de ezel al zijn. Herders en schapen onder een boompje in de buurt, waarom niet? Veel verder weg, andere kant van de kamer, de Wijzen uit het Oosten met hun geschenken, die zijn nog onderweg, ze zijn er nog lang niet.
En elke dag komen Jozef en Maria een beetje dichterbij.
Zet ze op de vierde Advent in de stal, en dan op Kerstavond, 24 december 's avonds laat, dán komt het Kindje. Gun jezelf die tijd van voorbereiding, die tijd van voorvreugde....

Vorige week had ik ook nog twee foto's geplaatst met een heel ander onderwerp, namelijk sneeuw. Intussen is die bijna weg. Onder de foto's had ik geschreven 'zoek de verschillen', en wat heel leuk was, daar kreeg ik concrete reacties op:

"Verder weg genomen"
"Trap is geveegd/sneeuw is geveegd/pad in sneeuw gemaakt" (die reken ik dus als hetzelfde verschil)
"Tweede raam links brandt licht"
"Licht in de hal is uit"
"Eerste en tweede raam links brandt licht in de kamers"
"Links eerste verdieping brandt licht"
"Twee bomen te zien"
"Bocht in het muurtje te zien".

Leuk. Degene met de meeste verschillen vond er vijf en in totaal zijn er acht verschillen gevonden.

Momenteel is er ook een groep zusters uit diverse landen in Europa aanwezig vanwege een bijeenkomst. Dus de H. Mis op de zondag van de derde Advent zal extra feestelijk zijn. Zondag Gaudete, verheugt U! Wie weet, tot dan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten