zaterdag 3 juni 2017

Week Nederlandse Missionaris

Deze week is het de Week van de Nederlandse Missionaris - en onze parochie, de Zalige Pater Eustachius van Lieshout- parochie, heeft ons uitgenodigd in alle kerken dit weekeinde te vertellen over onze projecten. Het is niet helemaal toevallig dat deze actie met Pinksteren is; immers, met Pinksteren vieren we niet alleen de komst van de Heilige Geest, maar ook de gevolgen daarvan:
"Gaat uit over de hele wereld" - en wees niet langer bang om te doen wat je moet doen, om een deel van deze wereldgemeenschap te zijn, om alle talen te spreken, om jouw eigen taal te spreken en te worden verstaan door anderen, om uit te komen voor dat, wat je enthousiast maakt.

Dat is dus automatisch kerk-in-actie, actief kerk-zijn. Doen wat je kunt, daar, waar nodig, met de gaven die je hebt gekregen!

Het is natuurlijk moeilijk te kiezen, we kunnen over zoveel plaatsen wat vertellen. Overal waar we zijn zijn we immers missionaris, overal waar we zijn hebben we namelijk een missie, een opdracht: onze talenten in te zetten voor God en de mensen, wereldwijd.

Dus zullen we dit weekeinde kort projecten in Mozambique en in Zuid-Afrika voorstellen!

- Update Pinksteren: Op eerste Pinksterdag hebben we in alle kerken in Laarbeek (Parochie Zalige Pater Eustachius van Lieshout) de projecten in Mozambique (bomen, muur, reparaties in Namaacha) en Zuid-Afrika (Oostkaap) mogen voorstellen.
In totaal is de opbrengst van de deurcollecte een fenomenaal € 1.549,63
Iedereen hartelijk dank!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten